Søndag 10. februar 2019

Heldigvis er det mange organisasjoner som hjelper hjemløse katter, for behovet er dessverre fremdeles veldig stort. Selv om alle selvsagt har mest fokus på sitt eget arbeid, følger nok de fleste av oss litt med på det som gjøres i andre foreninger også. Vi er takknemlige for å ha god dialog med flere av dem.

En av de små skjebnene som har gjort inntrykk på oss i det siste, er vesle Aaron, som flinke og iherdige Sommerkatten tok inn for noen dager siden. Han hadde heldigvis ikke noe plastrør rundt halsen, men, i likhet med Fighter, var han i så dårlig form da han ble funnet at han neppe ville overlevd særlig mye lenger, om han ikke hadde fått hjelp. Til alt hell ser det ut til å gå bra med ham! Vi heier på ham alt vi kan, og foreslår at dere gjør det samme. Historien om Aaron kan følges her. OBS at det er flere poster om ham:
https://m.facebook.com/Sommerkatt/

❤️

Gjespus (som vi forrige søndag, gledesstrålende, kunne melde om at var kommet til rette) syntes ikke det var spesielt stas å få besøk av skribenten på tirsdag. Matmoren han har valgt seg, derimot, var langt vennligere stemt. Det er kanskje noen utfordringer der med å integrere ham med særlig en annen katt som bor der – men vi er helt enige om at det er verdt et forsøk. Vår nye fostermor er allerede i gang med jobben, og vi håper å kunne melde om framgang i ukene som kommer. Intet er bedre enn at kattene får bli i den (foster)familien de selv velger seg.

❤️

Vi får – med stadig mindre mellomrom, kan det virke som – henvendelser fra folk som lurer på om vi kan hjelpe dem med å omplassere kattene deres, av ulike grunner. Som regel kan vi ikke det – i alle fall ikke i den forstand at vi overtar pus, og dermed jobben med å finne et nytt permanent hjem til den.

Det vi derimot kan gjøre, er å la folk få bruke Nesoddkatten – til adopsjon til å poste innlegg om omplassering. De eneste kravene vi stiller er at det ikke skal trues med avlivning dersom katten ikke får et nytt hjem, og at kattunger skal være minimum 12 uker før de flytter fra mammaen sin.

Det vi da ber folk om å gjøre, er å legge litt arbeid i å lage en tiltalende og sannferdig tekst, og at bildene av katten også er så gode som mulig. Man kan poste innlegget på siden selv. De havner da under fanen «innlegg fra besøkende», som leses av mange.

En ting som forundrer oss, er at enkelte er veldig sent ute. Dette på tross av at de har visst at pus kommer til å måtte flytte i ganske lang tid. Dessverre kan det av og til ta lang tid å finne et nytt, godt hjem til en katt. Vær derfor ute i så god tid som mulig, og annonser bredt – på egen facebookvegg, andre omplasseringsgrupper på Facebook, og gjerne også Finn.no. Sist, men ikke minst, vær nøye på hvem dere overlater pus til. Overlat katten bare til noen som gir dere en god magefølelse etter at dere har hatt en god og lang prat med dem.

❤️

FORTELLINGEN OM FIGHTER
I forgårs fikk Fighter besøk av skribenten. Anledningen var at vi var nysgjerrige på hvordan han ville reagere på et fremmed menneske. Han har jo blitt så veldig fortrolig med Camilla, og synes også at samboeren hennes for det meste er helt OK.

Det viste seg at fortroligheten han har opparbeidet foreløpig er dønn reservert husets egne beboere. Akk ja, sånn er’e. Fighter pilte inn under spisebordet, og holdt seg lengst der inne til besøket var over. Det var likevel – kanskje, med ørlite grann velvilje – antydning til at de store, runde øynene hans vurderte å smalne litt da de hadde betraktet den fremmede damen lenge og vel.

En pussig ting med Fighter, er forresten at han ser ekstra «smilende» ut i munnen. Dette skyldes at huden i munnvikene ble strukket litt da de veldig lange operasjonssårene ble sydd. Hvorvidt det retter seg eller ei, vil tiden vise. Det er uansett ikke plagsomt for ham.

Men, du verden, når man tenker tilbake til hva Fighter har vært igjennom, er det helt utrolig at det har gått så bra. Det er absolutt ikke protokoll å lukke igjen et så stygt sår som det han hadde, men det var det eneste alternativet, siden det ikke var mulig å få renset det uten å sedere ham. Vi slutter ikke å være takknemlige for vår lille mirakelmann. Ikke Fighter selv heller, som ber oss hilse god søndagskveld til alle! Og særlig til alle mammaer, uansett hvor mange bein og pels og haler de har eller ikke har. ❤️

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188