Søndag 31.05.20

Det er strålende pinsevær på våre kanter, som innbyr til ganske mye annet enn å være på nett. Derfor er det til alt hell ganske mange som kan tagges hvis det oppstår noe akutt. Det gjorde det i dag.
 
På gruppa Nesoddkatten – savnet og funnet ble det nemlig meldt om en katt som var funnet i svært forkommen tilstand. Sommerkatten så innlegget, og hadde heldigvis mulighet til å kjøre ham til Evidensia Oslo Dyresykehus på Ensjø.
 
Katten viste seg å være Max, som har vært savnet fra Bjørnemyr siden 12 april. Alt tyder på at han har vært innestengt, i det han er både dehydrert, avmagret og har noen andre skader. Han får intensivbehandling nå – for han har heldigvis sjanser til å klare seg!
 
Det er ikke gratis å bli lagt inn på et av de mest avanserte dyrehospitalene i landet i pinsen. Det vet vi veldig godt, for det var der vår Fighter måtte legges inn i romjula for halvannet år siden, med avløpsrøret han hadde rundt halsen. Men takket være Evidensias ekspertise klarte han seg, og har det aldeles strålende i dag. Og takket være den spontane kronerullingen som oppsto da dere som leser denne spalten begynte å sende bidrag, kom vi mål økonomisk også.
 
Nå vil vi gjerne igangsette en kronerulling for Max. Vi har selvsagt snakket med eieren om dette, som er svært takknemlig. En stor 5-sifret regning er bare ikke mulig å betjene for en barnefamilie.
 
Max’ eier kommer til å holde oss oppdatert, og vi vil igjen holde dere oppdatert. Dere kan vippse bidrag til «Nesoddkatten» eller 99722756 (Kari Rolland). OBS og NB: merk bidragene med «Max». Alt vil gå uavkortet til regningen hans. Vi stopper kronerullingen når vi er i mål. Hvis vi ikke skulle få inn nok, har Nesoddkatten garantert for at vi skal hjelpe til med resten.
❤️
 
Det å savne katten sin er gjerne litt uggent til å begynne med, deretter blir det bare vondere og vondere etter hvert som tiden går uten at katten kommer til rette igjen. Siden katter er så forskjellige av natur og dessuten har ulike vaner, er det egentlig bare eieren som vet når det er på tide å slå alarm og å begynne å lete. Hvis dere har katter som er notorisk glade i å gå tur er vår oppfordring å ha litt is i magen – men ikke altfor mye.
 
På tross av at Sommerkatten og Nesoddkatten gjør en del av de samme tingene, er hovedfokuset ulikt: Sommerkatten jobber mye med innfanging av kolonier over hele østlandet og samarbeider med de store organisasjonene, som ivaretar disse kattene videre. Nesoddkatten jobber lokalt og ivaretar alle kattene vi tar inn selv.
 
Når det kommer til å lete etter savnede katter kjenner vi ingen som er bedre til dette enn Sommerkatten. De har laget en veldig god tipsliste som vi linker til her, og som vi innstendig oppfordrer om å bruke hvis pus ikke kommer hjem som forventet:
 
❤️
 
Vi hadde egentlig tenkt å skrive om noe helt annet i dag. Det får vi heller komme tilbake til neste søndag. I øyeblikket konsentrerer vi alt om å heie på stakkars Max, som har vært innestengt så veldig lenge. Det håper vi dere også gjør! Merk bidragene deres med Max, og vipps til Nesoddkatten eller 99722756 (Kari Rolland). Vi lover å holde dere løpende oppdatert.
 
Oppdateringene vil komme i kommentarfeltet her. Hvis dere leser en av de mange delingene av dette innlegget – tusen takk for dem! – må dere bare klikke på «Nesoddkatten – hjemløshjelpen» for å komme til siden vår, og så originalinnlegget for å se kommentarene.
 
God søndagskveld!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188