Søndag 05.04.20

Det var en bekymret venn av Nesoddkatten som sendte oss en melding her forleden. Hun hadde fulgt med på den faste dagsendingen til NRK som holder oss oppdatert om Coronakrisen, og de hadde et innslag om et kinesisk forsøk på katter, hunder og griser. Konklusjonen der var at katter både kan bli syke av Covid 19 og at de kan være smittebærere. Hunder og griser kunne det ikke. NRK understreket at forsøkene ikke var fagfellevurdert, og dermed heller ikke publisert i noen fagtidsskrifter.
 
Vi så også dette innslaget, og ble definitivt urolige nok til både å sjekke om veterinærinstituttet hadde noe å si om saken, og å spørre folk med langt større ekspertise enn oss selv. Resultatet er at vi er beroliget. Verken veterinærinstituttet eller noen av de globale veterinærorganisasjonene går god for de kinesiske forsøkene, snarere heller tvert i mot. Den generelle oppfatningen er at Covid 19 viruset ikke angriper, eller overføres av, dyr.
 
Når det er sagt, er det fremdeles mye som ikke vites om Covid 19. Noe av det som imidlertid er bragt på det rene, er at viruset kan overleve i kortere eller lengre tid på ulike materialer som dørhåndtak, plast, klær etc. Det er jo derfor vi vasker hendene «hele tiden». Det kan trolig også overleve en stund på pelsen til en hund eller katt. Vi foreslår derfor følgende, veldig enkle, forholdsregel:
 
Ikke klapp andre dyr enn dine egne. Ikke la andre klappe dine dyr. Hvis du må håndtere et annet dyr, vask hendene etterpå. Hvis noen har klappet ditt dyr, vask dyrets pels med en sjampo beregnet på denne dyrearten. Vi tipper dette er forholdsvis uproblematisk for de fleste. Så finnes det jo enkelte eksemplarer av «verdens mest sosiale katt» som egler seg innpå en hvilken som helst tilfeldig forbipasserende. Hvis din kjære skatt er en av disse, og du bor i tettbygd strøk, foreslår vi at du prøver en eller flere av følgende: – å sørge for at hele nabolaget vet at fremmede dyr ikke skal klappes for tiden – å prøve å gå tur i sele – å holde pus inne en stund.
😿
 
Det er Palmesøndag i dag, som vel innleder det som gjerne kalles den stille uken, om vi ikke husker helt feil. Vi tipper årets stille uke definitivt ikke vil gjøre skam på navnet. Vi håper dessuten at det blir en god stillhet for både folk og dyr. Det trenger vi nå. Men før vi sier takk for oss for i dag, har vi lyst til å oppdatere dere litt om noen av de ferskeste Nesoddkattene.
 
Noa, vår sist ankomne, har blitt venn med både Tassen og Leo, som er stebrødrene hans i fosterhjemmet. Han synes fremdeles det er på sin plass at fostermor får noen daglige fres, men det tar hun på strak arm. Hun vet av erfaring at fresing er en helt naturlig forløper for tillit og kos.
❤️
 
Jonas, vår nest sist ankomne, er nå på full fart inn i tillitsfasen. Han har blitt utsatt for litt forsiktig «tvangskos» en stund allerede, og det som viser seg nå – og som er så innmari typisk for de kattene som ikke har vært trygge på mennesker – er at han tegner til å bli superkosete. På sett og vis er det jo helt logisk. Alle levende vesener trenger kjærlighet. Tenk så mye de har å ta igjen, de kattene som ikke har hatt noen å være glad i, som har gjengjeldt all kjærligheten deres!
❤️
 
Mikki (han som først ble kalt «Gamlepus») er en av dem som tar seg god tid. Det er ikke så rart, for han har vært alene i mange år. Men han er mer fremme, og freser sjeldnere. Han lever i fredelig sameksistens med Burma og Totusene. Og av og til skimter vi et forsiktig og lengselsfullt lite smil i de alvorlige øynene hans.
❤️
 

My har vist seg å være en av de mest tillitsfulle og hengivne kattene vi noensinne har møtt. Når det gjelder mennesker, vel å merke. Hun synes fremdeles andre katter er skumle, selv om gode og stødige Burma gjør alt han kan for å få henne på bedre tanker. Han ser ut til å få henne litt på glid også, faktisk. Heldig er den som får lov til å adoptere skjønne My!

❤️

Heldige er også de som får lov til å adoptere de andre vidunderlige kattene vi har som søker nye hjem! Vi avslutter med å linke til den korte billedpresentasjonen vi hadde av dem for noen uker siden igjen, vi.
God søndagskveld! Både dyr og folk i Nesoddkatten ønsker dere også en riktig god påske, hver og en i sær av dere. ❤️
 
 
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188