Søndag 20.08.23

Korse  (som ikke gadd å bli med på bildet) har veldig søte barn.

Korsefamilien

I dag er det 2 uker siden vi fikk inn familien Korse – heldigvis rett før «Hans» satte inn. Det betyr at ungene er 2 uker og 3 dager gamle, hvilket igjen vil si at de kommer til å være klare for nye hjem i slutten av oktober, hvis alt går som det skal.
 
Det ser det absolutt ut som det gjør. Mamma Korse ser ut til å finne seg mer og mer til rette i det store hundeburet, og lar fostermor håndtere de små innimellom. Om ikke så veldig lenge er de nok klare for å få litt mer plass – og fostermor har fine fasiliteter som venter.
 
Enn så lenge, så har vi mange flere katter som søker gode hjem nå – fra småttiser på 3-4 måneder til godt voksne pusekatter med vett i alle poter. Ta kontakt med oss!
Flere av Korses søte små i noenlunde fokus.
❤️
❤️
❤️
❤️
❤️

Gustav

Store, fine Gustav, med det litt sørgmodige blikket, var ikke så heldig at han ble tatt hånd om da han var liten baby. Vi har anslått at han er 2-3 år gammel, og han har åpenbart måttet klare seg selv fra start. Da han kom til oss i januar var han veldig redd, for alt mulig, egentlig.
 
Han har gjort stor framgang siden da. Han er trygg på fosterforeldrene sine, selv om han fremdeles skvetter litt hvis de kommer brått på. Han har dessuten funnet ut at han simpelthen ELSKER kos. Han er glad i å leke også, og sitter gjerne på fanget og hører på Dagsnytt 18 sammen med fostermor.
 
På tross av at det er stor og gjensidig kjærlighet mellom Gustav og fosterforeldrene hans, er det såpass med utfordringer at vi nå søker etter et nytt hjem til Gustav.
 
Problemet er nemlig at Gustav er skrudd sammen på den måten at han syns det er han som skal være sjefen hvis det er flere katter tilstede. Og det er det i fosterhjemmet, 3 til for å være presis, og de var der først. Når Gustavs dominante natur kobles med det at han fremdeles er redd for ganske mye, og at han dessverre er FIV-positiv, blir hverdagen for vanskelig for alle.
Gustav ❤️ drømmer om drømmehjemmet. Han fortjener så inderlig vel å få det!
- Jeg lover å være trofast og snill og god. Kjærlig hilsen Gustav ❤️
Vi tror drømmehjemmet til Gustav er hos en eller flere rolige mennesker, som ikke har andre dyr eller små barn. De må ha tålmodighet til å la ham få utvikle seg i sitt eget tempo, men også tid og ønske om å hjelpe ham ved å være sammen med ham. Både det å holde på med sitt, f eks på hjemmekontor eller andre aktiviteter hjemme, og å aktivt invitere til lek og kos, er helt topp for Gustav.
 
«Gevinsten» ved å få Gustav med i familien sin er at man vil få en superhengiven, kjærlig og takknemlig venn i mange år framover. Det vet vi, av all erfaring vi har med de kattene som har tilsvarende historier som Gustav. Det tar litt tid – men så har man verdens mest lojale bestevenn.
 
Vi håper at dere som kjenner at dere kanskje kan være drømmehjemmet til Gustav sender oss en melding. Dere kan være noen som vil adoptere ham, men dere kan også være noen som kjenner at dere har alt han trenger, unntatt økonomi til å ha ansvar for en egen katt. I så tilfelle vil vi la Gustav få være i permanent fosterhjem. Da beholder vi det økonomiske ansvaret for ham.
 
Dere som er så heldige å få Gustav med i familien sin vil så klart få all den hjelp og støtte dere måtte ønske fra de nåværende fosterforeldrene hans, som kjenner ham godt.
Gøy å leke, selv med poseringspause.
Litt luft på terrassen gjør seg.

Kastrering

Hvis alle mennesker hadde vært smarte nok, og uegoistiske nok, til å kastrere kattene sine, ville katter sluppet å få sånn start på livet sitt som Gustav fikk, og vi ville sluppet å kravle rundt i gjørma med feller i håp om å få inn kattefamilier før flommen tar dem.
 
Noen hevder det er så altfor dyrt. Vårt svar er at man ikke skaffer seg dyr hvis man ikke har råd. Ferdig snakka. Man melder seg som fosterhjem for oss eller en annen organisasjon i stedet. Men – akkurat nå, og en stund framover – har NMBU en kampanje på kastrering av hunnkatter, som er dyrere enn hannkatter, fordi det er et mye større inngrep. Derfor anbefaler vi ALLE som har ukastrerte hunnkatter, og som bor i overkommelig distanse fra Ås – hvilket f eks Nesodden definitivt er – om å benytte denne glimrende anledningen.

"5 på gata"

Vi syns «5 på gata» intervjuene vi har postet i det siste ble så fine at vi har valgt å la dem gå som slide show på hjemmesida vår. Vi håper riktig mange vil se dem, og bli inspirert av de mange gode argumentene for å bidra med en liten slant til kattene vi hjelper – for vi trenger det fremdeles «big time».
 
God søndagskveld! Og takk til dere som deler!
Busteknøttet Miraculix ❤️ mener pusepasserskribenten snart må se å få skrevet noe.
Må nesten ha litt siesta med Pingu ❤️ også.
Pingumamma Una ❤️ derimot er på vei ut av sin yndlingsseng. Ingenting slår papp og gaffa når man søker skikkelig komfort!
Såpass fast i blikket tyder på at det nettopp kan ha blitt servert noe godt.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188