Her om dagen ble skribenten møtt av Mikki, som vanlig, da hun kom for å servere kveldsmaten. Han pleier å hoppe ned fra favorittsenga under varmelampa når han hører hun nærmer seg, mrrr’e litt mens hun låser opp porten, for så å snuse litt på den utstrakte hånden han alltid blir tilbudt. Så trekker han seg unna.
Unntatt akkurat denne kvelden. I stedet for å trekke seg unna, bøyde han hodet som invitasjon til kos. Ordentlig go’kløing ble det, på hodet, i nakken og bak ørene, i hele 15 – 20 sekunder. Det er ganske lenge, faktisk, hvilket man skjønner hvis man tar tiden – og så kobler det med det faktum at det har tatt Mikki 11 måneder å opparbeide seg tillit nok til å stole på at den hånden han har undersøkt så nøye, er en kjærlig en.

Vi tror enkelte ting er umulige å forstå uten at man selv har opplevd dem. En av disse er hvilken helt hinsides enorm lykke det er å få lov til å klappe en gammel katt som ingen noensinne har villet ha, når man har hatt det som mål i bortimot et år. Hjertet synger, rett og slett.


Det leie er at det er så altfor mange som Mikki. Katter som aldri har hatt noen, som har måttet klare seg selv med mat og ly, trolig gjennom skader og kanskje gjennom sykdom. En god del av dem klarer seg ikke. De dør, på mer eller mindre pinefullt vis. Men mange klarer seg i kortere eller lengre tid, ofte tilsynelatende mot alle odds. Men det er harde liv. Disse kattene må være kontinuerlig på vakt, og hjelpebehovet er omfattende.

Nesoddkatten har ingen ambisjoner om å bli en kjempestor dyrevernorganisasjon, men vi er nærmest desperate etter å få en håndfull flere gode fosterhjem. I skrivende stund er vårt lille kattehus såpass smekkfullt, og samtlige fosterhjem belagt, at vi ikke har mulighet til å ta inn så mye som en eneste katt til. Det river ganske kraftig i hjertene når vinteren er kald, og vi hører om katter som prøver alt de kan å finne et krypinn som gir ly.

Vil dere hjelpe? Eller vet dere kanskje om noen som vil? Her er litt om hva det innebærer å være fosterhjem:








Vi skal ikke late som om vi kan garantere for at det ikke kan bli noen bekymringer, for det kan det jo – akkurat som i alle andre deler av livet. Men dere er aldri alene om eventuelle bekymringer. Vi veileder om alt dere måtte trenge, inkl hvordan man sosialiserer en katt som er redd, i de tilfellene der det er et tema.
Gledene ved å være fosterhjem er mange, og de kan være store – jfr innledningen om Mikki. Når det er sagt – de fleste kattene vi tar inn er ikke fullt så redde som ham. Noen er til og med helt tamme.
Gode fosterhjem kommer i alle størrelser og fasonger. Det kan være enkeltpersoner, par eller familier, med eller uten egne dyr. Man kan være erfaren eller aldri ha gjort det før. Vi inviterer herved alle som kunne tenke seg å snakkes om muligheten for å være fosterhjem om å ta kontakt med oss.


Dagens bilder er noen glimt fra kattegården vår, i dag.
God søndagskveld til hver og en i sær!
PS – Det går så fint med Beauty!
Vi tar med en liten oppdatering om henne neste søndag.



















