Søndag 03.03.24

Kaia ❤️ drømmer om drømme(foster)hjemmet.

Etterlysninger

Det blir en litt annerledes søndagspost i dag, med 4 viktige etterlysninger. Nærmere bestemt etter hjem til Kaia, sjåfører, Kattehjelpere og blodferske Grasrotgivere. Vi blir glade om vi får uttelling på noe av det. Hvis vi får god uttelling på alt sammen, kommer vi til å hoppe opp og ned og jodle av fryd og lettelse!

🏡 Hjem til Kaia - foster, eller med intensjon om adopsjon

Alle vi som har hatt gleden av å møte Kaia blir betatt av henne. Vi ser hvilken ufattelig nydelig jente hun er, de store, bedende øynene hennes, og hvor dypt og inderlig hun ønsker seg et varmt og kjærlig hjem der hun kan få lov til å bli helt trygg. Dessverre for alle oss, så bor vi allerede med så mange katter at vi ikke har mulighet til å tilby henne det hun egentlig trenger. Hun bør få slippe å være del av en flokk.
 
Kaia ønsker seg en eller noen ganske få rolige og godt kattevante mennesker, som virkelig ser henne. Vi er *helt* sikre på at det finnes et sånt hjem på, eller i noenlunde nærhet av, Nesoddhalvøya. Dere må kunne gi henne tid, og akkurat passe miks av ro, kos og aktivisering. Dere må tåle at hun kan slå etter dere eller bite litt hvis hun blir redd. Også må dere elske henne høyere enn himmelen! Men det vil være kjempelett for dere som har empati, og evne til virkelig å *se* en katt.
 
Vi stiller så klart med alt Kaia trenger av utstyr, mat, sand og veterinær og det dere trenger av hjelp og støtte. Send oss en melding her til siden, eller en mail til post@nesoddkatten.no. Vi gleder oss veldig til å høre fra dere.
Hun er glad i å sitte på fanget, på sitt eget initiativ.

👮🏻‍♂️ Sjåfører

Det blir fort mye henting av ditt, frakting av datt og sving innom her eller der med noen småting. Av og til er det vanskelig for oss som gjør mye av alle de andre tingene som skal gjøres å få logistikken til å lande på beina. Derfor skulle vi gjerne hatt en sjåfør eller tre.
 
Dere må ha sertifikat, egen bil, evne til å sjaue litt og mulighet til å bidra uten å få refundert utgifter til drivstoff. (Økonomien tillater ikke at noen av oss får refundert noen ting, dessverre.)
 
Det ligger selvsagt ingen forpliktelse i dette mht når og hvor mye dere stiller opp. Vi skulle bare så gjerne hatt en liten liste over folk vi kan kontakte, med spørsmål om det passer å kjøre f eks mat og sand fra A til B i løpet av en dag eller to. Absolutt mesteparten av oppdragene er lokale.
 
For dem det passer for vil dette være en god mulighet til å bidra til noe som oppleves som veldig meningsfullt. Det syns i alle fall vi som allerede er engasjert i Nesoddkatten! Vi gleder oss veldig til å høre fra dere også. Send oss en melding her til siden, eller en mail til post@nesoddkatten.no.
Eksempel på en som trenger avløsning bak rattet av og til.
Eksempler på ting som må kjøres.

🦸🏻 Kattehjelpere

Det er mange måter å bidra på, til arbeidet for de hjemløse kattene. Man kan primært gi av tiden sin, ved f eks å være fosterhjem eller sjåfør. Hvis ikke det passer kan man bidra til å holde kontoen til kattene nok fylt opp til at vi får betalt regningene. Mesteparten av utgiftene går til veterinær, mat og sand – på tross av at vi har gode avtaler på alle fronter.
 
En Kattehjelper er en som har satt et fast månedlig trekk fra kontoen sin til kontoen til kattene. Vi vet at det er dyrt å leve for tiden, og at det er mange flere enn oss som «kaver for sitt» og ber om hjelp. Derfor har vi kommet opp med et godt forslag til alle dere som heier på arbeidet vårt for kattene: Velg en dato som er nokså rett etter lønning, og et månedsbeløp som er lite nok til at dere egentlig ikke merker det.
Eksempler på katter som trenger Kattehjelpere. Gråpus ❤️ og Wasabi ❤️ er 2 av dem som trenger lengst tid på å bli trygge. Men de er på god vei!

🌱 Grasrotgivere

I følge Norsk Tipping er det ca 1 million ledige Grasrotgivere. Det vil si at nesten annenhver spiller ikke har valgt seg noen Grasrotmottaker. Det vil igjen si at over 700 millioner kroner er tilgjengelig for landets aller største folkejury å fordele – og samtlige medlemmer av juryen bestemmer over sin lille del av potten, UTEN at det koster dem noe mer enn hva de likevel tipper for!
 
Som vi skrev i kapitelet om Kattehjelpere; alle kaver for sitt. Vi har verken samvittighet eller ønske om å «stjele» Grasrotgivere fra andre organisasjoner, som sikkert er like hardtarbeidende og verdige som oss. Men vi har likevel fryktelig lyst på en hel drøss helt nye!
 
Kanskje noen av dere som har fulgt oss en stund og som vet hva vi står for, tilhører den millionen som ikke allerede har valgt seg en Grasrotmottaker? Eller om dere kunne spørre noen dere kjenner? Det er lett å bli grasrotgiver. Dere som vil velge oss kan sende SMS «Grasrotandelen 922403929» til 60000. Eller si fra til kommisjonæren, hvis dere leverer kuponger på gamlemåten, til et ekte menneske. Eller dere kan gjøre det på nett:
 
Eksempel på takknemlig Grasrotmottaker. Dette var i fjor høst. Nå har Findus ❤️ blitt stor, og funnet drømmehjemmet.

Tusen takk!

Uansett metode – tusen takk, det betyr utrolig mye for oss!
 
Avslutningsvis i dag er vi glade for å melde at Kaala endelig har fått av seg hetta, igjen – og at det denne gangen ser ut til å gå fint, uten tilbakefall.
 
God søndagskveld, til hver og en i sær.
 
PS: Hjelp oss gjerne å dele!
Kaala ❤️ er endelig uten krage, og gleder seg til å snart få gå ut igjen. Men ikke i regnet, nei.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188