Søndag 07.04.24

Sånn ser den nye forsida vår her på Nesoddkatten – hjemløshjelpen ut på nettbrett.

Ny kontaktinformasjon

Som vi sikkert har nevnt noen hundre ganger, er det mye jobb med Nesoddkatten. Noen ting (f eks enkelte administrative og lignende greier) blir liksom aldri gjort heller, fordi de stadig rykker bakover i køen når viktigere ting (f eks noe som haster med en katt) dukker opp. Da hiver vi oss jo rundt og ivaretar situasjonen med pus. Dette er for øvrig en prioriteringspraksis vi selvsagt har tenkt å fortsette med.
 
Men så, plutselig! får vi av og til endelig gjort noe vi har tenkt på lenge – og sånn er det nå: Vi har fått oss nytt telefonnummer og en hendig liten «sentralbordapp» som gjør oss i stand til å dele litt på ansvaret med å være på vakt! Hurra!
 
Denne endringen medførte at vi endelig ble nødt til å lage nye bannere på facebook også, til Nesoddkatten – savnet og funnet, – åpent forum og – hjemløshjelpen (som er siden du nå leser på). Det var ikke akkurat for tidlig det heller, av litt ymse årsaker.
 
Vi håper dere liker de nye. Vi har brukt samme fargepalett som vi bruker på hjemmesiden vår og har også økt lesbarheten på infoen betraktelig.
 
Det nye nye nummeret vårt er 403 00 188. De av dere som ev har lagret det gamle må huske å bytte. Husk at vi foretrekker at dere starter med en sms! Det går selvsagt fortsatt an å nå oss på mail eller melding til siden her.
Banneret til Nesoddkatten - savnet og funnet har fått litt gule effekter …
… og banneret til Nesoddkatten - åpent forum har fått veldig lyse grønne.

Kan noen hjelpe Ziggy?

Vi får en god del henvendelser om katter som trenger hjelp. Noen av dem har vi mulighet til å hjelpe ved å bidra til å finne en god løsning der pus er, noen har vi plass til å ta inn selv og noen klarer vi å hjelpe inn i en av de andre gode dyrebeskyttelsene. Men av og til kommer vi til kort, i alle fall med en gang. Det var det som dessverre skjedde nylig, da damen som reddet fine Ziggy spurte om vi hadde en plass til ham. Derfor spør vi videre, her og nå:
 
Er det noen av dere som kjenner det gløder litt ekstra i hjertet når dere ser det fine, forsiktige uttrykket til Ziggy?
 
Ziggy befinner seg på Toten et sted, og ble jaget fra sted til sted inntil en snill dame forbarmet seg over ham. Hun har gitt ham «full pakke» (helsesjekk, vaksine, chip, ormekur, kastrering) på sin egen regning fordi hun syns det var for ille at den fine pusen, som trolig er 2-3 år, skulle streve sånn alene. Hun har også startet prosessen med å sosialisere ham, og kommet et godt stykke på vei. Han syns det er ok å bli klappet litt nå.
 
Dessverre har damen ingen mulighet til å gi ham det for alltid hjemmet han trenger og fortjener. Hun har heller ikke mulighet til å ha ham hos seg særlig mye lenger.
 
Friske og fine Ziggy ønsker seg primært et godt for alltid hjem hos snille folk som vil hjelpe ham helt i mål med å bli en trygg familiepus. Vi tror ikke det er en veldig stor oppgave for de rette menneskene. Kanskje har dere allerede en katt som ønsker seg en venn? Sekundært ønsker han seg et midlertidig hjem hos gode folk, mens han venter på at redningskvinnen hans finner for alltid hjemmet hans.
 
Kanskje er Ziggys nye permanente eller midlertidige hjem hos noen av våre følgere? Send oss en melding, og vi setter dere i direkte kontakt med damen som har tatt ansvar for ham. Vi syns han fortjener å få det ordentlig godt videre i livet sitt.
Ziggy ❤️ er spent på hvem som blir den nye familien hans. Han gleder seg så veldig!
Her er Ziggy ute, i fjor sommer, mens han ikke hadde noen og ble jaget fra sted til sted.
Hvit katt med sort flekk på hodet myser og koser seg
- Det var så veldig deilig å få komme inn og bli stelt litt med!
- Du er veldig snill du damen, selv om jeg trenger litt mer tid til å bli helt trygg på deg.
Hvit katt med gråe flekker ligger og ser ut vinduet
Fin pus i speilet, 1.
Hvit katt gjesper
Man kan jo bli litt trøtt av all den speilingen også.
Hvit katt sitter med ryggen til
- Tulla! Jeg speiler meg mer, jeg.

Genghis og Nellik

Forrige uke meldte vi at Genghis hadde flyttet inn til Nellik, og at det alt i alt virket lovende. Det er en glede å kunne melde at framgangen fortsetter for hver dag som går. Status nå er at begge gutta har tilgang til hele huset, som er i 3 etasjer og med nokså stor plass. Genghis er likevel fremdeles glad i basen sin i 3 etasje.
 
Den mest presise beskrivelsen på forholdet mellom kattene er vel egentlig at de er i «betrakte hverandre» fasen og at de øver seg på å passere hverandre i trappa og andre steder på en høflig måte. De klarer det fint! Det hender det brummes litt, men det er ingen forsøk på slåssing.
 
Nellik har aldri vært interessert i å sove sammen med fosterfar om natten, og det er jo riktig praktisk, for det har Genghis begynt med. Han kommer dessuten bort til fosterfar og pirker litt på ham når han vil ha kos, hvilket jo er en rørende tillitserklæring.
 
Så langt alt vel, altså. Vi har god tro på et vennskap mellom disse gutta, som har vidt forskjellige bakgrunner og erfaringer i livene sine før de kom til oss. Nellik kommer jo fra Busteknøttkolonien og er vant til å forholde seg til katter «over alt» mens Genghis har vært alenekatt nesten hele livet, helt uten kontakt med andre katter. Heia Nellik og Genghis! Fortsettelse følger.
 
God søndagskveld til hver og en i sær. Måtte våren komme til oss alle i rekordfart!
En katt i en trapp og en katt som ser opp
Nellik ❤️ og Genghis ❤️ har kontroll på hvor den andre er. Trappepasseringsøvelsen kan starte.
En katt titter frem i trappa
Den lange trappa er perfekt for å spionere på Nellik når han leker.
Langt der nede leker han.
- Sitter du der oppe og glaner mens jeg leker?
En sort katt leker på kattestativ
- Ja, men nå må jeg leke litt selv også.
En stor katt sitter på kattestativ og ser ut vinduet på to rådyr
- Ååh! Det var store, fine dyr rett utenfor her!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188