Søndag 17.12.23

Avslappet katt

4 + 1

Det nærmer seg jul med stormskritt, og de klokeste av oss, i dag representert ved Nimh, tar det med knusende ro. Vi føler likevel for å komme med 4 veldig gode forslag, samt et spørsmål, i dag.

😸 En katt eller et annet levende vesen er en veldig dårlig julegaveidé. Man gir rett og slett ikke bort noen som vil kreve stell og kjærlighet i 20 år framover til noen som ikke er helt 100% klar for å påta seg det ansvaret. Gi et kosedyr i stedet – eller en kattekalender? Se neste punkt:

😸😸Absolutt siste frist for å bestille årets fineste kalender hvis du vil ha den i postkassa di før jul, er nå kommende tirsdag, 19.12 kl 15.00. Er du lur, bestiller du den nå med en gang, så bommer du ikke på fristen. Bor du på Nesodden, kan du jo like gjerne kjøpe den i dyrebutikken på Tangen eller den på Fagerstrand når som helst de har åpent.

😸😸😸Nå begynner sikkert snart salget av fyrverkeri, hvis det ikke allerede har begynt. Vår oppfordring er: Ikke kjøp! Det skremmer vettet av både tamme og ville dyr, og en god del folk også, det tar livet av en del dyr, det skader en del folk, det kan sette hus i brann og det er dyrt. Så hvorfor i all verden skal man bruke noe som koster mye mer enn det smaker når det fins så mange både finere, fredeligere og billigere måter å markere overgangen til et nytt år på? Hva med nyttårsbål, fakler eller stjerneskudd i stedet?

😸😸😸😸I skrivende stund har vi «kakelinna» på store deler av østlandet, men snart kommer kulda igjen. Skriv gjerne ut vår fine plakat om katter i kulda. Har du en lamineringsmaskin kan du jo laminere noen, hvis du vet om noen sentrale og lovlige steder å henge dem. Det virker fremdeles som om det er ganske mange folk som trenger kunnskap eller påminnelser om at katter må få lov til å komme inn når de vil når det er kaldt. (De bør jo egentlig få lov til å komme inn når de vil også når det ikke er kaldt, men det er en annen historie.)

😿 Er det noen som leser dette som kunne tenke seg å bli fosterhjem for verdens fineste Nellik? Han må dessverre flytte ut av det fosterhjemmet han er i nå, før jul. Det startet så lovende mellom ham og Fredag, som allerede bodde der da Nellik kom, men så viste det seg at det ikke var noen god match likevel.
 
Nellik trives godt i hundeburet som er basen hans, han er glad i kos, og han vil gjerne være venn med andre katter. Han er en fredelig kar som syns det er greit å underordne seg, og han kan bli redd hvis andre katter ypper seg mot ham, i stedet for å besvare vennlighet med vennlighet.
 
Fosterhjemmet hans bør være av det tålmodige slaget, som også har tid til å la ham utvikle seg til den veldig trygge pusen vi er ganske sikre på at han vil bli. Vi låner ut alt utstyret som trengs, tar alle utgifter, og veileder selvsagt også. Send oss veldig gjerne en melding hvis du tror du er en god match for vår fine Nellik-pus.
Nydelige Nellik ❤️ må dessverre få et nytt fosterhjem.
Nellik er kjempeglad i hulen sin.
Er han ikke en nydelig pus, kanskje?

Tusen takk!

Sånn. Det var det for i dag. Eller nei – vent litt, vi glemte jo en ting:
 
Tusen takk til dere som tok oppfordringen vår forrige søndag om å bli kattehjelpere! Dere er helt gull! Og nå ser det endelig – heldigvis! – ut til at flere har begynt å skjønne at en fast 20’er i måneden nytter! Hurra! Og det er på ingen måte for sent heller, for vi trenger enda mange flere!
 
Riktig god 3 søndagskveld i advent alle sammen!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188