Søndag 07.06.20

Takket være stort engasjement fra dere, kan vi melde om at vi i dag kan avblåse kronerullingen vi satte i gang for Max forrige søndag. Det har kommet inn totalt 20.350 kroner. Dette inkluderer et stort bidrag fra Max sin svært takknemlige familie. Tusen takk til dere alle! ❤️
 
Regningen for oppholdet hans på Evidensia Oslo dyresykehus kom på 15.128 kroner. Det betyr at det er 5.222 igjen til kontrollen han skal ha hos veterinær om en ukes tid, hvor det bl a skal tas nye blodprøver. Vi tipper det vil koste noe omkring der. Dersom Max vil trenge mer enn dette, er Nesoddkatten og Sommerkatten beredt til å trå til litt. Dersom det blir penger til overs, ønsker familien hans at det blir delt 50/50 mellom våre organisasjoner. Dette er vi takknemlige for.
 
Max trenger fremdeles at vi alle heier på ham. Selv om han stadig blir bedre har han en vei igjen å gå. Måltidene hans er nøye porsjonert fortsatt, og han er ennå ikke helt stø i ganglaget sitt. Men han er overlykkelig over å være i live, og hjemme hos familien sin!
❤️
 
Max ❤️ mener at gjensynet med familien er det beste som noen gang har hendt ham.
Max ❤️ mener at gjensynet med familien er det beste som noen gang har hendt ham.
Men hvorfor kan jeg ikke få så mye mat jeg vil med en gang?!? (Det er for at den stakkars kroppen hans ikke ville tåle det.)
Men hvorfor kan jeg ikke få så mye mat jeg vil med en gang?!? (Det er for at den stakkars kroppen hans ikke ville tåle det.)
Se hvor sulten jeg er da! Ok, eller kanskje mer trøtt akkurat nå...
Se hvor sulten jeg er da! Ok, eller kanskje mer trøtt akkurat nå...
Her er Max installert i hundeburet han må være i om natten.
Her er Max installert i hundeburet han må være i om natten.
Vi kommer så klart til å følge med Max videre, og rapportere om hvordan det går med ham de nærmeste ukene. Kanskje blir det også mulig å lese noe i Amta. Nesoddkatten og Sommerkatten skrev et innlegg vi håper de tar inn snart, der vi også hadde med et lurt forslag. Dere får det her etterhvert hvis de ikke tar det inn.
😸
 
Siden vi er inne på Amta, kan det meldes at skribenten ble nokså overrasket da de ringte for noen dager siden, og ville lage «hverdagshelt»intervju. Det ble et hyggelig møte, og intervjuet ble publisert på nett i dag. På slutten av det har de tatt med noe av det vi egentlig hadde tenkt å skrive om forrige søndag; nemlig at Stortinget dessverre har stemt ned forslaget om lovpålagt chipmerking av hunder og katter.
 
😿
 
På Dagsrevyen og lokalnyhetene for Viken fylke på fredag 29.5 ble det satt fokus på at så få dyremishandlere blir dømt. Over halvparten av anmeldte saker blir henlagt. Politimannen som ble intervjuet sa at dette ikke skyldtes nedprioritering, men mangel på spor, vitner og bevis. Han la til at det ville hjulpet hvis dyrene var ID-merket, fordi det da i alle fall ville være enklere å spore opp eier og kanskje få mer informasjon.
 
Men så er det altså bare det at 22 april stemte Stortinget ned et forslag om obligatorisk ID merking av hunder og katter. En del av begrunnelsene er så «god dag mann økseskaft» at det er til å grine av. Her følger et lite utvalg av dem, fritt gjenfortalt:
 
Det er ofte dyrere å IDmerke en katt enn hva det kostet å anskaffe seg katten.
Katter er ikke like avhengige av eierne sine for å kunne fungere som det hunder er.
En katteeier kan i realiteten bli ansvarliggjort for kattens kattunger.
 
Det settes spørsmålstegn ved å ha lovkrav som dagens systemer neppe klarer å håndheve.
 
Her er sakens dokumenter, for dere som orker mer av det samme:
 
Det er smått utrolig at dette – og mer til – kommer fra folk som er valgt fordi de anses som oppegående nok til å være med på å styre kongeriket. Men, det er klart at når til og med Mattilsynet – som, veldig dessverre, er den instansen som skal forvalte dyrs rettigheter – er i mot det, så er det sikkert greit for politikere som er ignorante på området å støtte seg til det de mener. Dette framfor å lytte til den egentlige ekspertisen på området, som bl a er alle landets store og små dyrebeskyttelser. Det er vi som jobber med dette daglig. Det er vi som ALDRI kommer til å gi opp kampen for de hjemløse kattene – og deriblant lovpålagt ID-merking.
😾
 
Neste uke skal vi tilbake til å skrive om våre egne katter. Det gleder vi oss til, og kattene også, tror vi, for flere av dem fortjener å få seg gode for-alltid-hjem.
❤️
 
God søndagskveld!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188