Søndag 16.05.21

I 5 uker nå har vi delt innlegget til vår Teddy på Nesoddkatten – savnet og funnet her i denne spalten. I dag kan vi melde at han har kommet til rette, aldeles av seg selv. Men han gikk ikke hjem til sin kjære fostermor. Han gikk hjem til det hjemmet som hadde savnet ham – i over 3 år!
 
På mandag så nemlig Teddys opprinnelige matmor annonsen hans på en annen gruppe, og meldte at det var deres katt, som plutselig hadde kommet hjem igjen. Familien hans var naturlig nok kjempeglad, for etter så lang tid regnet de med at han var død. Da han forsvant vinteren 2017 / 2018, hadde de hengt opp lapper og lett etter ham rundt i nabolaget, til ingen nytte. Etter hvert som tida gikk, svant håpet.
 
Da vi fikk melding om Teddy i fjor sommer, hadde han hengt rundt hos damen som meldte fra i ca 2 år. Hun hadde prøvd å finne ut hvem som eide katten, men uten hell, hun også. Etterhvert syntes hun synd på ham, og lot ham få mat.
 
Det rare er at hun ikke bor mer enn ca 1,5 km fra der Teddy stakk av fra. Han var halvannet år da han ble borte, så det ville ikke ha vært vanskelig for ham å finne veien hjem igjen hvis han ville. Men vi tror kanskje han kan ha blitt jaget hjemmefra. Familien hans fortalte om en stor katt som hadde streifet rundt hos dem en stund, omtrent på den tiden.
😼
Da vi fikk inn Teddy i august var han såpass forvillet at vi ikke trodde han hadde hatt noe hjem på veldig lenge. (Den antakelsen er jo ettertrykkelig bekreftet nå…) Han klatret veggene, bokstavelig talt, i hundeburet han startet i hos fostermor. Men med tid, tålmodighet og, ikke minst, kjærlig og iherdig innsats fra hennes side ble han – veldig gradvis – tillitsfull. Og etter hvert veeeldig kosete.
❤️
Her skal vi gjøre en liten digresjon i historien:
 
Det første vi gjør med katter som går i fella, er å sjekke om de har chip. Hvis Teddy hadde hatt det, hadde vi kjørt ham rett hjem. En annen ting er at hvis man savner en katt, er det å etterlyse på sosiale medier ofte veldig effektivt. Så hvis dere kjenner noen som savner katten sin, men som ikke er på sosiale medier – tilby dem gjerne å hjelpe med å få lagt ut melding.
😿
 
Så, tilbake til historien om Teddy:
Da han forsvant fra fosterhjemmet sitt på langfredag hadde han, allerede i et par måneder, fått lov til gå ut og inn som han ville. Han var for lengst blitt venner med husets andre katt, og viste med all mulig tydelighet at han trivdes godt.
 
Vi skulle gjerne ha visst hva det var som motiverte Teddy til å plutselig gå tilbake til sin første familie. Hadde et minne om dem omsider kommet sigende, nå som han hadde «blitt seg selv» igjen, etter å ha vært forvillet så lenge?
 
Akkurat det får vi vel aldri vite. Men han må ha gått forholdsvis rett hjem, for han kom dit bare 2-3 dager etter at han forlot fosterhjemmet sitt. Det er omtrent 3 km i luftlinje. Han hadde vært litt skeptisk med en gang, men det skulle ikke veldig mye godsnakk til før han følte seg helt som hjemme igjen.
❤️
Teddy ❤️ og mamma Pusi ❤️ er glade i hverandre, også etter å ha vært fra hverandre i over 3 år. (Smelt og dån, sier vi, altså....)
Teddy ❤️ og mamma Pusi ❤️ er glade i hverandre, også etter å ha vært fra hverandre i over 3 år. (Smelt og dån, sier vi, altså....)
Her bor jeg! Hilsen Teddy.
Her bor jeg! Hilsen Teddy.
Vi er kjempelettet over at han har kommet til rette. For fostermor var lettelsen – forståelig nok – innledningsvis iblandet litt sårhet over at hun likevel ikke kunne få adoptere katten hun hadde blitt så veldig glad i. Men hun er en klok og raus dame, og kjærligheten hennes til Teddy er uten forbehold: Han skal få være der han vil være.
 
Den gode familien hans sier for øvrig det samme: Om han går tilbake, skal han få bli der.
Enden på denne historien er altså at det er Teddy selv som får bestemme. Så vil tiden vise om han ønsker å forbli i barndomshjemmet sitt, eller gå tilbake til fostermor – eller pendle. Uansett har han en god gjeng med folk som er ordentlig glade i ham, og vil ham det aller beste. Det fortjener han!
❤️
 
Det er ikke bare Teddy vi har gode nyheter om i dag. Framgangen til vesle Luna Lurifax bare fortsetter. Analysen av den siste avføringsprøven viste ingen levende lungeormlarver! Hun har dessuten fått lov til å flytte ut av hybelen, hvilket både hun og fosterfamilien hennes har funnet seg godt til rette med. Og når så, i tillegg, pustefrekvensen går ned og vekten går opp er vi riktig så fornøyde.
 
Heia Luna Lurifax, og hurra for henne!
❤️
Luna - katt
Luna Lurifax ❤️
- Det er mye hyggeligere å ligge i sofaen her enn å være inne i hybelen!
- Det er mye hyggeligere å ligge i sofaen her enn å være inne i hybelen!
Og hurra for 17 mai! Vi ønsker dere alle sammen en riktig god en! 🇳🇴
 
Og før det, en riktig god søndagskveld! ❤️
God 17. mai! 🇳🇴
Tassemor ❤️ og Mikki ❤️ stiller seg litt tvilende til at vi flagger dagen før dagen, men er i alle fall lettet over at fotoshooten endte bedre enn den startet. (Se flere bilder.)
God 17. mai! 🇳🇴 Tassemor ❤️ og Mikki ❤️ stiller seg litt tvilende til at vi flagger dagen før dagen, men er i alle fall lettet over at fotoshooten endte bedre enn den startet. (Se flere bilder.)
- Asså, Mikki, nå tror jeg den fotoshooten starter snart.
- Asså, Mikki, nå tror jeg den fotoshooten starter snart.
- Du kan jo ikke snuse meg i rompa på 17. mai-bilder!
- Du kan jo ikke snuse meg i rompa på 17. mai-bilder!
- Flagget er litt veien egentlig.
- Flagget er litt veien egentlig.
🙏
🙏
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188