Mandag 29.05.23

Vi har hatt kjønns- og navneskifte hos ungene til Nona ❤️. Eks Leo har nå blitt til Lilly ❤️ – som mener det er helt udramatisk, og sover seg igjennom seremonien.

Våre tall

Det koster mye å drive en dyrebeskyttelse – selv om den er lokal og forholdsvis liten, som Nesoddkatten er. Og da mener vi både penger, tid og krefter. Heldigvis er vi en god gjeng som holder på, og vi har også noen trofaste støttespillere. Uten disse hadde det aldri gått.
 
For noen uker siden ble det postet en oppfordring om å bli med på kronerullingen for Busteknøttkolonien, som vi har jobbet med en stund nå, på Nesoddkatten – åpent forum. I den forbindelse var det en av støttespillerne våre som kommenterte at det skulle vært interessant å se tallene våre, både inntekter og utgifter. Det syns vi er et høyst relevant ønske.
 
2 av dagens bilder viser den økonomiske utviklingen vår, og hovedpostene, fra start i september 2015 til og med 2019. Det tredje tall-bildet viser resultatregnskapene våre for 2021 og 2022. Enkeltpostene fordeler seg omtrent likt – altså at donasjoner fra publikum er klart størst på inntektssida, og at utgifter til veterinær er klart størst på utgiftssida.
 
Dere som ser litt nøye på disse bildene, ser at vi har økt jevnt og trutt siden start, både mht inntekter og utgifter. Unntaket er en liten nedgang i 2018, forårsaket av langvarig og vanskelig flytteproblematikk. I tillegg hadde vi en nedgang i inntektene på over 35.000 fra 2021 til 2022. Det skyldes at vår fantastiske superselger av kattekort, Ørnulf Bibow, døde i fjor vår, så altfor tidlig. Det vil enda ta litt tid å få kompensert for inntektene som var resultatet av Ørnulfs utrettelige engasjement for de hjemløse kattene.
 
Utgiftene i fjor, derimot, ble ikke tilsvarende redusert. Det skyldes at vi ikke reduserte på aktiviteten, som også har steget jevnt og trutt siden start. Løsningen har vært at vi har fått låne penger privat, rentefritt. Men det kan jo ikke fortsette sånn, så vi innrømmer at vi er litt bekymret. Vi merker også at mange har mindre å rutte med enn før, nå som mange nødvendigheter – f eks strøm, drivstoff og mat – har blitt vesentlig dyrere enn før. Det er merkbart vanskeligere å holde en kronerulling nå enn hva det var før.
 
Derfor har vi lyst til å slå et slag for 10’ern eller 50-lappen eller hva som passer – og foreslå at dere som heier på oss blir kattehjelpere med et månedlig beløp som er lavt nok til at dere ikke merker det i praksis.

Vil du bli en av våre kattehjelpere?

En kattehjelper er en som har satt opp et selvvalgt beløp til oss (kontonr. 1506.48.15617) på autotrekk i banken hver måned. Eller har satt det opp med Vipps fra hjemmesiden vår.

2 eksempler – hvis halvparten av våre følgere hadde vært kattehjelpere for 10 kroner måneden, ville det gitt oss hele 150.000 kr i året! Hvis bare 5% av følgerne våre hadde vært kattehjelpere for 50 kr måneden, vil det blitt 75.000 i året. Mange bekker små ville betydd enormt mye!

Busteknøttkolonien

Så, over til Busteknøttkolonien. Denne TNR-aksjonen er vår største enkeltsatsning noensinne. Vi har fremdeles ca 10 katter igjen (tror vi) – og vi er tydeligvis over på den vanskelige delen av gjengen nå, for vi har ikke klart å få inn noen flere i løpet av den siste uka. Heldigvis er vi allerede i mål med 19 katter + 6 kattunger, som ble født etter at mødrene kom inn.
 
Heldigvis er det også merkbart roligere i kolonien nå. 10 av de 19 er jo satt tilbake, ferdig helsesjekket, kastrert, vaksinert, chippet og ormekuret. 3 måtte dessverre avlives, 1 er adoptert bort, 3 holder på å bli sosialisert, og 2 mammakatter tar seg av ungene. Men – som vi har sagt før – vi gir oss ikke før vi har alle sammen, uansett hvor lang tid det tar.
 
Når det gjelder Busteknøttkolonien er utgiftene hittil på kr 125.000. (Veterinær: 66.300, mat/sand: 35.300, utstyr: 16.300, medisiner: 7.100.) Inntektene av kronerullingen er hittil på 28.170.
 
Vi avslutter for i dag med å henvise til billedtekstene og kanskje litt video i kommentarene for hvordan det går med kattene – og å gjenta vår inderlige oppfordring om å bli fast kattehjelper med et månedlig beløp som er lavt nok til at dere i praksis ikke merker det. Og / eller bli Grasrotgiver! Mange Grasrotgivere er gull verd!
 

God mandagskveld til hver og en i sær!

Busteknøttet Miraculix ❤️ passer også på å få nok skjønnhetssøvn.
Mamma Una ❤️ og vesle Pingu ❤️ spiser så fint, side ved side. Pingu veier nå 495 gram, og B. Miraculix veier 536.
Eks Mona har blitt til Magnus ❤️
Mons ❤️ er fortsatt Mons.
Eks Neo har blitt til Lova ❤️
Bonusbilde av Lilly ❤️

Dagligliv i lekegrinda

Ungene til Nona var 5 uker gamle i går. Her er litt dagligliv i lekegrinda, 1

…og 2

… og 3, inkl litt overraskete småtasser som plutselig oppdaget fotografen. ❤️

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188