Midlertidige hjem

Vakre Kaala på bildet hilser og sier det er godt å ha et hjem, selv om det er midlertidig. 

Som midlertidig hjem forplikter du deg for det tidsrommet du selv definerer. Du får du låne alt utstyret du trenger, og vi dekker alle kostnader til mat, sand, veterinær, medisiner osv. Dessuten veileder vi selvsagt, og følger opp underveis. En ekstra trygghet er vår dyrepleier Camilla, som vanligvis er kjapp på labben til å svare spørsmål på chat. Hvis hun har tid, kan hun også komme hjem til katten ved behov.

Her er litt mer om de ulike typene av midlertidige hjem.

Beredskapshjem

Som beredskapshjem har du katten bare noen timer eller dager, i påvente av at vi finner en mer langsiktig løsning for den. Her vil det ofte være tilstrekkelig at du har plass til et stort hundebur på et skjermet sted. Katten vil ha det den trenger i buret; et transportbur som hule, mat og vann, dokasse, et klorebrett og kanskje noen leker. Et annet alternativ er å ha et eget rom til katten.

Rekonvalesenshjem

Som rekonvalesenshjem har du katten fra en dag eller to til noen uker mens den restituerer seg etter kastrering eller andre medisinske inngrep. De fysiske forutsetningene er de samme som for beredskapshjem – hundebur eller eget rom. Det er en fordel at du er vant med å gi medisin til katter – eller villig til å lære det.

Fosterhjem

Som fosterhjem snakker vi oftest om måneder eller til og med år. Det blir omtrent det samme som å ha en egen katt, med unntak av at alle «store» avgjørelser tas av fosterhjemmet og oss i fellesskap. Et typisk eksempel på en stor avgjørelse er om katten skal få lov til å gå ut eller ei. Et annet eksempel er hvorvidt pus trenger å få komme til veterinær.

Noen fosterkatter er veldig redde, og trenger sosialisering, mens andre er trygge. Vi legger stor vekt på riktig match mellom fosterkatt og fosterhjem, og vi plasserer ingen katter hos noen som ikke føler at de er klare for den aktuelle katten.

Særlig de redde kattene; de som trenger sosialisering, trenger trygge og tålmodige folk. Å være fosterhjem er altså som regel ikke noe alternativ for deg som lurer på hvordan du vil trives med å ha katt. Det kan derimot være helt perfekt for deg som er ordentlig glad i katter, men som ikke har råd til å ha katt, eller for deg som ikke kan forplikte deg for resten av levetiden til en katt.

Det er enormt givende å være fosterhjem! Mange opplever at gledestårene pipler fram når pus lar seg klappe for første gang, våger litt mer, og blir tryggere. 

De aller fleste fosterkatter skal adopteres ut så snart de er klare for det, og drømmehjemmet melder seg. Det kan være vondt å ta farvel med fosterpusen man har blitt så glad i, men som regel går det veldig bra. Gleden over å ha hjulpet pus på veien pleier å trumfe vemodet.

Vi har også fosterkatter som har en historie som er såpass «tung» at vi ikke ønsker at de skal måtte flytte igjen når de endelig har funnet seg til rette i fosterhjemmet. Da får de status som permanente fosterkatter.

Kontakt oss

Kan du tenke deg å være midlertidig hjem, eller har du spørsmål? Ta kontakt på post@nesoddkatten.no eller sms til 403 00 188. Vi gleder oss til å snakke med deg!