Søndag 04.06.23

Busteknøttet Miraculix ❤️

Takknemlighet 1

I dag er vi helt usedvanlig takknemlige for at vi slipper å skrive at kattehuset, skribenthuset og et antall katter ble offer for brann for et par dager siden. Takket være tidlig varsling, veldig flinke brannfolk og vind som ikke viste seg fra sin aller verste side gikk det bra. Men skribenten skal ikke late som om hun ikke fikk fullstendig panikk noen minutter, før hodet gikk i løsningsmodus, da hun så nyheten om skogbrannen rett over veien hjemme, mens hun enda var på jobb, sånn ca halvannen times reisevei hjemmefra. Men det gikk altså bra. Heldigvis.

Mange bekker små - takknemlighet 2

Med alle katter og hus i god behold kan vi fokusere på hvor utrolig takknemlige vi er for alle de nye kattehjelperne som har meldt seg den siste uka. Vi fikk 24 nye! Vi hadde 6 før vi startet med kronerullingen for Busteknøttkolonien. Så fikk vi 2 nye i løpet av de 4 første ukene, hvilket gjør at vi nå totalt har 32 personer som har satt et beløp de kan leve fint med som fast trekk til Nesoddkatten hver måned. Til sammen gir det oss 2.790 kr i måneden, hvilket igjen utgjør 33.480 kr årlig.
 
Det er jo ikke i nærheten av nok, men det er en fantastisk god start, og et veldig håndfast bevis på at «mange bekker små» VIRKELIG teller. Tusen hjertelig takk til dere som har tatt oppfordringen vår til nå!
 
Håper enda flere av dere har en 10’er eller to dere kan avse til oss hver måned. Det er lett å sette opp:

Vi vil så klart også takke hjerteligst for enkeltdonasjonene og de nye grasrotgiverne som har meldt seg siden sist! Begge deler betyr enormt mye. For dere som enda ikke har valgt noen grasrotmottaker, og kunne tenke dere å velge oss – det aller siste bildet i dag viser hvor enkelt det er.

Nonas 4 små

I dag feirer Nonas 4 små 6 ukersdagen sin med å være – om mulig – enda søtere enn de var som 5-ukinger. Det begynner å bli skikkelig fart på dem, og Nona er en ordentlig tålmodig mamma. 

Busteknøttet, Pingu og Una

Miraculix, som var 7 uker i går og Pingu, som var 6 uker i går, har blitt veldig fine stebrødre hos Pingus mamma Una. Det er god fart på dem også, med videobevis i kommentarene.

Først - lure litt på hva dette er for noe rart.
Så - følge nøye med!
Endelig - angrip! (Eller ev prøve å gjemme seg i en tøffel.)

Adopsjon

Vi vet allerede at minst ett av fosterhjemmene ønsker å beholde en av ungene. De fleste av dem skal imidlertid få nye, gode hjem – men ikke før de er minst 12 uker gamle. De av dere som tror dere kan være interessert i å adoptere en liten en, må gjerne melde deres interesse allerede nå – selv om vi ikke praktiserer noe «først til mølla» prinsipp. Les gjerne hvordan vi gjør det med adopsjon. Dere finner det her:

Ny vakker kar

Selv om man kanskje ikke skulle tro det ut ifra hva vi har skrevet om de siste ukene, har jo Nesoddkatten en god del andre katter enn Busteknøttkolonien å ta seg av også. Torsdag kveld fikk vi enda en, da en vakker kar gikk i fella. I all sin ukastrerthet hadde han vært til ganske stor plage for et helt nabolag ganske lenge. Gjentatte forsøk på å finne en ev eier har vært uten resultat.
 
Fredag, som vi har kalt ham, har nå fått «full pakke» og er blitt innlosjert i en av hyblene våre, komplett med tårnsuite. Han er ikke særlig imponert ennå – men vi føler oss nokså sikre på at han, i likhet med en masse reddharer vi har tatt inn tidligere, vil lære seg å bli trygg på mennesker og sette pris på et liv som ikke er så hardt. Han er ca 3 år gammel tror vi, og ordentlig søt.
 
Ha en riktig god søndagskveld – og vær så snille å vær obs på den vedvarende skogbrannfaren!
Fredag ❤️
Her er hybelen til Fredag, komplett med tårn til høyre. Klart han helst skulle ønske han var ute i det fri - men om en stund kommer han til å like at han har folk som er glad i ham, og gir ham både kos og mat og trygghet. Da vil porten til hybelen stå mer og mer åpen, og så vil han gradvis flytte ut av den. Mange katter liker å ha hybelen som sin trygge base i lang tid etter at de har fått mulighet til å bevege seg fritt rundt i hjemmet sitt.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188