Søndag 21.05.23

Nonas gjeng er 4 uker i dag, og blir selvfølgelig bare søtere og søtere.

Mona ❤️ og Leo ❤️ ville bli med på bildet. Mons og Neo måtte prioritere skjønnhetssøvnen.

Plan C

Forrige søndag annonserte vi plan B. Denne uka er vi – veldig dessverre – over på plan C, fordi ungene til Blesen ikke lenger er i denne verden. Det er hårda bud i naturen.
 
Det hender at katter dreper avkommet sitt. Det kan være fordi de ikke har næring nok til de små, fordi ungen er syk, eller pga stress hos mor. Det hender også at andre katter dreper kattunger. Vi vet med sikkerhet at 2 av Blesens unger ble drept, og antar det ble skjebnen til alle de små. De var 3 eller 4. Blesen har i alle fall ingen å ta seg av nå.
 
💔
 
Vi syns det er ordentlig leit. Likevel er vi nødt til å konsentrere oss om kattene som fremdeles er her. Det er jo en grunn til at det er så viktig å få kontroll på kolonier – bl a fordi vilkårene for en mammapus og små bebiser er beinharde, som vi nettopp har opplevd. Vi startet med anslagsvis 30 ukastrerte katter. Hvis anslaget stemmer har vi ca 11 igjen. Plan C er forøvrig veldig enkel, i alle fall i teorien: Å få inn de resterende kattene så fort vi bare klarer.

Ben og Cato Vandrepus

Heldigvis har vi gode nyheter å komme med også denne uka, og en vond som ser ut til å kunne bli god. Vi tar den siste først.
 
Av og til er et fosterhjem nødt til å kaste inn håndkleet. Så skjedde for en stund siden, og vi ble enige om at nydelige og veldig forsiktige Ben, som bare har tillit til fostermor, og ingen andre mennesker, skulle få komme til kattehuset. I forgårs kom han.
 
Det var ordentlig skummelt. Såpass at han, etter å ha sittet leeenge inni transportburet sitt, pilte rett inn i hulrommet under en benk da han endelig våget seg ut. Løsningen for natten ble å gjøre det komfortabelt for ham der han var, og gjøre det komfortabelt for de andre uti kattegården, og holde dem atskilt.
 
I går kom fostermor tilbake på besøk, og da ble alt greiere. Til og med de nye menneskene kunne granskes litt, og det gikk nesten overraskende fint med de andre kattene. Så natt til i dag kunne alle være sammen – riktignok med skribenten sovende i kattehuset, for å være på den sikre siden. Natten forløp rolig og fint, og så langt fortsetter den fine framgangen. Nå har vi god tro på at dette vil gå veldig bra – og det beste er at fostermor bor såpass i nærheten at hun lett kan besøke skatten sin ofte.
 
Husker dere Cato Vandrepus? Den lurvete katten som vandret fram og tilbake langsmed jordene, km etter km? Vi fikk ham jo endelig inn i fjor høst, og i går undertegnet vi adopsjonskontrakt med fosterhjemmet hans, som har gjort en formidabel innsats med å lokke fram det aller beste i ham. Cato V er en helt fantastisk katt, som virkelig har trukket vinnerloddet. Det har fostermoren hans også – og vi ønsker dem alt godt videre i livet!
 
❤️
Burma ❤️ mente det var en helt super ordning at skribenten måtte overnatte i kattehuset.
Jihaaaa! sa fostermor, og da spratt Cato Vandrepus ❤️ oppå hesteryggen! Da vanker det nemlig godbit. Masse lykke til videre i livet, fineste Vandrepusen vår! ❤️

Una, lille Pingu og Busteknøttet Miraculix

Ukas store spenningsmoment var hvordan Una og lille Pingu ville ta i mot Busteknøttet Miraculix. Selv om sistnevntes første fosterhjem er veldig klare på at de vil ham tilbake så de kan adoptere ham når han er gammel nok, så vil det være bra for småen å ha en kattefamilie å vokse opp i, så han lærer alt det små pusekatter trenger å vite.
 
I går skjedde det, og så langt ser det riktig lovende ut, selv om Pingu syns den nye storebroren er litt røff. Se billedtekstene!
 
Busteknøttet Miraculix ❤️ drømmer kanskje om sin kommende stefamilie?
Busteknøttet Miraculix ❤️ er helt utslitt etter å ha lekt (se video under)
Søt!
Søt!
- Ha det så lenge! Nå er jeg på vei til en familie som alle sammen tror at passer fint for meg. Det er en slags katteskole, tror jeg. Jeg er spent!
Busteknøttet Miraculix har oppdaget gledene ved å leke ❤️
Una ❤️ og Pingu ❤️ betrakter det nye bustete vesenet som har kommet.
- Jeg syns det virker ganske greit her, jeg!
Busteknøttet Miraculix er stor gutt!
Pingu er litt lettere.
En vektforskjell på 28 gram er ikke til å spøke med når man bryter i <500 grams-klassen!
Virkelig ikke!
- Men jeg gir meg ikke så lett, store Bustetroll!
- Jeg har noen triks på lur …
… for jeg har nemlig øvd med mamma’n min!
Etter kampen er det bra med en hvil, sammen.
Jammen får ikke Busteknøttet ha Una litt for seg selv, også!
Her er den lille familien, som plutselig er litt større, sammen, selv om nykommeren er nesten helt usynlig.
- Det er egentlig fint med en til, sier Una, han er en god hodepute.

Økonomi

Det blir ikke plass til noen økonomioversikt denne uka, men neste uke kommer den, som vi lovet i forrige uke. Enn så lenge minner vi bare om at kronerullingen for Busteknøttkolonien definitivt pågår fremdeles. Vi trenger hver eneste krone vi kan få. Tusen takk til alle som har bidratt allerede, og til alle som kommer til å gjøre det!
God søndagskveld til hver og en i sær!
Takk til alle som hjelper oss ved å dele!
Søte!
Nonas gjeng er 4 uker i dag, og blir selvfølgelig bare søtere og søtere. Mona ❤️ og Leo ❤️ ville bli med på bildet. Mons og Neo måtte prioritere skjønnhetssøvnen.
Søte!
Søt!
Husker dere at vi fortalte forrige uke at Dua  ikke ville bli venner med resten av flokken hos fostermor? Nå ser det ut som om hun kanskje har ombestemt seg. Det feirer hun ved å hjelpe til med å sortere blomsterfrø. Hun insisterer likevel på at hun må gjøre det på sin måte.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188