Søndag 19.05.24

Katt vandrer i gresset

Kasper – en av dem som søker et godt for-alltid-hjem.

Betale for katt

Her om dagen fikk vi en link på messenger. En vennlig sjel mente vi burde se en post fra noen som etterlyste folk som hadde kattunger å gi bort. Nå gir jo ikke vi bort verken kattunger eller voksne katter, vi adopterer dem bort, mot et nokså beskjedent adopsjonsgebyr. Vi gikk likevel inn på den aktuelle gruppa, og fant det vi regnet med å finne:
 
Mange folk tagget andre folk som hadde kattunger. Det virket som om flere av dem allerede hadde gitt bort sine. En bemerket at en annen ville ha betalt for sine. Hvorfor det, var det kanskje rasekatter? En del folk foreslo heller å kontakte oss eller Dyrenes hus, Sommerkatten, DOOA, Hjerte for hjemløse katter eller FOD. Vi fikk noen kjempefine attester, hvilket så klart er hyggelig. Vi har imidlertid ikke blitt kontaktet av vedkommende som ville ha kattunge. Vi kommer heller ikke til å bli det, og vi tipper de andre organisasjonene lider samme skjebne. Vi tar jo betalt, alle sammen.
 
Skråsikkerheten baseres utelukkende på empiri, ikke på at vi plutselig har blitt synske – så vi håper jo vi tar feil. Men erfaring tilsier altså at folk som ikke skjønner hvorfor de skal betale for kattunger heller ikke skjønner hva vi holder på med, eller hvorfor vi må gjøre det. For mange handler det nok også om at de ikke ønsker å vite. De har kanskje en fornemmelse av at det ville forstyrre kosen for mye, og den er jo hellig.

Vi trenger flere midlertidige og faste hjem for katter

Så – siden det er så sykt vanskelig både å få egnede fosterhjem og gode adoptivhjem, er vi i en slags evigvarende «vri hjernen» modus for å tenke ut hvordan vi kan makse den allerede ganske sprengte kapasiteten vår ytterligere. En ting er i alle fall sikkert – det blir mye god trim for løsningsorientert-musklene, om man kan si det sånn.
 
Rent praktisk har vi flere prosjekter gående for tiden. I det største sprakk dessverre nylig Plan A. Plan B er derfor at vi skal ha inn en kattefamilie og en «sprekkeferdig» vordende mamma veldig raskt. Går ikke det heller, blir plan C at vi skal ha inn 2 kattefamilier raskest mulig.
 
Så er det noen andre situasjoner her og der, noen litt mer klønete enn andre. Felles for dem alle er at det er flere hensyn å ta, og mye logistikk som skal klaffe. Vi får det nok til på et vis. Vi gjør jo som regel det.
 
Men det hadde ikke gjort noe om det hadde meldt seg noen riktig godt egnede fosterhjem, til både redde og trygge, små og store katter, og noen like gode adoptivhjem til de fantastiske kattene vi har – men som altså ikke er interessante for dem som mener katter burde vært gratis.

God Pinsesøndagskveld!

Katt titter frem fra plante
Lilly ❤️ gleder seg til drømmehjemmet.
To katter spiser av samme matskål
Det gjør også Tuppen ❤️ og Lillemor ❤️
Svart og hvit katt poserer for fotografen
Og fineste Charlie ❤️
Sort langhåret katt går ute i gresset.
Kaala ❤️ er glad i å gå tur også. Bare det ikke er så altfor varmt!
Katt med skjerm
Kasper ❤️ er så tapper, så tapper, etter å ha blitt bitt igjen.
Katt med skjerm
- Hva er du sier?! Skal vi endelig ta den av?!!!
Katt vandrer i gresset
Det skulle vi! Og denne gangen holdt det.
Katt vandrer i gresset
Det er bare SÅ fint å være ute i hagen igjen!
Katt med stor, flott hale
Ingenting å si på haleføringen.
Katt ute og går
- Vet du hva? Det går an å få med meg i familien din! Kjærlig hilsen Kasper ❤️
Katt ligger i skjul i enliten trehule.
En skyggehule er ikke det verste man kan ha, mener Kaala ❤️ - som er en av dem som søker drømmehjemmet.
Katt ligger på en seng
TomTom ❤️ mente det var svalest på senga i ettermiddag …
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188