Søndag 24. februar 2019

Hjelp, vi har blakka oss! I alle fall nesten. Det skyldes i hovedsak tenna til Gjespus, men slett ikke bare ham, altså. Og mer skal det bli framover, juhuu…

?

Da Gjespus var tilbake på klinikken til kontroll på onsdag var heldigvis alt fint. Det var riktignok ett sting som hadde løsnet, men det så bra ut likevel. Vi besluttet at han fikk holde seg inne noen dager til, så det fikk gro enda litt mer før han møtte verden utendørs igjen. I dag fikk han endelig gå ut. Til stor glede for både ham og omgivelsene hans, som har levd med en smule masing.

Den høye regningen for Gjespus – rett i underkant av 10.000 kroner, etter at vår gode rabatt var trukket fra – skyldes at alle de 4 tennene som måtte ut var hjørnetenner. Det er en mer komplisert jobb å trekke disse enn andre tenner. Grunnen til at de måtte ut var at samtlige tenner var brukket.

Gjespus har også et ømt punkt nede på ryggen på den ene siden og en liten skade rett over det ene øyet på samme side, som nok har vært der en stund. Vi lurer på om årsaken til både de brukne tennene og det andre kan skyldes at han har blitt truffet av en bil, eller kanskje har falt nokså stygt.

Det viktigste er selvsagt at han har det bra nå, og det har han virkelig. Det er nesten utrolig hvilken kosegutt denne sky, hjemløse karen egentlig er, i alle fall med fosterforeldrene sine. Ryggen og beina hans ble også grundig undersøkt da han var til kontroll med tennene, uten at det var noe galt å finne. Dersom han virker stiv eller plaget på noen måte framover, tar vi et røntgenbilde av ham når han må tilbake til klinikken for å få revaksine om en snau måneds tid.

?

Linus

Eneste utvei for å få orden på den flokete pelsen til Linus, var helbarbering av kroppen hans. I løpet av de 2,5 (!) timene det tok, inkludert 2 påfyll med beroligende (til katten, altså) ble den tilsynelatende veldig store pusen mindre og mindre. Til slutt hadde vi en tynn liten flis av en løve ved siden av en diger haug med flokete pels foran oss på bordet. Pelsfjellet viste seg å veie 150 gram, hvilket er ganske imponerende siden egenvekten til pels må sies å være nokså beskjeden.

Linus har heldigvis lagt på seg litt siden vi tok ham inn, hvilket vi er glade for. Enda gladere ble vi da blodprøvene viste at det ikke er fordi han er syk han er så tynn. Riktignok var det et par verdier som var litt i underkant av der de burde være, og en som var litt i overkant, men dette kan godt være konsekvenser av at han har sultet.

Vår tynne, lille løve er helt usedvanlig kosete og snill. Nå skal han få lov til å komme ordentlig til hektene igjen, både hva kroppsvekt angår, og pelslengde. Men det sier vi altså. De(n) som etter hvert får lov til å adoptere ham, kan virkelig glede seg! FOR en fin pus han er.

?

Leo

FOR en fin pus Leo også er! Det syntes også de som kom for å hilse på ham forrige søndag, men ytre omstendigheter gjorde at det ikke blir dem som blir hans nye familie. Leo er stadig ledig for adopsjon, altså, og håper på mer besøk snart. Finn ham her, spre gjerne ordet, og send oss en pm hvis dere vil hilse på. https://www.facebook.com/1327285983956601/posts/2248149661870224?sfns=mo

?

Det kan se ut som om vi er i ferd med å få inn et par nye katter med det første. Nå er det jo uansett ikke alle historiene som havner i denne spalten, av litt ulike grunner, men uansett er det for tidlig å ev presentere de nye. Vi har uansett avtalte veterinærbesøk vi vet vil koste, og på denne tiden av året kommer det alltid mindre penger inn i kassa enn f eks når det går mot jul. Om dere har mulighet til å trå til litt ekstra, er det svært kjærkomment! Vipps til 99722756, eller konto 9801.26.81305. De nydelige kattekortene til Wenche Lembourn selges fortsatt på dyrebutikkene på Tangen og Fagerstrand, på dyreklinikken på Flaskebekk, Annas hybel, samt utvalgte frisører og blomsterbutikker. Vi takker også for gjentatte «spark bak» mht å få grasrotandel, og nå kommer den snart, æresord!

?

Fighter

FORTELLINGEN OM FIGHTER
Forrige søndag varslet vi at vi ville tone ham litt ned her, og det skal vi. Men gjett hvem som har fått seg egen Instagramkonto da? Søk «fighter.nesoddkatten» så finner dere ham. Talspersonen hans der er Camillas samboer Peter. For øvrig kan det meldes at han har det bra, som vanlig, selv om han fremdeles ikke syns det er så stas hvis det kommer fremmede på besøk. Liten videosnutt av ham også i kommentarene.

?

God søndagskveld, til hver og en i sær! ❤️

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188