Søndag 20.09.20

💔 På torsdag måtte vi ta farvel med vår Tinka. 💔
 
«Noen av dere sier:
gleden er større enn sorgen,
og andre sier:
sorgen er størst.
Men jeg sier, at de er uadskillelige.
Sammen kommer de, og når den ene
sitter ved ditt bord, skal du huske at
den andre sover i din seng.
Som en vektskål
vipper du
mellom din sorg og din glede.»
– Fra «Profeten» av Kahlil Gibran
🌟
 
Det er uunngåelig at vi fra tid til annen må hjelpe en av kattene våre videre, med såpass mange som vi tar vare på. Likevel er det landesorg hver gang. Hver eneste katt har jo sin unike personlighet, og sin egen plass i hjertene våre. Når det er sorgen som dominerer, synes vi Kahlil Gibrans kloke ord om livet er gode å lese.
 
Tinka hadde bare vært hos oss et par måneder. Fosterforeldrene hans så, nesten umiddelbart, at han hadde vondt i munnen. Hele 8 tenner måtte ut. Det gikk fint, og han gledet seg åpenbart over å være smertefri.
 
Men etter en tid mistet han matlysten. Det viste seg at han hadde nyresvikt. Om det var akutt, eller såkalt akuttisert kronisk, var ikke åpenbart med en gang, så han fikk væskebehandling og kvalmestillende. Etter et par dager ble det klart at dette ikke førte fram. Tinkas nyresvikt var dessverre ikke av den typen som kan reguleres med nyrediett.
 
Da fosterforeldrene hans kom til klinikken for å ta farvel med ham, var han glad for å se dem. Det var nesten som om gutten var klar for å bli med hjem! Men han orket bare litt av favorittgodisen de hadde med. Hvordan blodprøveverdiene hadde utviklet seg var dessuten entydig. De var skyhøye.
 
Vi er takknemlige for at vi fant plass til Tinka. Han trengte oss virkelig, han også. Det er trøst i å vite at de par siste månedene i livet hans var gode, og at vi kunne hjelpe ham ut av livet på en noenlunde god dag, uten lidelse.
❤️ Hvil i fred, kjæreste Tinka. ❤️
🌟
 
❤️?❤️
Vi håper, og tror, at dagen i dag ble en veldig god en for Linus og Felix. De fikk nemlig flytte ut av kattehuset og over i et ordentlig hjem. De første rapportene er lovende! Mer om det neste uke.
😸😸
 
God søndagskveld, til hver og en i sær.
Vi avliver aldri friske dyr, og vi avliver heller aldri på en antagelse. Da ville vi ikke få sove om natten. Det koster mye, men det er verdt det, selv når utgangen ikke er som vi håper. Hver eneste krone fra dere er kjærkommen. Takk! ❤️
Felix ❤️ tar en liten matpause i undersøkelsene av det nye hjemmet.
Felix ❤️ tar en liten matpause i undersøkelsene av det nye hjemmet.
FELIX
FELIX
Linus ❤️ inspiserer sofaen.
Linus ❤️ inspiserer sofaen.
NAVN - ÅR - ???
NAVN - ÅR - ???
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188