Mandag 30.09.19

Det er fremdeles dessverre ikke lovpålagt å ID-merke verken katter eller hunder, på tross av at det har blitt tatt ulike initiativ til det fra tid til annen opp igjennom årene. Det er både uforståelig og det gjør arbeidet vårt, og arbeidet til alle de andre organisasjonene som jobber med hjemløse katter, svært mye vanskeligere enn det ellers ville vært.

I vår ble det igjen lansert et forslag om lovpålagt ID-merking, denne gang av stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG). Forslaget skal behandles av Stortinget i høst. Omtrent samtidig ble det opprettet en underskriftskampanje i regi av bl a Dyrebeskyttelsen Norge, som tar til orde for dette.

Dessverre har ikke denne underskriftskampanjen fått mer enn ca 9.300 underskrifter hittil. Det er dumt, fordi med massiv støtte kunne det vært god drahjelp for forslaget.

Det kan muligens oppleves som litt småfrustrerende å måtte «bevise at man ikke er en robot» ved å følge instruksjoner om å gjenkjenne noen objekter på noen bilder, for så å måtte bekrefte signaturen sin ved å følge en link man får på mail. Vi oppfordrer likevel veldig sterkt om å gjøre det! Det tar IKKE veldig mange minuttene. Og det er for en veldig god sak, som både ville heve kattens status betraktelig OG gjøre jobben med å hjelpe de hjemløse enklere. Del gjerne kampanjen videre også. Takk! Her er den:

https://www.opprop.net/innfor_lovpalagt_id-merking_av_katt

❤️

Hvis alt går som vi håper, og kanskje tror også, kan vi melde om at en eller to av kattene våre har funnet sitt for-alltid hjem når vi skriver her igjen på søndag. Kryss fingrene for at det klaffer, da! Og husk at vi likevel har en god håndfull flotte pusekatter som trenger gode, permanente hjem. Det er bare å ta kontakt.

❤️

Uansett hvor slitsomt det av og til kan være å hjelpe katter som trenger det er vi aldri i tvil om at det likevel er verdt det. Men når vi får hilsener fra folk som har adoptert katter fra oss er det alltid litt ekstra stas. De som sender meldingene er så stolte av kattene sine og takknemlige for at de fikk dem – og det er vi også. Se bare hvor flotte katter Bella og Kathinko og Panter er i dag, og hvor knusbedårende de var da de var små bebiser hos oss og het Ella, Alex og Sirius!

❤️

God mandagskveld!

Tusen takk for all hjelp! Det er takket være dere vi kan holde på. ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188