Tirsdag 11.07.23

Her er et gjensyn med fineste Venus ❤️ sittende på favorittstedet sitt.

Kjendiskatter

Noen katter blir kjendiser i lokalmiljøene sine. Det er nok veldig mange Nesoddinger som husker Venus, den fine pusen som likte seg så godt på Grøndahlsvei bussholdeplass, retning nordover. Det ble lagt ut melding om henne gjentatte ganger på Nesoddkatten – savnet og funnet, og for hver gang, var det flere som visste hvem hun var. Vi var mange som ble lei oss for få år siden da hennes hengivne eier måtte melde at gamle Venus hadde gått videre.
 
Nå er det Popcorn som er i ferd med å bli Nesoddens kjendiskatt nr én. Hun er på ingen måte fornøyd med å sitte stille på en bussholdeplass. Hun trives godt hjemme, og er der mye, men legger i vei med ujevne mellomrom. Den sosiale jenta, som er hjemmehørende på Berger, dukker opp på stadig nye steder, og lar seg ikke be 2 ganger om noen byr på noe godt. Derfor har hun også en god del poster på Nesoddkatten – savnet og funnet etter hvert, nå sist for noen dager siden. Det er, forståelig nok, kjedelig for familien hennes, som savner henne.
Skribenten var på baksida av Amta nylig, og det satte henne på idéen at det burde egentlig også Popcorn ❤️ få være. Matmor Marit Kolby syns det var helt greit, og håper at ingen mater Popcorn når hun er ute på tur, men bare ber henne gå hjem igjen i stedet.

Råd om mating av forbipasserende katter

Vi skriver om Popcorn i dag for å komme med noen generelle råd om når man skal mate forbipasserende katter, og når man ikke skal.
 
Mange katter er glade i mat, og tigger mat både her og der, i håp om å skaffe seg en ekstra godbit. De aller fleste katter som gjør det bør ikke få noe. Her er 3 gode grunner til det:
 
😿De kan ha helseproblemer eller matallergier som gjør at de blir syke av mat de ikke skal ha.
 
🙀 Det kan gjøre det mindre interessant for dem å gå hjem igjen. Det man i praksis da gjør, er å prøve å få noen andres katt til å bli værende hos en selv. Om katten trenger medisin vil den jo ikke få det, hvilket gjør det ekstra alvorlig.
 
😽 De kan bli for tjukke. Veldig mange norske huskatter er overvektige, hvilket igjen kan gi dem helseutfordringer.
 
Noen katter, derimot, trenger å få mat, fordi de ikke har noe (ordentlig) hjem. Er man virkelig i tvil, er det bedre å gi en gang for mye enn en for lite. Men! Som regel kan man se det, hvis man tar seg bryet med å studere katten litt grundig før man kommer med servering – og det skal man alltid gjøre. En sosial og vennlig katt som er blank og fin i pelsen og i normalt hold trenger ikke mat, uansett hvor insisterende de mjauer. Gi dem heller vann. Det er uansett en god idé på denne årstiden å ha vann stående ute til forbipasserende dyr.

Hjem til Nesodden

Så, over til våre katter. Til helgen kommer Una, Pingu og Miraculix tilbake til Nesodden. Una og Pingu har vært i fosterhjem utenbygds siden Pingu var nyfødt. Miraculix flyttet sammen med dem få uker senere, så han kunne få utvikle seg i en kattefamilie. Vi gleder oss veldig til å se dem igjen, og bli ordentlig kjent med den lille gjengen. Det skulle ikke forundre oss om det kommer noen bilder av dem neste gang.

Nona- og Solvildknøttene

I dag kan dere kose dere med bilder av de 2 andre barnefamiliene våre, som begynner å bli store. Nona sine var 11 uker nå sist søndag, og Solvild sine er vel omtrent et par uker yngre. Vi har interessenter til de søte små, men ingen er foreløpig reservert, så det er lov å ta kontakt. Les gjerne her først:

God tirsdagskveld!

Magnus ❤️ er pen!
Marlin ❤️ foran og Marius ❤️ bak til høyre lurer på hva fostermor holder på med. Sara ❤️ bak til venstre, kunne ikke brydd seg mindre.
Lilly ❤️ er pen!
Sofus ❤️ er pen! Og bittelitt trøtt i trynet.
Marlin ❤️ er pen!
Lova ❤️ slanger seg i vindusposten alene …
… og sammen med Lilly ❤️
Magnus ❤️ - eller er det Mons ❤️ og Lilly ❤️ (trur eg…)
Mer Lilly ❤️ i vindusposten.
Lova ❤️ er pen!
Sara ❤️ syns at fostermor har skikkelig kul bukse. Marlin ❤️ er mer opptatt av om det går an å bruke den blå greia til noe gøy.

Moro med blå hule!

Marius ❤️ er pen!
Mons ❤️ er pen!

Pelsstell, kortvarianten

Pelsstell med angrepsintermesso

Noe av det som virkelig rører oss dypt, er når vi får arve mat eller ting etter katter som har forlatt denne verden. Tusen takk, Mio ❤️ Måtte du få hvile i fred.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188