Søndag 25.12.22

Kasper med krage

Gledelig jul! 🌟 Det håper vi i alle fall den er for dere alle. ❤️

Nyttår og fyrverkeri

Om 6 dager er det nyttårsaften. Det er fremdeles tillatt for privatpersoner å skyte opp fyrverkeri – veldig dessverre, mener vi, helt bestemt. I praksis betyr det at et enormt antall dyr, tamme som ville, blir vettskremte. Noen, særlig fugler, dør til og med av sjokket.
 
Det finnes ulike måter å forberede dyra sine på. Det aller beste er jo å være hjemme sammen med dem, være helt rolig selv, og kamuflere all smellingen og lysshowet for dem så godt som mulig. Katteluka skal være stengt, god tid i forveien, så pus ikke kan løpe ut i panikk.
 
Hvis du ikke kan eller vil være hjemme, så steng katteluka, trekk for gardinene, og ha på en radio med snakking eller rolig musikk som kan kamuflere lyden av rakettene litt. Eller spill for eks denne 10 timer lange videoen med beroligende musikk:
 
 
Det finnes også videoer som tar sikte på å venne dyr til fyrverkeri, som f eks denne:
 
 
Start gjerne allerede i kveld med å spille den av, forholdsvis svakt, og gjenta hver dag, ev flere ganger om dagen, med gradvis økende lydstyrke. Følg med på reaksjonen til pus! Det skal ikke være så høyt at det er skremmende.
 
Det finnes også beroligende midler. Ta i så fall kontakt med veterinæren og hør hva vedkommende mener er best for din pus, i den situasjonen pus vil befinne seg i.
Kasper med krage
Kasper ❤️ må fremdeles ha på krage pga såret på halen, men syns det er en slags trøst å få sitte på armen til skribenten med den rare hatten. (Hvis vi skal være helt ærlige, er vel sannheten egentlig at han finner seg i å sitte på armen til noen med en så rar hatt.)

Enn så lenge – ha en fin første juledagssøndag!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188