Onsdag 14.08.19

Endelig! Etter travle dager med i overkant mye «tidsoptimisme» hva gjelder å skrive kommer det som skulle vært søndagsbetraktningen. Vi har flere små kapitler å by på. Først en stor takk:

I løpet av våre snart 4 års fartstid har vi vært utallige ganger hos veterinær – og laaangt de fleste av turene har gått til Nesodden dyreklinikk. Da vi henvendte oss første gang i september 2015 var klinikksjef Charlotte Søyland udelt positiv, og ga oss betingelser vi nesten ikke hadde turt å drømme om en gang. Det har kommet veldig godt med. Siden det dessverre ikke finnes noe NAV for dyr, kan jo som kjent veterinærregninger fort bli høye.

Snart starter byggingen av ny dyreklinikk på den samme tomta de holder til på i dag. Fordi de ikke har funnet tilfredsstillende midlertidige lokaler, kommer derfor Nesodden dyreklinikk til å holde stengt fra 1 september, og til den nye klinikken står ferdig.

Vi ønsker lykke til med byggeprosessen, og sier tusen takk til Charlotte, til Marianne Aabech, som har vært vår fantastiske «sjefsveterinær» de siste par årene og selvsagt til verdens beste dyrepleier Camilla Takvam, som heldigvis fortsetter med uforminsket kraft i Nesoddkatten, bl a som del av styret. Uten dere, og de andre flinke og varme menneskene som har jobbet på klinikken og tatt så godt vare på Nesoddkattene hadde vi ikke fått gjort på langt nær så mye som vi har klart med deres hjelp. Tusen hjertelig takk!

❤️

En konsekvens av byggingen er selvsagt at vi – og alle andre dyreeiere som har brukt Nesodden dyreklinikk – må finne alternativer mens arbeidet pågår. Heldigvis er det flere glimrende veterinærkontorer å velge mellom innenfor noenlunde overkommelig reisestrekning. Vi har gjort vårt valg, men ser det ikke som vår oppgave å foreslå alternativer for andre.

Det vi derimot gjerne vil oppfordre ALLE om – hundeeiere så vel som katteeiere – er at dere sørger for å få oversikt over når dyrene deres skal ha sin årlige vaksine og helsesjekk, slik at dette ikke går i glemmeboka. Det kan potensielt bli ganske dumt hvis det «plutselig» blir en merkbart lavere andel katter som ikke er vaksinert, fordi eierne har glemt det, fordi de ikke har fått den vante påminnelsen på SMS. Så ta ansvar, og finn en måte å minne dere selv på det – nå!

😸

Torsdag 8 august var det verdens kattedag, uten at vi skrev så mye som et ørlite mjau om det her. Det vi derimot gjorde dagen etter, var å dele en aldeles glimrende artikkel som sto i Dagbladet den dagen. Den handlet om hvorfor det er så viktig å ID-merke og kastrere. Har dere ennå ikke lest den, så gjør det. Og del den gjerne.

https://www.dagbladet.no/…/det-er-allerede-nok-kat…/71468269

😸

Vi har ved flere anledning i sommer nevnt at det har vært høy aktivitet på Nesoddkatten – savnet og funnet. For en uke siden måtte vi jo etterlyse vår egen Burma også, som hadde sett sitt snitt til å lure seg ut gjennom en revne i hønsenettingen i kattegården. Heldigvis kom han hjem etter ca et døgn, glad og fornøyd. Men vi lager oss en stor «note to self» – som kanskje også kan være nyttig for andre: Metalltretthet oppstår lett i liggende hønsenetting hvis kattene syns det er deilige hengekøyer å slange seg i. Nå er de sikret, grundig.

😸

En annen pus som var savnet nokså mye lenger, var Lizzy, som er på ferie på Fagerstrand, og som ble skremt av nabokatten. Etter flere uker ble hun funnet igjen, dessverre med et skadet bein. Siden flere har lurt på hvordan det gikk, kan vi fortelle at hun trolig har blitt påkjørt, og at det har oppstått en lammelse. Unge Lizzy er ved godt mot og har også en veldig dedikert eier. Hun vil få fysioterapi når hun kommer hjem igjen til Spania, om ikke så altfor lenge. Vi heier på henne alt vi bare kan!

❤️

Katten vi postet bilde av i forgårs heter Markus. Eieren hans er syk, med nedsatt immunforsvar, så han trengte et midlertidig hjem. Det har han heldigvis nå fått. Vi kan dermed nøye oss med å ønske Markus lykke til, og eieren riktig god bedring i dag.

❤️

Det gir oss uforminsket anledning til å minne om de 8 kattene vi har som ønsker nye, gode, permanente hjem. Vi skrev om dem her for et par uker siden, og delte det senere til Nesoddkatten – til adopsjon.

For de av dere som vil spørre oss direkte om disse kattene, eller andre ting, kan vi anbefale å ta turen til Digerudmarkedet på lørdag. Det foregår på Digerud grendehus, fra kl 11 – 16, og det er mye fint å både se på og kjøpe. Vi, f eks, selger de fine kortene til Wenche Lembourn. Håper vi ser noen av dere der!

Enn så lenge, god onsdagskveld!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188