Søndag 01.09.19

«Hei, dette er N.N. Har dere noen kattunger å gi bort?» Vi svarte, som sant er, at vi ikke gir bort katter, men at vi adopterer dem ut, mot et adopsjonsgebyr. Stemmen i telefonen lurte på hvor mye det var, og fikk til svar at det er 1100 kroner pr katt. «Det var mye», sa N.N.

Skribenten ble nok ørlite grann oppgitt, der hun sto og ventet på bussen, med en hel del utfordringer å løse rundt ulike katter, samtidig som ventende betalt jobb i byen skulle forberedes. (Jepp, vi prøver jo å tjene litt til livets opphold innimellom alt arbeidet med kattene.)

«Det er det faktisk ikke, når man tenker på hvor mye kattene allerede har fått av oss av helsesjekk, kastrering, vaks…» «Nei, det er altfor mye», avbrøt N.N. «Lykke til andre steder. Ha det.», sa skribenten og la på.

😖😿

Noen dager etter, i en laaang vent på at den siste katten av en liten gjeng skulle innfinne seg og gå i fella vår, ble følgende skrevet:

«Kjære N.N.

Jeg viser til telefonsamtalen vår på tirsdag, da du lurte på om vi hadde kattunger å gi bort, og mente at adopsjonshonoraret vårt på 1100 kroner pr katt var altfor mye. Jeg vil gjerne gi deg litt bakgrunn for hvorfor vi gjør det sånn, og håper du har et par minutter å avse til å lese dette.

Nesoddkatten startet opp i september 2015, og har dermed eksistert i nokså nøyaktig 4 år. Her er oppstilling av utgiftene våre, til og med 2018:
(Dere som leser dette på Facebook, se første bilde.)

Som du ser, er kontorutgiftene nærmest ikke-eksisterende, og det er verken lønnskostnader eller dekning av bensinutgifter etc. Til sammen er vi en god håndfull personer som nok legger ned 2-3 årsverk til sammen, tipper jeg, på frivillig, ubetalt basis. «Annet» er stort sett rentefrie lån til svært dårlig bemidlede privatpersoner som har bedt oss om hjelp i ulike akutte kriser. De betaler oss tilbake i rater de kan håndtere.

Vi har – utrolig nok – klart å gå så vidt i pluss hvert år. Inntektene våre har vært 34.326 i 2015, 110.952 i 2016, 136.794 i 2017 og 224.812 i 2018. Den absolutt største inntektskilden vår er donasjoner fra snille mennesker som mener den jobben vi gjør for kattene er verdifull. Salg av kattekort er på annenplass, og deretter, et godt stykke ned, kommer adopsjonsgebyrer. Vi har ingen offentlig støtte.

Hvis du ser tilbake på utgiftene våre, ser du at nesten alt går til veterinær, medisin, mat og sand – med veterinær som den absolutt største posten. Dette på tross av at vi har svært gode veterinæravtaler. Skulle vi betalt full pris, ville vi ikke fått det til å gå rundt. Alle veterinærutgiftene går til helt nødvendige ting. Vi tar ikke så mye som en eneste liten blodprøve «for moro skyld».

Noen av kattene våre trenger mye veterinærhjelp, andre lite. I snitt er adopsjonsgebyret vårt på 1100 kroner nokså mye mindre enn hva det ville koste å gi katten alt det den har fått av oss.

Dersom man mener dette er «for mye» betyr det egentlig bare at man ikke har til hensikt å koste på katten særlig annet enn mat. Man kan i alle fall ikke ha til hensikt å koste på den kastrering, chip, og det vi krever i adopsjonskontraktene våre, bl a årlig helsesjekk og vaksine og ellers veterinærhjelp ved behov.

Årsaken til at Nesoddkatten eksisterer er alle de hjemløse kattene som sårt trenger hjelp. Årsaken til at det er så mange hjemløse katter er uansvarlige katteeiere, som lar de ukastrerte kattene sine bevege seg, og dermed formere seg, fritt. Enhver katteeier som lar en ukastrert katt bevege seg fritt er en del av problemet. Vi gjør alt vi kan for å være en del av løsningen. Det er vi ikke hvis vi overlater katter til folk som mener en katt ikke er verdt 1100 kroner.

Kjære N.N., Alle kan ikke være opptatt av alt. Kanskje var det bare tankeløshet som var årsak til reaksjonen din. Hvis denne informasjonen har endret oppfatningen din, er du selvsagt velkommen til å ta kontakt med oss igjen.

Vennlig hilsen Kari Rolland, Nesoddkatten»

😸

Nesoddkattens utgifter fra start og ut 2018.

I går var en stor dag for vesle Holly. Hun ble nemlig hentet hjem av sin nye familie. Vi har fått noen rapporter allerede, og gleder oss stort sammen med Holly og menneskene hennes. Den vakre frøkna har det aldeles strålende, og den nye mammaen og pappaen er stormforelsket i henne. Lykke til videre i livet, aller nydeligste Holly!

❤️

I dag kan vi fortelle at Hvitlabb, Simba og Kalle, som vi fortalte dere om forrige søndag, har funnet seg godt til rette i sine respektive fosterhjem. De er kosete som bare det, og noen ordentlige go’inger. Skyr, som vi ventet på da vi skrev brevet over, var dessverre ikke interessert i å innfinne seg der vi ville ha ham, men vi er trygge på at det bare er et spørsmål om tid før vi har ham også. Aurora derimot, som var den andre vi manglet forrige søndag, er vel installert i sitt fosterhjem nå. Hun hilser og sier hun skal vurdere om hun er klar for fotografering innen neste søndag.

❤️

Husk å si fra hvis dere har tips om noe «småbrukaktig» som kan passe for Nesoddkatten, da! Og husk at vi fremdeles har mange fine katter som er klare for adopsjon! Adopsjonsgebyret vårt er på skarve 1100 kroner. Det er en enormt god deal for alle som ønsker seg en pus de er innstilt på å gi et godt liv.

God søndagskveld!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188