Søndag 17. februar 2019

Linus

En dame som var på skitur her om dagen møtte på en katt som var nokså desperat etter mat. Den langhårete pelsen var full av floker, og under all pelsen kjente hun at katten var veldig tynn. Hun hadde ingenting å frakte den i, og hun klarte ikke å lokke den med seg, så da hun kom hjem, kontaktet hun oss.

Heldigvis fikk vi hjelp til å finne katten og få den inn. Den viste seg å være chippet. Vi skal ikke gå inn på omstendighetene her, men katten er nå overtatt av oss, og det er vi glade for. Den usedvanlig vakre og kosete pusen har fått en ny start, som så klart inkluderer et nytt navn. Velkommen til Nesoddkatten, Linus!

Linus er en stor katt, som nok har en matchvekt på i alle fall 6-7 kg. Vekta på dyreklinikken viste 4,3 kg på fredag. Han er kraftig underernært, og med veldig svak muskulatur. En katt kan være avmagret pga mangel på mat, selvsagt, men det kan også være fordi den er syk. Derfor skal Linus tilbake til doktoren til uka så vi får tatt blodprøver, sjekket ham litt nærmere og få stelt den veldig flokete pelsen. Vi oppdaterer dere om ham neste søndag. Kryss fingrene for at det ikke feiler ham noe, da!

❤️

Gjespus

8 april i fjor skrev vi om Gjespus for første gang, og at han måtte få stelt på tennene sine. Nå på onsdag skjedde det, endelig. (Skroll ev tilbake et par uker, til 3 februar, for årsaken til at det har drøyd bortimot et år.) 4 av tennene hans måtte ut, og inntil han har vært til kontroll nå kommende onsdag, har han husarrest, og får bare spise våtfôr.

Det første liker han veldig dårlig, hvilket han gir uttrykk for ved å begå diverse former for hærverk. Fostermoren hans er heldigvis en tålmodig og forståelsesfull dame, som trøster det beste hun kan. Og det virker. Han har roet seg, vil fremdeles ha kos av henne, og vi skal spandere en ny katteluke når han er klar for å bruke den igjen. Det beste av alt er så klart at Gjespus ikke lenger går rundt med konstant tannpine.

❤️

Leo

Leo fikk besøk av en hyggelig familie i dag. Han var såpass grepet av stundens alvor at han for det meste holdt seg under sofaen eller bordet, men tødde da litt opp etterhvert. Hvorvidt det blir til at han blir adoptert av dem eller ei, er ikke avklart riktig ennå. Vi kommer tilbake med konklusjonen neste søndag.

❤️

Fighter og Luna

FORTELLINGEN OM FIGHTER


Da Fighter kom til oss 2. juledag var situasjonen så dramatisk for ham at vi oppdaterte dere flere ganger om dagen. (https://www.facebook.com/groups/nesoddkatten/permalink/1277865115735699?sfns=mo) Nå begynner livet – til alt hell – å bli ganske så normalt for vår lille helt.

Han har vært trygg på Camilla lenge allerede, og i dag har vi bildebevis for at han har blitt trygg på samboeren hennes også, og at han har funnet ut av det med de andre kattene i familien. Fighter er fremdeles bare inne, men han leker og koser seg og er fornøyd med livet – unntatt hvis det kommer besøk. Det er skummelt!

Vi har ikke helt bestemt oss for hvor veien går videre for Fighter. Skal han få bli værende der han er, eller skal vi legge ham ut for adopsjon, og i så fall når mener vi han er klar? Når vi har bestemt oss, skal dere så klart være de første til å få vite det. Enn så lenge, avslutter vi vår «spalte i spalten» om ham her, men lover å fortsette å ta med bilder av ham hver uke, med litt tekst under. Vi vet jo at det er mange som er glade i ham. Håper dere syns det er OK.

God søndagskveld til hver og en i sær!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188