Søndag 22.01.23

Katten Gustav i transportburet.

Gustav ❤️ Vi vet det ikke er verdens beste bilde, men den vakre sjelen lyser godt ut gjennom øynene hans likevel.

Håp

Stakkars Håp, som vi skrev om forrige søndag, rørte veldig mange. Det er vi takknemlige for, for det fortjente han virkelig. Enkelte av kommentarene tilsa at det var mulig å misforstå noe i hendelsesforløpet. Vi redigerte inn en presisering, men vil gjerne gjenta den her, siden så mange allerede hadde sett innlegget.
 
Håp hadde vært observert i flere år av flere folk – men vedkommende som meldte oss om ham nå sist hadde aldri sett ham uflidd og skadet før. Da hadde hun ikke sett ham på lenge. Tidligere hadde han sett ut som en helt vanlig, eid katt og dermed ikke skilt seg ut fra alle de andre kattene i nabolaget.
 
Hvor mange som har sett ham etter at han begynte å bli synlig hjemløs, eller som mistenkte at han var hjemløs selv om han så «vanlig» ut, vet vi ikke. Han er observert i minst 3 ulike nabolag.
 
Det er dessverre ikke alltid lett å se om en katt trenger hjelp eller ikke, og en del katter som tigger mat hos ukjente folk gjør det på tross av at de har utmerkede hjem på alle vis. De er bare veldig sosiale, og veldig glade i mat.
 
Man kan likevel ikke bare regne med at det er det som er situasjonen. Hvis man er i tvil, er det mye bedre å hjelpe en gang for mye enn en gang for lite – selv om enkelte katteiere blir nokså sure hvis noen har prøvd å hjelpe katten deres fordi de har misforstått situasjonen. Vi har gode tips her:

Velkommen Gustav

Her om dagen ble vi spurt om vi kunne ta imot en forholdsvis ung, frisk katt. Pusen var født ute, men hadde hatt tilhold ved en gård, og meningen var at han skulle få lov til å bli værende der etter å ha fått helsesjekk, vaksine og kastrering. Men da det viste seg at han var FIV-positiv, var det blankt nei.
 
Vi har jo allerede 3 «FIV-katter» og vet at de kan leve friske og fine liv med dette viruset i mange år. Vi ville gjort vårt aller beste for å finne en løsning selv om Håp fremdeles hadde vært her, men det hadde vært mye vanskeligere. Og siden hybelen Håp bare rakk å bo i én natt var ledig, kunne den nye pusen få komme rett inn.
 
Foreløpig holder han seg mest i hulen. Han har imidlertid blunket litt, spist bittelitt, og brukt dokassa nok til at vi ikke er bekymret. Også har han hvisket til fosterforeldrene sine at det navnet han hadde fra før var feil, og at han egentlig heter Gustav.
Velkommen Gustav! ❤️ Vi er glade for at du har kommet til oss, og det skal bli spennende å bli kjent med deg. Vi lover å ta det i ditt tempo. Vi tror også at Håp ville like at akkurat du har fått flytte inn på hybelen hans.
 

God søndagskveld, til hver og en i sær.

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188