Søndag 27.06.21

Litt av hvert i dag, og i motsetning til forrige søndag, skal vi prøve å gjøre det (forholdsvis) kort:
 
KATTEPASS er kanskje noe man trenger nå som sommeren er her. Det beste for pus er ofte å få være hjemme mens familien er på ferie, og at det kommer et vennlig menneske daglig som sørger for mat og kos og dotømming. På Nesoddkatten – åpent forum har vi lagt ut en post som inviterer til kontakt mellom dem som trenger og dem som kan tilby pass. Men, som en kommenterte så klokelig; husk at det er et stort ansvar! Inngå avtale bare med noen som gir en god magefølelse, og vær tydelig på hva som forventes.
 
Vurder også om det kan være lurt at pus holdes inne mens resten av familien er på ferie. Enkelte katter med katteluka åpen som vanlig syns det er en god idé å håndtere hjemme alene tilværelsen ved å stikke av. Det er ingen god situasjon verken for feriepasseren eller pusens familie.
❤️
 
En brukt HUNDEGÅRD hadde vært kjekt å ha, syns Burma og gjengen. Det er vi helt enige i, og har så klart et søk på Finn – men da en riktig så perfekt en akkurat glapp for oss i går kveld, kom vi på idéen å spørre her. Er det noen som har en som vi kan få eller få kjøpe for en ikke altfor dyr penge? Optimalt er den ca 2.40 x 3,60, og trenger vegger bare på 3 sider. Altså 8 elementer hvis de er 1.20 brede.
 
Den skal nemlig stå inntil den eksisterende kattegården, med tilgang via en katteluke. Ideen er at den nye delen skal gi gress under potene og regn på pelsen når det regner. Og at det skal bli et aldeles snasent klatrestativ der inne, bygget sammen av mye finere trestokker enn de på illustrasjonsbildet!
❤️
Illustrasjonsfoto! Klatrestativet kommer til å bli veldig mye finere enn det vi rasket sammen for å bare gi en slags idé! Er det noen som har en brukt hundegård å gi eller selge?
Skribenten sitter ofte i kattegården når hun skriver. Av og til er det noen som venter tålmodig på utsiden.
Men det hender ventingen på utsiden ikke er fullt så tålmodig. Det er helt greit at stillbilder ikke kommer med lyd.
NYE HJEM søkes fremdeles til de kattene vi presenterte for dere både for 2 uker siden og forrige søndag. Her har dere dem på nytt:
 
“Vi ser oss dessverre nødt til å finne et nytt hjem til vår kjære katt Topaz på grunn av endringer i familie / livssituasjon. Vi fikk Topaz som omplasseringskatt da han var åtte måneder gammel og trodde vi ville være hans for-alltid-hjem, men plutselig skal huset selges og alle flytter hvert til sitt i leiligheter, noe vi ikke kan se for oss at er en god situasjon for ham.
 
Topaz er en kastrert hannkatt med masse personlighet og energi! Han elsker å være ute, og er en fenomenal jeger! Han tar store rotter og får til og med tak i skjærer, og vi tror han hadde kost seg veldig som gårdskatt eller i et nabolag der det ikke er så mange andre katter. Han er veldig sosial, og liker å oppholde seg i nærheten av folk – spesielt ute – og følger med / holder oss med selskap når vi jobber i hagen eller har gjester på besøk.
 
Han er veldig pratsom, og når man blir kjent med ham har han forskjellige mjau for når han er sulten / tørst / våt, trenger omsorg osv. Han er veldig kosete, men har også en ganske vill side, der han kan gå litt i “jaktmodus” og angripe mennesker, så han bør nok komme til noen som ikke har små barn. Han trives best uten andre katter, men vi hadde tidligere en samojed-hund, og det gikk veldig fint.
 
Han er chippet og godt fulgt opp av veterinær. Vi håper virkelig vi kan finne et godt for-alltid-hjem til ham, og det er veldig viktig for oss at han kommer til de riktige menneskene.”
❤️
Topaz
«Hei! Jeg heter Jonas, og jeg er 10 år gammel. Det er bestevennen min også, og han heter Per Jan. Vi har bodd sammen nesten så lenge som vi kan huske, og vi er skikkelig glade i hverandre, selv om vi ikke er brødre.
 
Nå må vi snart flytte, og det som er litt dumt med det, er at vi ikke vet hvor vi skal hen. Men vi håper at det blir til noen som kanskje bor på en gård, eller i alle fall ordentlig på landet. Vi liker oss så godt ute, skjønner dere, fordi vi har sånt et deilig saueskinn i kurven vår, og den står under et tak. Unntatt om vinteren, hvis det er skikkelig kaldt. Da er det fint å være inne, særlig for meg.
 
Selv om vi er noen ordentlige tøffinger som liker å jakte på jordene, så er vi ganske myke også. Vi liker å kose med menneskene våre. Særlig jeg da, for Per Jan er litt mer sjenert – men han liker det han også. Nesten hver eneste dag!
Vi er vant til å bo sammen med hunder også, og det går helt fint. Men vi kommer ikke til å savne hunder, hvis det ikke bor noen der vi kommer.
 
Kan dere hjelpe oss? Vet dere hvem den nye, snille familien vår er?
Kjærlig hilsen Jonas»
 
Vi kan legge til at disse gode gutta er kastrert, chippet og vaksinert – selv om det nok har gått et par år siden forrige påfyll av vaksine. Send oss en melding hvis dere tror det er disse dere har ventet på, eller bare har spørsmål. Vi videresender alle meldinger til deres nåværende eier.
Meldinger med interesse for Topaz blir også videresendt til nåværende eier.
❤️
Per Jan ❤️ og Jonas ❤️ venter fremdeles på drømmehjemmet.
Det finnes også flere Nesoddkatter som gjerne kunne tenke seg å flytte hvis den eller de rette menneskene dukker opp. Men siden det ikke haster for noen av våre i øyeblikket, syns vi det er ok å prøve å hjelpe disse ovenfor nevnte.
 
Ha en riktig god søndagskveld, alle sammen!
 
PS – kort og kort, fru Blom….
Jaja. Alt er vel relativt.
Så vakre øyne har vår Luna Lurifax ❤️
Så vakre øyne har vår Luna Lurifax ❤️
Oskar_27.06.21
Det er liksom ikke sånn at TomTom ❤️ mangler steder å være mens skribenten er med de andre kattene.
Det er liksom ikke sånn at TomTom ❤️ mangler steder å være mens skribenten er med de andre kattene.
SMS «Grasrotandelen 922403929» til 60000. Eller velg Nesoddkatten, hvis dere spiller på nett, eller fortell kommisjonæren at dere vil støtte Nesoddkatten hvis dere leverer kupongene på gamlemåten. Tusen takk! ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188