Sigurd – fant drømmehjemmet mai 23

Kattungen Sigurd

Det første vi så av Sigurd var en bitteliten kropp med gjenklistrede øyne som satt stiv som en statue helt innerst i buret og freste.

Født
12 / 2022

Kjønn
Hann

Kan bo med barn?
Ja

Kan bo med andre katter?
Ja

Kan bo med hund?
Vet ikke

Spesielle hensyn
Ingen

Sigurd var del av en kattekoloni vi akkurat skulle begynne å jobbe med. Siden han både var minst, og dessuten var veldig surklete og med verk i øynene, tok vi inn ham først. Den fresende lille bylten viste seg heldigvis å ha livslyst så det holdt. Det tok ikke veldig lang tid før han begynte å se på menneskene, som hadde vært så skumle i starten, med litt mildere øyne heller.

Her er hva fosterforeldrene hans forteller om ham:

Sigurd er en kattunge med mye energi, men som også syns det er utrolig stas når han har fått ut energien, å kunne legge seg oppå deg eller i armkroken og kose eller sove. Å gni ansiktet mot ditt er noe av det beste, og å få kos ved ørene og under haken.

Siden han fortsatt er en kattunge, så kan kos av og til gå over i lek, men han roer seg også fort igjen så lenge han er i kosehumør.

Han er et matvrak når det kommer til våtfor, og han kommer løpende så fort det kommer frem.

Siden han har vært syk så har han blitt vant til å bli løftet opp for å skylle øynene. Det er imidlertid ikke så stas med en gang man begynner å gå med han i armene. Han er fremdeles litt skvetten av seg hvis noe skjer litt brått, og da kan han prate en del. Han prater også hvis han merker at han er alene på et sted han ikke er helt trygg, for da vil han gjerne at vi kommer og redder han.

Han blir gradvis tryggere på mennesker han ikke allerede kjenner. Hvis det blir for skummelt løper han og gjemmer seg. Han vil gjerne være sammen med vår katt og vil helst leke og kose med henne, og vise hvor søt han er. Siden han fremdeles er så liten, kan han bli litt voldsom, men han respekterer når vår katt sier fra at det er nok. Da trekker han seg litt tilbake.

Nå (22.04.23) er Sigurd nesten helt frisk fra den heftige katteinfluensaen som plaget ham. Han kommer til å være førstegangsvaksinert, chippet og kastrert innen han flytter til drømmehjemmet. Der må det bo snille folk, som har trygge utemuligheter å tilby vår lille søting.

Fun fact: Sigurd er virkelig et barn av sin tid. Han er så glad i mobilen – både å kose på og leke med – at det er vanskelig å ta bilder av han. Han kommer alltid løpende og kaster seg på den!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188