Søndag 14.04.24 

Langhåret grå og hvit katt ser i kamera

Kasper er aldeles nydelig, også i ført blå frakk, men han er ikke særlig glad om dagen.

Stakkars Kasper ble bitt!

Kasper har blitt bitt, igjen. Ikke øverst på halen denne gangen, men nederst på ryggen. Det gjør helbredelsesprosessen ørlite grann enklere, men for det meste er det jo bare sykt irriterende. Og det er dyrt. Ikke for eieren av synderen. Neida. Det er oss det er dyrt for, eieren av offeret. Det overveiende sannsynlige i slike tilfeller – og dem er det mange av – er nemlig at Kasper har prøvd å stikke av fra en kranglete ukastrert katt.
 
Hvorfor kan ikke folk bare kastrere kattene sine?!?!!!
Når man hører på begrunnelsene for å la være er de så uinformerte, ignorante og dumme at man ikke vet om man skal le eller grine: «Skal kastrere etterhvert, men han må få modne først.» «Det er unaturlig.» «Man skal ikke tukle med naturen.» «Det er for dyrt.» «Kan jo ikke ta manndommen hans!» «Det er så koselig med kattunger.» Osv, osv i det uendelige.
 
Skal du ha katt, så les deg opp! Og da mener vi ordentlig; både om hvordan katter «er skrudd sammen», hva slags behov de har, og om situasjonen med de altfor mange tusen hjemløse kattene vi har i Norge. Har du ikke råd, bli fosterhjem i stedet. Ta også innover deg at katteholdet ditt ikke er en privatsak. Ukastrerte katter er som regel til plage for alle i nabolaget. Dette bidrar til å opprettholde kattens lave status, og alt det stygge folk får seg til å utsette katter for.
 
Tilbake til stakkars Kasper. Han er igjen på Metacam (smertestillende og betennelsesdempende) Amoxicillin (antibiotika) og nå også Bonqat (beroligende) når han er som aller mest frustrert på grunn av den dustete bodyen han må ha på en stund framover. Han virker heldigvis å ha resignert litt, så vi står det vel over denne gangen også. Akk ja.
Flere bilder av en katt med blå beskyttelsesfrakk.
Kasper får tida til å gå ved å innta ulike posisjoner på stoler og fang.

Genghis og Nellik koser seg

Over til noe hyggeligere. Det går stadig framover i relasjonen Genghis / Nellik. De er veldig ulike, og kanskje det er en god ting? De foretrekker ulik mat og ulikt godteri. Genghis liker seg i høyden, Nellik på gulvet – eller i sofaen. Der vil ikke Genghis være. Han sover derimot i senga til fosterfar hver natt, mens Nellik foretrekker å sove under den, eller under nattbordet ved siden av senga. Det blir liksom ikke så mye sjalusi av sånt, og det er jo aldeles strålende.
 
Genghis er veldig nysgjerrig på Nellik, og følger etter ham. Nellik er helt kul, og spankulerer bare forbi. Selv om det fremdeles er litt tidlig å kalle gutta kompiser, mener vi absolutt at prosjekt vennskap er i rute.
Sort katt mellom hvite trappetrinn
Genghis liker oversikten han får fra litt oppe i trappa.
Nellik, hvem ser du på?
Sort og grå-stripete katt med ryggen til ligger og ser en sort katt i trappa.
Aha! Genghis er på vei opp trappa.
To katter på hver sin side
Gutta på gølvet.
To katter ser på hverande.
Det går helt fint det nå.
Sort katt på toppen av klatrestativ.
- Sjekk det fine klatrestativet jeg har fått, da!
En sort katt på klatrestativ og en katt ser opp.
En høyt og en lavt, akkurat som de liker det best.

Ny kontaktinformasjon​

Forrige uke kunne vi skilte med nytt telefonnummer: 403 00 188. Vi ba dere også om å starte med å sende oss en sms. Det mente vi ikke. Hvis dere vil oss noe, send melding til siden her, mail til post@nesoddkatten.no, eller ring 403 00 188.

Ziggy trenger et hjem

Det hadde vært veldig fint å kunne avslutte dagens epistel med å skrive at Ziggy, totningen vi presenterte dere for forrige uke, har fått seg et hjem. Det kan vi dessverre ikke. Han trenger det fremdeles. Gjerne sammen med en rolig og trygg katt som han kan lære av og bli venn med.
 
Redningskvinnen hans er beredt til å kjøre ham til nytt hjem, uansett hvor det måtte være. Her er hva vi skrev om Ziggy forrige uke.
Hvit katt ligger og sover.
Fine Ziggy drømmer om å få sitt eget hjem hos snille folk.
Go’ingen Ziggy er fremdeles litt sjenert.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188