Tirsdag 05.09.23

Mange katter og få folk(?)

Det er så mange katter. Og det er så få folk. Altså gode folk som har lyst, tid, plass og råd til å ønske en ny pus inn i familien sin. I alle fall kan det virke sånn for oss.
 
Men – lyst, tid, plass og råd, hva innebærer egentlig det?

Lyst

Lyst kan innebære å ønske seg en hengiven venn, som setter pris på kos. Men det kan også være ønske om å hjelpe noen som kanskje verken er eller blir så kosete, men som fortjener å ha det godt bare fordi hen er et levende vesen. Eller noe annet. Uansett hva motivasjonen er – kjærlighet til dyr, og respekt for det, må være fundamentet for lysten til å få et.

Tid

Tid må man ha, men det finnes ingen oppskrift på hvor mye. Det kommer an på katten. En fri sjel som bor skikkelig på landet og trives med å leve livet ute, kan ha det supert med en travel, men likevel omsorgsfull eier. En engstelig pus som trenger sosialisering, eller som kanskje helt motsatt har separasjonsangst, trenger masse og klok tilstedeværelse av mennesket sitt.

Plass

Plassen kan være stor, men *må* ikke nødvendigvis være det – og særlig ikke hvis uteområdene er trygge og spennende. Stort eller lite, en katt trives gjerne godt hvis den har de ressursene den trenger: Gode liggeplasser, mat og vann på egnede steder, ren do på egnet sted, steder den kan være i fred, nok å beskjeftige seg med og snille folk.

Råd

Råd. Det koster penger å ha ansvar for et dyr. Alle friske katter trenger ordentlig mat, litt utstyr, og en årlig tur til veterinær for helsesjekk og vaksine. Hvis økonomien ikke tillater en plutselig og stor utgift, bør pus forsikres. Hvordan skal man ellers hjelpe den hvis den blir syk eller skadet?
 
Det finnes heldigvis råd dersom man ikke har råd. Da har man mulighet for å bli fosterhjem. Enten for en katt som skal videre når det rette adoptivhjemmet dukker opp, eller for en som skal få være i permanent fosterhjem. Vi har noen katter som er det, av ulike årsåker.

Våre katter

I dag deler vi bilder av en god håndfull av – men slett ikke alle – våre katter. De er i mange aldre, størrelser, fasonger og personligheter. Noen av dem passer hos de aller fleste snille og katteglade folk, med eller uten barn. Andre trenger noen som har masse tid og tålmodighet, og enkelte av kattene må ha spesielt tilrettelagte boforhold.
 
Vi håper alle som har lyst, tid og plass vil se om det er noen som kanskje rører litt ekstra ved hjertene deres! Kanskje det er flere, eller til og med mange som gjør det? I så fall skal nok vi hjelpe dere med å finne en god match. Dere er velkomne til å sende oss en melding.
 
Har dere råd, kan dere søke om å adoptere. Har dere ikke råd, kan dere søke om å bli fosterhjem. Dere gjør begge deler ved å sende oss en melding der dere forteller litt om dere selv, og oppgir nøyaktig adresse og telefonnummer. Her er mer om hvordan vi gjør det:

Del gjerne! Og ha en god tirsdagskveld!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188