Søndag 21.07.19

Det er veldig mye aktivitet på Nesoddkatten – savnet og funnet om dagen. Noen savner kattene sine, og andre lurer på hvem som eier katter de ikke har sett før, og som er mer eller mindre kontaktsøkende.

Til alt hell er det mye av det som løser seg forholdsvis fort – og man trenger jo ikke akkurat være katteekspert for å forstå at kombinasjonen «sommerlig utferdstrang» og «matmor har ferievikar» er en medvirkende faktor i mange av tilfellene.

Vi tror at vår alles Fighter er et typisk eksempel på det siste. Han var så fornøyd, så fornøyd da han ruslet inn som om ingenting var hendt (hvilket det sikkert heller ikke hadde) etter 9 dager på egen pote. Den umiskjennelige Whiskas-ånden tyder på at han har klart å sjarmere noen ganske så godt.

❤️

Men det er også eksempler på ting som ikke løser seg så raskt, dessverre. Ett eksempel vi føler for å trekke fram i dag, er den spanske gatekatten Lizzy, som nå er på langtidsferie i Norge. Matmoren hennes reddet henne fra en grøft da hun bare var rundt en uke gammel. Kullsøsknene var døde.

Nå er Lizzy 10 måneder gammel og på ferie på Fagerstrand. Hun er en vakker og tøff liten jente, som den store nabokatten likevel klarte å skremme vekk. Lizzy kom tilbake samme kveld, bare for å bli skremt vekk igjen av den samme store nabokatten. Dette var 9 juli, og siden har ingen sett henne. Problemet er altså ikke at hun ikke vet hvor hun bor, tror vi, men at hun ikke tør å komme hjem.

Både matmor og andre har lett og ropt etter henne i en stadig større radius fra Torneveien. Det kommer hun til å fortsette med, og vi oppfordrer alle i området til å hjelpe til med å se etter Lizzy.

❤️

Lizzys matmor trodde det var Lizzy som hadde fått ufrivillig haik til Skoklefall. Vi ble involvert, og leverte i går felle og chipleser til dem som hadde matet «Lizzy» noen dager. I dag tidlig gikk pusen i fella – men det viste seg å være Holly, ikke Lizzy.

Vi regner med at de fleste lesere av denne spalten skjønner tegninga, men for ordens skyld – dette vet vi fordi både Lizzy og Holly er chip’et. Da er det en utrolig smal sak å finne ut av det! Så hvis dere ikke har chip’et kattene deres – gjør det! Med en gang! Og kastrer dem i samme slengen hvis dere ennå ikke «har hatt tid» til det heller…

Ok, tilbake til dagens fangst. Lizzy og Holly er veldig like av utseende, så det er ikke rart Lizzys matmor tok feil. Men det viste seg at Holly er en pus som har vært savnet i et par måneder. Eieren hennes har i mellomtiden flyttet ganske langt vekk fra Nesodden, men ble veldig glad da vi kunne melde om at hun var funnet i god behold. Nå har vi lovet å ta godt vare på lille Holly til eieren får områdd seg.

❤️

I dag var en stor dag for Linus med løvesveisen. Han fikk gå ut.

😸

Linus er på ingen måte en vanskelig gjest å ha i hus for fostermor, men de siste dagene har han lurt veldig på hvorfor hun får lov til å nyte sommeren utendørs, men ikke han. Det syntes vi det var vanskelig å gi ham et godt svar på, så vi sa «vær så god», og åpnet terrassedøren.

«Takk», sa Linus, og gikk ut. Hørte vi antydning til et «det var jaggu på tide» da han hadde kommet sånn ca til plommetreet? Det er mulig. Men gutten var godt fornøyd. De mange undersøkelsene som kreves av en katt med respekt for seg selv ble foretatt med omhu og stor interesse. Han la etterhvert ut på tur.

Etter noen timer kom han inn igjen. ❤️ Han vet hvor han bor, og det er vi glade for. I morgen er det atter en dag, og Linus skal få gå ut i sommeren igjen.

God søndagskveld!

Linus ❤️ er helt enig med Fighter i at ingenting slår å ha et kjærlig hjem å komme hjem til.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188