Søndag 15.09.19

Forrige søndag lovet vi referat om hvordan det gikk med Kalle, Simba og Hvitlabb hos veterinæren. Det gikk veldig fint! Vi hadde ikke egentlig noen grunn til å tro noe annet heller, men det er rart med det. Det ville ikke vært helt uvanlig at godt voksne katter som ikke har fått helsesjekk på flere år har ett og annet som ikke er helt på stell.

De skal alle sammen få komme seg tilbake for en tannrens om ikke så altfor lenge, men det så ikke ut til å være annet som var galt med tennene. Et par av dem hadde mye gørr i øra, men grundig inspeksjon av gørra under mikroskop fastslo at det heldigvis ikke var midd. Siden alle disse allerede har vært kastrert i mange år, og dessuten er forsiktige og rolige, besluttet vi å ikke teste for FIV før vi hadde testet ukastrerte Skyr, siden det er sannsynlig at han sloss mer, og dermed er mye mer utsatt for smitte.

😸

Skyr gikk pent i fella vår på tirsdag, aldeles etter planen. Da hadde han øvd seg på å finne maten sin inne i uaktivert felle noen dager, og viltkameraet vårt hadde gitt god info om vanene hans.

Han var selvsagt ikke nevneverdig begeistret for å være fanget, hvilket er dønn forståelig. Men han har tatt det hele med noenlunde fatning, selv om han fremdeles er redd, og helst gjemmer seg bak vaskemaskinen om han rekker det, når skribenten kommer inn i suiten han deler med bror Kalle. De to omgås i fred og fordragelighet selv om de ikke sover sammen, vasker hverandre etc. Det som er veldig hyggelig å se allerede, er at Kalle er merkbart gladere, nå som har har selskap av Skyr.

❤️

Skyr er nå kastrert, vaksinert, chip’et, ormekuret, tannrenset og alt i orden – inkl å være FIV / FelV testet med resultat negativ. Det er vi glade for, og da ser vi ikke egentlig noe poeng i å teste de andre fire også. Det er det flere grunner til. Vi har skrevet om FIV her tidligere, men det begynner å bli lenge siden. Om det passer sånn neste søndag, skriver vi kanskje litt igjen om det da. FIV er nemlig slett ikke så «krise» som en del vil ha det til, selv om det selvsagt heller ikke er noe man ønsker at pus skal bli smittet av, og man bør absolutt ta forholdssregler hvis så skjer.

😸

Forrige søndag etterlyste vi et nytt fosterhjem til Pia. Se gjerne forrige ukes betraktning igjen om dette, for hittil har ingen meldt seg, og behovet har slett ikke «gått over». I tillegg til vår egen Pia, vil vi denne uka også veldig gjerne hjelpe en annen pus med et nytt (foster)hjem. Det har nemlig blitt nokså utrygt for Tussi der hun nå bor, av grunner vi ikke skal oppgi her. Tussi er en tam, fin jente som ikke er så glad i andre katter, så hun bør helst få lov til å være «enebarn» der hun kommer. Vi er superglade for delinger, og tips om potensielle fosterhjem!

❤️

I dag var vi på visning på et sted som ville vært aldeles nydelig for Nesoddkatten. Det koster litt mer enn hva vi har råd til, så vi tviler egentlig på at vi finner mulighet til å kjøpe det. Optimistiske som vi er, håper vi at det i alle fall betyr at «tampen brenner»! Altså at det stedet som er helt perfekt på ALLE måter dukker opp veldig snart. Kryss gjerne fingrene for oss, og tips oss om dere vet om noe.

😸

Hvis dere ennå ikke har lest hjertesukket vi delte tidligere i dag, anbefaler vi sterkt at dere gjør det. Det ligger rett under dette innlegget 15.09.2019 hvis dere klikker på siden vår på Facebook (Nesoddkatten – hjemløshjelpen). På tross av ørlite grann banning her og der, er det et svært velskrevet hjertesukk fra en dame som hjelper til i en annen organisasjon som redder katter. Hun har fått NOK av folk som ikke tar ansvar for dyrene sine, og vi kunne ikke vært mer enig.

God søndagskveld til alle! ❤️

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188