Søndag 25.08.19

«Neste søndag tror vi kanskje vi har en god nyhet.», skrev vi forrige søndag. Det har vi! Nå er skribenthuset endelig solgt! Hele prosessen har virkelig tatt sju lange og sju breie, men nå er vi altså omsider et stort skritt nærmere å realisere målet om et eget sted for Nesoddkatten. Vi leter med lys og lykte, og er takknemlig for alle tips. Send i så fall pm.

😸

Folk kontakter oss om ganske mye forskjellig. En gjenganger er at det har dukket opp en katt, som insisterer på å bli værende, og hva skal de gjøre med det?

På fredag fikk vi en sånn melding. Vi avtalte at familien skulle ta den inn, gi den kost og losji over natta, og at vi skulle komme og hente den dagen etter, om den ikke hadde chip. Som sagt, så gjort. Da vi ankom i går ettermiddag, viste det seg at den nydelig skipskattfrøkna faktisk hadde chip. Det er slett ikke alltid, dessverre.

I sånne situasjoner er vi alltid litt spente når vi ringer vedkommende som er oppført som eier. Det har hendt mer enn en gang at det ikke er spesielt hyggelig, av litt ulike og tildels ganske bisarre årsaker. Men i går var det bare glede – eieren ble så glad at hun gråt. Benny, som pusen heter, hadde klart å smette ut etter at familien bare hadde bodd på Fagerstrand i en uke. Dette var 2 måneder siden, og de har lett etter alle kunstens regler, bl a med annonse på Nesoddkatten – savnet og funnet, uten hell. Nå hadde de egentlig gitt opp håpet om å få henne tilbake.

Benny, hennes 2 hundesøsken, familiens 5-åring og de andre i familien er alle svært lykkelige over å være gjenforent. Vi er glade for at vi kunne hjelpe – og vi bruker denne anledningen til å minne om hvor viktig det er å IDmerke kattene deres! Hvis Benny ikke hadde hatt chip, hadde det tatt mye lenger tid å finne folkene hennes. I verste fall hadde det ikke vært mulig – og en høyt elsket familiekatt ville etterhvert blitt adoptert ut til andre.

En liten ting til, til dere som savner katter som har vært borte lenge – ikke gi opp håpet! Det er mange eksempler på «mirakelhistorier.»

❤️

Benny ❤️ før hun så sitt snitt til å smette ut fra familiens nye bolig bare etter at de hadde bodd der en uke.
Benny ❤️ før hun så sitt snitt til å smette ut fra familiens nye bolig bare etter at de hadde bodd der en uke.
Benny2_25.08.19
Så fornøyd er frk Benny etter å være tilbake på favorittplassen sin hjemme.

I fjor sommer ble vi bedt om hjelp til 3 katter der eieren var alvorlig syk, og etter en stund døde. Heldigvis klarte vi å finne gode (foster)hjem til både Siri, Rasken og Lucie. I forrige uke ble vi bedt om hjelp til 5 katter som hadde mistet matmoren sin på forsommeren.

Den største utfordringen vår har alltid vært kapasitet. (Det er noe av grunnen til at vi gleder oss så vanvittig til å få et eget sted.) Det å skulle plassere 5 katter er virkelig ikke enkelt – men jammen dukket det ikke opp 2 nye fosterhjem, i dønn perfekt tid.

I dag har Simba og Hvitlabb blitt installert i det ene nye fosterhjemmet. Kalle har blitt installert i skribenthuset, og venter på at Skyr skal følge etter til uka. Aurora skal få komme til det andre nye fosterhjemmet ved første anledning. Vi håper å ha alle i hus innen neste søndag.

Dette er godt voksne, store, veldig forsiktige, men vennlige katter. Vi har allerede fått klappe dem alle sammen, selv om de fremdeles er reserverte. De skal få «lande litt» i sine respektive fosterhjem før de får helsesjekk hos veterinær. Vi ønsker dem velkommen, krysser fingrene for at de er friske og raske, og gleder oss til å bli litt mer kjent med dem før vi legger dem ut for adopsjon.

❤️

Det hender også, en veldig sjelden gang, at vi hjelper folk med deres egne katter. Vi understreker at det er rent unntaksvis, bare dersom vi har mulighet, og vi ser at eieren er i en situasjon som er svært vanskelig. Nå har vi en tynn liten Engel i vår pleie. Han er en nydelig pus, som eieren og vi – og forhåpentligvis nå også dere – heier på alt vi bare kan. Det trenger han.

❤️

Engel ❤️ er på sykehotell og trenger bøtter av kjærlighet sendt hans vei!
Engel ❤️ er på sykehotell og trenger bøtter av kjærlighet sendt hans vei!
Engel2_25.08.19
Det luner litt med et teppe over den spinkle ryggen.

Holly fikk besøk i går! Og forelskelsen som oppsto var gjensidig! Hun flytter neste lørdag!

«Er det i dag den nye familien min kommer for å hente meg?» Holly ❤️ er helt klar - men hun må nok vente noen dager til.
«Ok, da. Da får jeg vel gjøre det, da. Jeg tar meg litt vann i mens.»

God søndagskveld!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188