Mandag 26.06.23

Kvarten brukte god tid til å hilse på søsteren sin, Dua ❤️

Det kan gå bra

Noe av det verste man kan oppleve som katteeier er at kjæreste pus blir påkjørt. Ofte er det fatalt, dessverre, og det eneste man kan gjøre mens tårene siler, er å bestemme seg for om pus skal kremeres eller gravlegges i hagen. Andre ganger blir pus «bare» skadet – og da er det all grunn til å holde motet oppe til det motsatte ev blir bevist.
 
Det fikk en familie på Fjellstrand oppleve nylig, og vi linker til historien nettopp for å minne om at man ikke må gi opp håpet. Det kan faktisk gå bra! Sånne situasjoner er også veldig gode eksempler på hvor lurt det kan være å ha forsikring på kjæreste pus.
 

Dua på gamle tomter

Den første gjengen vi tok inn fra Busteknøttkolonien, for drøye 3 måneder siden, var Una, Dua og Tress. Una var drektig, og er fremdeles i fosterhjem med mammaforpliktelsene sine for lille Pingu og «stesønnen» Busteknøttet Miraculix. Tress fikk komme tilbake til kolonivennene sine for lenge siden – og i går var det Dua sin tur.
 
Det var ingen gledens dag for Duas fostermor. Hun hadde nemlig blitt veldig glad i Dua, og gjort alt hun kunne for å integrere Dua med husets residerende katt. Av og til går sånne prosjekter veldig bra. Andre ganger gjør de ikke det, selv om man gjør alt riktig og gir det tid – som i dette tilfellet.
 
Vi var naturlig nok spente på hva Dua ville syns om å komme tilbake til gamle tomter, og på hvordan hun ville bli mottatt av de andre kattene, som ikke hadde sett henne på lenge.
 
Fasit ble at det gikk veldig bra. Dua virket litt forvirret med det samme, men kjente igjen både broren sin, Kvarten, og de tidligere menneskene sine. Etter å ha hilst litt på både den ene og den andre husket hun så absolutt hvor matfatet sto også.
- Så fint å se deg, Dua, jeg har savna deg!
- Oi! Her er jeg godt kjent!
- Jeg har ikke glemt hvor maten står, nei.
Da vi stoppet innom i dag tidlig, på vei til «kjellerfamilien», var rapporten at Dua lekte og koste seg med de andre kattene, og hoppet opp på fanget til sin gamle pappa for å få kos. Alt vel der altså.
 
Fineste Dua har blitt ordentlig trygg og sosial mens hun har vært i fosterhjem, så det vil absolutt være mulig for et snilt menneske eller flere å få adoptere den søte jenta med det «skakke» øyet.
Fineste Dua ❤️

Familien Solvild

«Kjellerfamilien», ja, eller familien Solvild, som de egentlig heter. Mamma Solvild gjør seg fremdeles usynlig når fremmede skribenter kommer innom i alle fall, men ungene er det fart i!
 
Den som er mest frampå er Sofus, tett fulgt av søsteren Marlin. Sara bruker bittelitt mer tid på å komme fram, og Marius er den forsiktigste. Ikke så rart, siden det var han som hadde klart å kile hodet sitt ned mellom 2 steiner i kjelleren, i håp om å finne en vei vekk fra det fæle bråket. Han hadde definitivt den verste opplevelsen av alle ungene, og var den av dem som ble reddet sist.
 
Men felles for dem alle er at de spiser godt, leker godt, går på do som de skal, og er aldeles knusbedårende. Det er lov å lese adopsjonsbetingelsene våre og sende oss en melding hvis man tror man kan være den nye familien til en eller flere av dem. Det samme gjelder så klart også for de andre kattungene, og de flotte voksne kattene våre.

Sofus

Sofus ❤️
- Hva er det der borte?
Vakkerskatten!

Marlin

Marlin ❤️
- Skal jeg hoppe ned på hodet ditt, kanskje?

Sara og Marlin

Sara ❤️ til venstre og Marlin ❤️
Veldig søte søstre
- Hold deg her, Sara!

Marius

Marius ❤️
Nydelige Marius lar også nysgjerrigheten ta overhånd etter hvert.
Det er så UTROLIG godt å tenke på at vi faktisk fant ham!

Brytekamp

Brytekamp mellom Sofus og Marlin, mens Marius finner det best å holde nøye øye med fotografen.

Ta den!

Ingen grunn til å spare på energien!

Familien Nona

Skribenten har vært innom familien Nona siden sist også, og blitt like sjarmert i senk der, av Lilly, Lova, Mons og Magnus. I likhet med Solvild er mamma Nona skeptisk, men hun tør likevel å vise seg litt. Ungene hennes derimot, er trygge og fine og selvsagt verdens søteste – de også.

Her er det full fart på 3 av Nonas barn: Lova ❤️ til venstre, så Lilly ❤️ og så enten Mons ❤️ eller Magnus ❤️
Mons stiller utrolig beskjedne krav til komforten på senga hvis han er trøtt nok.
Magnus ❤️ til venstre og Mons ❤️
Vi må dessverre fortsatt avslutte med å minne om at utgiftene våre fremdeles ligger laaaangt foran inntektene våre…
Ha en fin mandagskveld!
 
PS – det går an å følge oss på Instagram også.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188