Søndag 26.07.20

Skribentens salige Pusekatt var minst 24,5 år gammel da vi hjalp ham ut av livet for noen år siden. «Minst» fordi han var voksen da han valgte å flytte inn hos oss. Han var en praktkar på alle vis, med enorm spenst og presisjon.
 
Det var mange som gjorde store øyne når de så Pusekatt sikte seg inn på den smale åpningen mellom rekkverket og gulvet på balkongen i 2. etasje, for så å fly inn til en perfekt landing, etter å brukt søppelkassen som sto på gårdsplassen som mellomstasjon.
 
Etter hvert som Pusekatt ble en stadig eldre herre ble han tynnere, spensten ble gradvis avløst av stivbeinthet, og han både så og hørte dårligere. Det ene øyet hans så litt merkelig ut allerede da han kom til oss, trolig etter en slosskamp der fiendens klo hadde truffet godt. Ørene hadde også fått noen flenger i årenes løp.
 
Hvis noen som ikke kjente Pusekatt hadde sett ham de siste årene han levde, ville de garantert blitt bekymret. Forståelig nok, siden han var så tynn og rar, og heller ikke så blank og fin i pelsen lenger. Heldigvis bodde vi såpass avsides til at langt de fleste som så Pusekatt kjente både ham og oss.
 
Men Pusekatt hadde det fint, han. Det visste vi, både fordi han viste oss det hver eneste dag, og – ikke minst – fordi vi ikke var gjerrige med regelmessige helsesjekker hos veterinær. Vår gamle Pusekatt var høyt elsket og vel ivaretatt.
❤️
Vi kan jo ikke skrive om salige Pusekatt ❤️ uten å vise ham fram. Her ligger han til venstre, sammen med LilleVill, ikke lenge etter at sistnevnte hadde flyttet inn. Pusekatt var godt over 20 år på dette bildet. LilleVill var knapt nok 1.
I går fikk vi telefon fra en bekymret badegjest i Alværnbukta, som hadde funnet en ekstremt tynn katt, og som i tillegg virket nokså pjusk. Vi hentet pusen, og gjorde deretter en liten detektivinnsats som resulterte i at vi kunne kjøre det som viste seg å være en 20 år gammel jente hjem igjen etter et kort opphold i vår hybel.
 
I dag fikk vi telefon fra en person som var bekymret for en veldig tynn gul katt, som hadde ligget på benken på en bussholdeplass i flere timer. Vi skjønte jo umiddelbart at dette måtte være Venus, som elsker å oppholde seg på bussholdeplassen i Grøndahlsvei. Vi får en del bekymringsmeldinger om henne.
Fine gamle Alværnjenta, som fikk en annerledes lørdag. Det tok hun med imponerende stor ro.
Fine gamle Alværnjenta, som fikk en annerledes lørdag. Det tok hun med imponerende stor ro.
Her er Venus på favorittstedet sitt. Ikke mat henne! Hun trenger spesialdiett, som hun får hjemme.
Her er Venus på favorittstedet sitt. Ikke mat henne! Hun trenger spesialdiett, som hun får hjemme.
Det gårsdagens magre jente og Venus har til felles med Pusekatt er at de ser ut til å trenge hjelp, men ikke gjør det likevel fordi de har eiere som tar godt vare på dem. Det de ikke har til felles med Pusekatt er imidlertid at de bor og oppholder seg i områder der det ferdes veldig mange mennesker. Det er mao nesten uunngåelig at en del blir bekymret for dem.
 
Det er bra! Ikke for disse to eller eierne deres selvfølgelig, men fordi det er så utrolig mange katter som ser skrantne ut som virkelig, VIRKELIG trenger hjelp, fordi de er utmagret og syke og ikke har noe hjem. Lov om dyrevelferd sier at alle mennesker har hjelpeplikt, og vi vil legge til at det er bedre å si fra en gang for mye enn en for lite.
 
Det er mange på Nesodden som kjenner til Venus etterhvert, men langt fra alle. Vårt forslag til hennes eier er at hun får en infoplakat på eller i nærheten av busstoppet.
Det samme forslaget går til eierne til den gamle pusen i Alværnbukta – og til eierne av alle katter som ser litt skrøpelige ut hvis kattene oppholder seg i områder der det ferdes veldig mye folk.
😸
 

Siam

Nå er jeg klar for en god familie! Hilsen Siam ❤️
Nå er jeg klar for en god familie! Hilsen Siam ❤️
Deilig med kos på senga.
Deilig med kos på senga.
For noen uker siden tok vi inn en fraflyttet pus, som vi har døpt Siam. Han var sky i starten, men har blitt riktig så kjælen nå. Med fostermor, vel og merke, men ikke med de 2 hundene hennes. Han synes de er ordentlig skumle, og derfor blir det litt mer tid i buret enn hva Siam egentlig har tålmodighet til.
 
Siam kommer derfor til å flytte til kattehuset vårt nå til uka, når Lucky flytter ut. Lucky har nemlig funnet drømmehjemmet! Hurra! Det håper vi Siam gjør ganske snart også, for han er klar som bare det. Han er rundt 2 år gammel, aldeles smellvakker og en både kosete, leken og energisk kar. Så klart er han både kastrert, helsesjekket, chippet, ormekuret og vaksinert.
 
De av dere som forelsker dere i Siam, er velkomne til å ta kontakt med oss. Les gjerne betingelsene våre som ligger i bildene her først. Vi tror ikke de er avskrekkende for noen som ønsker å gi sin nye pus et godt liv.
❤️
 
Hihi, Jonas ❤️ har ikke oppdaget at jeg har gjemt meg i doen hans ennå!
Hihi, Jonas ❤️ har ikke oppdaget at jeg har gjemt meg i doen hans ennå!
Jeg syns ikke egentlig det tar seg ut at fostermor tar bilde av oss når Jonas viser rompa si. Det er bra jeg veier opp med å være så pen, da.
Jeg syns ikke egentlig det tar seg ut at fostermor tar bilde av oss når Jonas viser rompa si. Det er bra jeg veier opp med å være så pen, da.
Kos på kanten av buret funker det også. Kos er kos!
Kos på kanten av buret funker det også. Kos er kos!
Er det noen der ute som synes jeg er søt, mon tro?
Er det noen der ute som synes jeg er søt, mon tro?
Til slutt i dag: Vi mener å ha lest et sted at det er en overraskende stor andel av folk som spiller lotto eller lignende jevnlig, som ikke har valgt noen grasrotmottaker. Vi trenger flere grasrotgivere! Spre gjerne ordet! Og hvis dere treffer på noen som ikke er så opptatt av katter, så foreslå at de velger en forening de sympatiserer med i stedet. Grasrotandelen er nemlig helt gull for alle oss som jobber frivillig og ubetalt, uansett «bransje».
 
God søndagskveld!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188