Søndag 23.07.23

Tror dette er Magnus og Lova . Men Mons  og Magnus er så like, og Lilly  og Lova ligner også, så det er vanskelig å si. Søte er de alle sammen, og i dag er de 13 uker, og spente på hvor i verden de skal.

❤️

Forgiftning

Det blir bittelitt av hvert i dag, her vi befinner oss på dypet av sommeren. Vi starter med det triste, nemlig forgiftningen vi omtalte helt på slutten av forrige ukes post. Det viste seg at det var det forbudte stoffet alfakloralose som tok livet til den stakkars pusen Sara, kunne NMBU fastslå.
 
Dvs, det er forbudt for privatpersoner, men ikke for profesjonelle. Hvorvidt det var en privatperson som hadde brukt det ulovlig, vites ikke. Dessverre så holder det at en katt spiser en mus eller rotte som har fått i seg stoffet. Vi mener uansett det er en uting å bruke gift. Det minste man kan gjøre hvis man absolutt skal gjøre det er å følge regelverket. Her er det

Omplassering

Det virker som om det er en del som må omplassere kattene sine om dagen, av ulike grunner. Enkelte av dem henvender seg til oss, og som regel har vi ikke mulighet til å overta disse kattene. Vi har imidlertid utarbeidet en oppskrift for hva man bør legge vekt på – og legge litt arbeid i – i sånne situasjoner. Her er den:
 

Bli fosterhjem, eller adopter

Jackson Galaxy, den amerikanske cat daddy’en som også har mange tilhengere her i landet, deriblant oss, har en oppfordring vi gjerne deler: Bli fosterhjem, eller adopter! Behovet gjelder også i høy grad for Nesoddkatten.

Kattehjelper

Hvis det er umulig, er det mulig å bidra likevel – f eks med en månedlig 10’er? Da blir man kattehjelper, hvilket er gull verd for oss. Her er oppskrift på hvordan man blir det:

Sommer

Mange katter er nok alene hjemme for tiden, med daglige besøk av kattepasser. Noen katter har det helt greit med det, mens andre syns det blir stusselig uten folk i huset hele tiden. Derfor legger en del av dem ut på vandring. Det kan være en god idé å stenge katteluka for de kattene som har en tendens til å legge i vei, så pus blir nødt til å holde seg inne mens familien er borte. Det er kanskje litt kjedeligere for pus – men ikke på langt nær så kjedelig som å gå seg bort, eller å bli utsatt for noe vondt.
 
Selv om det er mye regn om dagen, glimter da sola til fra tid til annen. Husk at parkerte biler blir fryktelig varme, og det fortere enn svint. IKKE etterlatt dyr eller folk i varme biler!!!
 
Kos dere godt med bilder av Nonas gjeng i dag, og ha en god søndagskveld!

Nonaknøttene

❤️
❤️
❤️❤️
❤️
❤️❤️
❤️
❤️❤️
❤️❤️❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188