Søndag 19.07.20

Sånn rent værmessig kan vi tenke oss sommerdager som er nokså mye finere enn den vi har i dag. Kattene er enige, sier de, selv om de er lure nok til å sove bort mesteparten av regntiden.
 
Menneskene deres – merk flertallsformen! – sleper seg rundt om dagen, med varierende grader av verkende, stive og utslitte skrog, av litt ulike årsaker. Et stort lyspunkt i gråværet er nemlig at vi nå er 2 av Nesoddkattens «harde kjerne» som bor med mindre enn ett minutts gangavstand til vårt lille kattehus. Med 7 katter i sistnevnte, samt 7 til fordelt i menneskehusene, er vi en fin liten gjeng – som gleder oss til å bli flere etter hvert. Dette skal vi komme tilbake til når vi kommer oss litt mer på overskuddssida.
😸
 
I dag har vi bare lyst til å filosofere litt rundt bildet av vår Burma bak nettingen. Vi syns det er både vakkert og sørgelig på en gang. Han er en aldeles nydelig katt, og alle som treffer ham opplever også at personligheten hans er like fin. Men nettingen kler ham ikke. Verken han, eller noen andre katter, burde behøve å bo bak netting.
 
Vi kjenner ikke Burmas historie, utover at vi ble kontaktet av noen som var bekymret for hvordan det ville gå med ham når de skulle flytte. De hadde tatt seg litt av ham siden ingen i området vedkjente seg ham. Ingen reagerte på våre annonser heller, og nå har han vært hos oss i et drøyt år. Om han ikke hadde vært FIV-positiv tror vi han hadde blitt adoptert ut for lenge siden.
 
Vi kjenner altså ikke historien hans. Men vi vet at han var en av de mange tusen kattene i Norge som ikke har noe hjem.
😿
 
Her om dagen så vi etterlysning etter en nokså liten kattunge på en mistet og funnet gruppe for alle mulige ting, altså ikke bare for katter. Vi leste igjennom de forholdsvis få kommentarene. De kjente hverandre tydeligvis, inkl vedkommende som savnet kattungen. Kommentarene var preget av hvor søt kattungen var, hvor fort gjort det er å miste en liten pus, håp om at den skulle komme tilbake – og ikke minst stor forståelse for at slike situasjoner fra tid til annen er uunngåelige. Det var lun hygge hele veien.
 
Det er så man får lyst til å kaste opp. Det burde ikke være lov å være så «blåst» og / eller gjennomført egoistisk i 2020 at man lar kattene sin reprodusere. Og som om ikke det er nok, så gidder man ikke en gang å passe på de små!
 
Om denne kattungen ikke finner hjem igjen er det stor sannsynlighet for at den også befinner seg bak netting om en stund – hvis den er riktig heldig, vel og merke. Hvis den ikke er så heldig sulter den ihjel, eller blir syk og dør. Det er det i alle fall ikke mye lun hygge over.
Skal tro når folk blir i stand til å ta dette innover seg?
💙
 
Burma ❤️
Burma ❤️
Vi kan ikke avslutte uten å påpeke at livet bak nettingen i vårt kattehus slett ikke er så verst, altså. Det er langt fra optimalt – for det er det bare et vanlig hjem hos snille folk som er – men Burma og de andre kattene våre har det så fint man kan ha det, tror vi, når man må være på kattehjem for kortere eller lengre tid, med begrenset frihet.
 
God søndagskveld. Gjør gjerne en soldans!
Vesle Maia ❤️ bor i samme kattehus som Burma, og kikker ut på regnet.
Vesle Maia ❤️ bor i samme kattehus som Burma, og kikker ut på regnet.
Det regner visst den veien også.
Det regner visst den veien også.
Da leker jeg heller litt!
Da leker jeg heller litt!
Tar du virkelig bilde av meg når jeg er på vei til do?
Tar du virkelig bilde av meg når jeg er på vei til do?
Dette er Sia ❤️ på sin tidligere adresse. Hun var en Nesoddkatt som ble adoptert ut for 3 år siden.
Dette er Sia ❤️ på sin tidligere adresse. Hun var en Nesoddkatt som ble adoptert ut for 3 år siden.
Og her er Sia sammen med stebroren Pragtfuld ❤️ - aldeles nyinnfyttet nabo til Nesoddkattens kattehus, sammen med matmor. De vet å sette pris på fasilitetene de har fått i hagen.
Og her er Sia sammen med stebroren Pragtfuld ❤️ - aldeles nyinnfyttet nabo til Nesoddkattens kattehus, sammen med matmor. De vet å sette pris på fasilitetene de har fått i hagen.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188