Søndag 07.01.24

Katten Findus

ID-merking

Vi har litt av hvert på hjertet i dag, med nokså stor spredning på følelsesspekteret. Det er sikkert like greit å bare hoppe i det, i den «helt av skaftet» rasende enden.
 
På tirsdag skal Stortinget igjen behandle et forslag om obligatorisk ID-merking av katter. Om de følger Næringskomitéens innstilling, vedtar de det ikke. Det gjorde de heller ikke forrige gang de behandlet et tilsvarende forslag, i 2020. Begrunnelsene, både den gang og nå, er flere. Felles for dem alle er at de er svake og basert på kunnskapsløs synsing og myter. Dette er på tross av at tilgangen på kunnskap har vært svært god, både fra NMBU, Mattilsynet, Veterinærforeningen, NOAH, Dyrebeskyttelsen Norge og andre godt kvalifiserte aktører på området.
 
Krav om ID-merking ville høynet bevisstheten om ansvaret det innebærer å skaffe seg en katt, gjort det vanskeligere å dumpe dem og lettere å gjenforene dem med eierne sine om de kommer på avveie. For oss i katteredningsbransjen ville det forenklet arbeidet betraktelig. Vi ville jo sluppet å søke etter eiere, og kunne heller brukt tiden og kreftene på å helsesjekke, kastrere, sosialisere og omplassere.
 
Men det politiske flertallet i denne saken (Ap, H, Sp, Frp) ligger an til nok en gang å gi blaffen i fagkunnskapen. De vil vente på en ny stortingsmelding om dyrevelferd, som Regjeringen *tar sikte på* å legge fram i år. Vi kan jo håpe. Og når den kommer – skal tro hvor lang tid det da vil ta å komitéarbeide seg igjennom den med høringer og alt – fra de samme fagmiljøene, som kommer til å mene akkurat det samme som de gjør nå. Terrenget vil jo ikke ha forandret seg.
 
Vi innrømmer det glatt, vår politikerforakt er for oppadgående. Når de ikke en gang klarer å få på plass noe så enkelt som et påbud om å ID-merke katter er det pinadø ikke rart de snubler omkring med de virkelig vanskelige sakene. Det er til å grine av, men vi har ikke tid. Vi er altfor opptatt med å prøve å demme opp for det som bl a er politikernes ansvarsfraskrivelse.

50.000 hjemløse katter

Det hjelper ikke akkurat med de folka som fremdeles syns det er dønn i orden å la sine ukastrerte katter reke rundt og slåss og å produsere stadig flere kattunger heller. Det er også til å grine av, for det finnes ikke ett eneste godt argument for det. Ikke ett. Samtlige er basert på ukunnskap og / eller ren egoisme.
 
I følge Mattilsynet er det omtrent 50.000 hjemløse katter som sliter seg gjennom tilværelsen. Det er et forsiktig anslag og sannheten kan like gjerne være det dobbelte. I skrivende stund sliter de ekstra, siden det er så kaldt. Savnet og funnet gruppene flommer over av katter som fryser og vil inn, og kommentarfeltene bombarderes med ordre om å hjelpe, fange inn, mate og ta inn. Kommentarfeltbefalet er glad i caps-lock og utropstegn. På ett og annet spørsmål om de kanskje selv kan ta inn den hjelpetrengende, forklarer en del at de dessverre ikke har mulighet fordi de allerede har en katt.
 
Én katt? De kan ikke hjelpe fordi de har én katt? Dessverre meg her og dessverre meg der. Hvor mange katter tror de vi har, egentlig, og hvor mye ledig plass? Svaret er at vi har så fullt av katter at de nesten tyter ut overalt.

Glede

Derfor blir vi så inn i margen hoppande glade når det melder seg nye folk til tjeneste. Det har det gjort litt i det siste, hvilket betyr at vi faktisk ser en mulighet for å forsøke å få inn en ny, sky og kald sjel som ser ut til å virkelig trenge det. Kryss gjerne fingrene for at vi får inn vedkommende så raskt som mulig, men vennligst ikke belær oss verken om hva vi må gjøre eller hvordan det skal gjøres. Vi kan det allerede, for vi gjør det hele tiden.
 
Sånn. Det gjorde godt å få frest litt, men nå holder det med frustrasjon for denne gang. Vi har heldigvis noe hyggelig å komme med også.
Findus og Atlas har fått hvert sitt nye drømmehjem! De flyttet begge to i går. Atlas, som den tøffingen han er, har allerede funnet seg godt til rette i sitt nye hjem. Findus er en mye forsiktigere type, og mener den nye situasjonen fremdeles er nokså skummel. Vi føler oss likevel sikre på at han vil trives veldig godt når han bare får summet seg litt til.
Vi ønsker de fine gutta «våre» alt godt videre i livet!
Katten Findus
Lykke til videre i livet, kjæreste Findus! ❤️
Lykke til videre i livet, kjæreste Atlas! ❤️

Gratis kalender til nye kattehjelpere

Helt til slutt i dag minner vi om at samtlige som velger å bli kattehjelpere i løpet av januar også får en kalender fritt tilsendt! En kattehjelper er en som er fast, månedlig giver til oss, med et fritt valgt beløp. Vi kan ikke få understreket nok hvor mye det hjelper når riktig mange mennesker sender en fast, månedlig 20’er! Tusen takk! ❤️
Ha en riktig god søndagskveld –
og pass på kattene i kulda! ❄️
Hjelp oss gjerne å dele!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188