Søndag 05.11.23

Katten Hvitlabb

Kjæreste Hvitlabb har forlatt oss 💔

Hvitlabb

På onsdag måtte vi hjelpe Hvitlabb ut av livet.
 
Allmenntilstanden hennes virket ok, men hun hadde begynt å stelle seg mindre, og dessuten blitt tynnere. Mye tynnere, viste det seg. Vi håpet prøvene ville avdekke at det var noe som kunne medisineres, men dessverre ikke. Hun hadde fri væske i buken og flere organer hadde allerede store skader. Når det er helt åpenbart at prognosen er umulig, har vi ikke råd til enda flere prøver der eneste hensikt vil være å fastslå den underliggende årsaken med sikkerhet. Det overveiende sannsynlige er at hun hadde lymfom, altså kreft. Vi håper, og tror, at vi traff riktig tidspunkt for å ta farvel med den kjære jenta vår.
 
Hvitlabb ble 15,5 år gammel. Hun kom til oss som del av en familie på fem i august 2019. Vi fikk en fortvilt henvendelse fra pårørende til en dame som nylig var død. De hadde lovet henne å finne noen som ville ivareta de elskede kattene hennes videre, på en god måte. 

Hvitlabbs familie

Fem på en gang er mye for en liten organisasjon som vår, men utrolig nok klarte vi å finne plass til alle sammen.
 
Vi fant etterhvert et flott for-alltid hjem til Aurora, mens resten forble i fosterhjem hos oss. Samtlige var nemlig svarte, et par av dem riktignok med litt hvitt, og svarte katter er det ikke mange som vil ha, uansett hvor nydelige personligheter de måtte ha.
 
Simba ble dessverre alvorlig syk og døde etter bare noen måneder. Verdens snilleste brødre, Kalle og Ben, er heldigvis fremdeles hjertelig til stede i den store flokken som bor hos skribenten.
Hvitlabbs sønner Ben og Kalle
Her er sønnene til Hvitlabb, Ben ❤️ til venstre og Kalle ❤️ til høyre. De er veldig glade i hverandre. Kalle er med i kalenderen vår, da med et utrolig mye bedre bilde!
Hvitlabb og de to smågutta hun bodde sammen med
Klart gutta ville være sammen med en så snill storepus!

Fostermors siste hilsen

Hvitlabb var det naturlige og «kjærlige men bestemte» overhodet i flokken hun bodde med. Vi er fryktelig lei oss – og aller verst er det så klart for fostermoren hennes, som savner henne voldsomt. Hun skriver:
 
«Hvitlabb hadde en helt spesiell personlighet og sine helt egne rutiner og vaner – som Busteknøttet kopierte mens han var her. Nå «ser» jeg henne og savner henne i alle de situasjonene. Som når jeg parkerte bilen da jeg kom hjem fra jobb i ettermiddag og ingen sto med kulerunde øyne og kikket rundt hjørnet fra terrassen, for så å følge meg til postkassa og tilbake, helt inn. Men Una og Nomi er fantastiske trøstere. Jeg lærer av dem at vi må bare gå videre – og tar alle minner med på ferden.
 
Hvil i fred, fineste jenta mi. ❤️🐈‍⬛
Du har satt store potetspor i hjertet mitt.»
Hvitlabb og fostermor soler seg.
En av de mange tingene Hvitlabb likte, var å sole seg sammen med fostermor.

Ord om livet

Det er uunngåelig at vi fra tid til annen må hjelpe en av kattene våre ut av livet, med såpass mange som vi tar vare på. Likevel blir vi aldri vant til det. Det er landesorg hver eneste gang – for hver katt har sin unike personlighet, og sin egen plass i hjertene våre. Vi synes Kahlil Gibrans kloke ord om livet er gode å lese når sorgen dominerer:
 
«Noen av dere sier:
gleden er større enn sorgen,
og andre sier:
sorgen er størst.
Men jeg sier, at de er uadskillelige.
Sammen kommer de, og når den ene
sitter ved ditt bord, skal du huske at
den andre sover i din seng.
Som en vektskål
vipper du
mellom din sorg og din glede.»
– Fra «Profeten» av Kahlil Gibran

Vedvarende behov

For vi må jo bare holde på – for alle de andre kattene vi har ansvaret for, og for alle de nye som vi kommer til å ta ansvar for. Behovet er vedvarende enormt.
 
Behovet vårt er også enormt – for større inntekter, for flere fosterhjem og for flere adoptivhjem. Ta kontakt med oss dere som har husrom og hjerterom for en egen pus, eller en fosterpus. Vi har mange fine pusekatter som trenger dere!
 
Den stiligste – bokstavelig talt – måten dere kan hjelpe oss med større inntekter på for tiden, er å kjøpe den flotte kalenderen vår. Den er dønn perfekt som julegave både til dere selv, og til ca alle dere skal gi en julegave til. Kjøp den i Tangen dyrebutikk, Fagerstrand dyrebutikk, eller i nettbutikken vår.

Kattehjelpere og grasotgivere

Vi har absolutt ingenting i mot flere kattehjelpere heller, eller grasrotgivere. Snarere tvert i mot. Det betyr veldig mye å ha faste givere, uansett størrelse på beløpet. Å være kattehjelper kan være nesten helt gratis, å være grasrotgiver er faktisk helt gratis for alle dere som av og til spiller på Norsk tipping.

Fred med alles minner

I dag er det allehelgensdag. Vi tenner lys for Hvitlabb og de andre vi tidligere har mistet. Dere som leser har sikkert også noen dere tenner lys for. Vi trenger virkelig disse lysene nå som det er så mørkt.
 
Fred med alles minner! ❤️ God søndagskveld.
setarinlys
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188