Søndag 03.03.2019

Vår lille løve Linus har fått lov å utvide området sitt i det siste. Det har vist oss at han kommer godt ut av det med både barn og andre katter. Han er en superlett pus å ha i hus, som også er veldig glad for kos.

Selv om det vil gå en god stund enda før pelsen hans har vokst ut igjen, og han fremdeles har litt vei å gå før han er oppe i god matchvekt, ser vi ingen grunn til at ikke han skal kunne få sitt permanente hjem nokså snart. Vi har kontakt med en familie som kanskje kan være aktuell, og tipper vi kan fortelle mer om dette neste søndag. Linus – som alle de andre – fortjener det beste, og det skal han få!

❤️

Nesoddkattens vei har blitt til mens vi har gått den. Vi har hjulpet de aller fleste av dem som har henvendt seg til oss. De vi ikke har hatt mulighet til å hjelpe selv, har vi rådet så godt vi har kunnet om hvilke andre muligheter som finnes.

De fleste som kontakter oss melder bekymring om katter som ser ut til å trenge hjelp. Fra tid til annen blir vi spurt om hjelp til å omplassere eide katter, som av en eller annen grunn trenger nytt hjem. Vi stiller gjerne adopsjonssiden vår til rådighet, enten ved at folk legger ut selv, eller at vi gjør det for dem. Zelda, f eks, som vi nylig formidlet på vegne av en familie, har allerede fått et nytt, godt hjem. 😻 I dag har vi lagt ut en ny pus som må flytte på seg. Oksvald, heter den flotte unge karen.

Av og til har vi overtatt en eid katt. Betingelsen er at vi oppfatter situasjonen for den som prekær – og, selvsagt, at vi har et sted den kan få være. I slike situasjoner ber vi om et overtakelsesgebyr på minimum like mye som det koster å avlive en katt på dyreklinikken.

Tassen, som kom til oss tidlig denne uka, var i en fortvilet situasjon. Hans kjærlige og dedikerte eier var blitt alvorlig syk, og omstendighetene gjorde at vi var veldig glade for at vi hadde mulighet til å hjelpe.

Nydelige Tassen er en voksen herremann på ca 12 år. Han er nok litt lei seg og forvirret over hele situasjonen, men viser alle mulige tegn til å finne seg godt til rette i fosterhjemmet, som både har andre katter og en hund. Han skal få lov til å «lande litt» der før vi søker etter nytt hjem for ham.

❤️

En annen nydelig pus, ved navn Black, har blitt presentert for dere før ved noen anledninger, men det er lenge siden nå. Han bodde ute, sammen med søsteren og mammaen sin, og de ble alle tatt i felle for halvannet års tid siden, om vi ikke husker helt feil. Mamma Lady viste seg etterhvert å ha en såpass stor og gammel skade etter en antatt påkjørsel, at det beste vi kunne gjøre for henne, var å la henne sovne for godt. 💔

Da den lille familien ankom fosterhjemmet var de veldig redde. Blacks søster Twilight har blitt en supertrygg og -kosete jente. Hun er allerede reservert, og venter på at familien skal bli klar til å ta i mot henne.

Black er en mye mer forsiktig og sjenert type. Han velger fremdeles å møte mange situasjoner med å stikke seg litt vekk, men kan også ha ordentlige lekeraptuser. Vi tror at Black vil ha godt av å få seg sin helt egne familie. Selv om han er vant til å bo både med søsteren Twilight og en nokså stor hund, lurer vi på om det kan være lurt at han er det eneste dyret i den nye familien. Det kan gjerne være barn i familien, for han er vant til dem også, men alle i familien skal nok være av den rolige typen, sånn i det store og hele.

Vi lager en annonse for ham på adopsjonssiden vår med det første. Enn så lenge kan dere kanskje dele dette innlegget for fineste Black?

Fortellingen om Fighter

Trommevirvel:🥁 Nå har vi bestemt oss for at Fighter forblir Nesoddkatt, med permanent adresse hos Camilla og samboer Peter. 😻

Helten vår, som fremdeles synes besøkende er fryktelige skumle, kunne sikkert fått det fint i en ny, god familie etterhvert også. Men summen av alt han allerede har måttet gjennomgå, den grenseløse kjærligheten og tilliten han viser Camilla (som er gjengjeldt, om noen skulle være i tvil) og at han nå er blitt så godt integrert i den lille flokken som var der fra før, gjør at han skal få lov til å bli værende. Vi håper inderlig han slipper flere traumatiske opplevelser, og at han har et langt og lykkelig liv i vente.

Han er jo, i hjertene, vår alles katt. Etter at han fikk sin egen Instagramkonto (fighter.nesoddkatten) kan han følges der. Vi skal ikke slippe ham helt her heller. Og hvem vet – kanskje blir han så trygg etterhvert at han kan ta en tur i ny og ne til vårt fremtidige Nesoddkatten-hus, for å hilse på folk?

Tiden kommer, og tiden vil vise. Enn så lenge, god søndagskveld! 

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188