Søndag 19.02.23

Lilly ❤️ rørte alles hjerter dypt.

Lilly ❤️ rørte alles hjerter dypt.

Lilly

Lilly kom til oss for bare et par ukers tid siden. Den fine jenta var like snill som hun var vakker, og kjærligheten mellom henne og fosterfamilien hennes var sterk fra aller første møte.
 
Det har vært intense dager og en berg og dalbane av følelser. På fredag måtte vi hjelpe henne ut av livet. Vi er knust.
💔
Lilly

Lilly kom til oss, ad omveier, fordi den opprinnelige eieren hennes hadde oppdaget at hun trengte tannstell hun ikke hadde mulighet til å betale for. De vonde omstendighetene rundt dette vil ikke bli bedre av å bli fortalt her, så derfor avstår vi fra det.

Da vi fikk undersøkt Lilly, viste det seg at munnen hennes var helt fryktelig. Alle tennene unntatt 2, måtte ut. Men Lilly hadde diaré i tillegg, som ikke hadde noen tegn til bedring etter ormekur og noen dager med probiotika. I samråd med veterinæren valgte vi derfor å smertelindre tannpinen hennes inntil vi hadde funnet ut av hva diaréen skyldtes.
 
(Nesoddkatten avliver jo aldri dyr pga økonomi – men hvis et dyr har for dårlige prognoser, prøver vi å få avklart det før vi setter i gang med omfattende behandling.)

Helseplager

3 dager med avføringsprøver ble kjørt direkte til NMBUs parasittologiske laboratorium, som dessverre måtte fastslå at Lilly hadde tritrichomonas. Det hadde vi aldri hørt om, men vet nå at den er ekstremt smittsom, og kan være en ordentlig drittparasitt, bokstavelig talt. «Kan være» fordi den er en opportunist, ifølge indremedisineren ved Bergen katteklinikk, som vår veterinær konsulterte. I praksis betyr det at den er mye mer aggressiv hos en voksen katt som har redusert helse, enn f eks hos helt friske kattunger. De kan faktisk ha den uten å vise symptomer, og bli kvitt den av seg selv.
 
Så var ikke tilfelle for vår 8 år gamle Lilly, med et takras av en munn, og dessuten en liten bilyd på lungene vi ikke hadde fått undersøkt nærmere foreløpig. Hun ville aldri kunne bli kvitt parasitten uten behandling.
 
Mulighet for behandling ga umiddelbart håp! Men da vi lærte mer om hva den gikk ut på, bleknet håpet.
 
Ronidazol, som er det eneste mulige preparatet, skal ikke håndteres av kvinner i fruktbar alder, og er dessuten kreftfremkallende. Veterinæren må søke legemiddelverket om tillatelse til å skrive det ut. Det er ikke alle katter som tåler det pga ulike bivirkninger, som kan være alvorlige. For kattene som viser seg å tåle det, kan effekten være at de er kvitt parasittene etter de 14 dagene kuren varer. Men det kan også hende at det tar inntil 2 år før de er friske – eller at de aldri blir det. Hele tiden det tar, altså fra 14 dager til resten av livet, må katten dessuten holdes isolert, med svært omhyggelig renhold og smittevernregime.

Den tunge beslutningen

Vi diskuterte grundig, i flere dager, og veide de ulike scenariene opp mot hva det ville innebære for Lilly. Det føltes helt forferdelig å måtte ta avgjørelsen om at vi ikke kunne utsette henne for det. Den totale påkjenningen ville bli for stor. Hun hadde allerede begynt å vise tiltagende ubehag når hun gjorde fra seg.
💔

Takknemlighet

Mesteparten av tiden Lilly var hos oss var heldigvis god for henne, også hennes siste dag. Fosterfamilien hennes var med henne hele veien, til aller siste hjerteslag.
 
Vi skulle så inderlig gjerne ønske at vi hadde kunnet hjelpe henne, at vi hadde fått henne før hun var så dårlig at det var for sent. Men sånn ble det ikke. Vi er i sorg.
 
Men vi er også fylt av takknemlighet for de par ukene hun var hos oss, og for at vi fikk bli kjent med den nydelige sjelen som var Lilly. Nå bor hun i hjertene våre for alltid.
 
Hvil i fred, kjæreste Lilly.
 
❤️
 
Vi vet av erfaring at det er mange av dere som gråter med oss når vi har det tungt. Det takker vi for, og håper dere likevel får en god søndagskveld.
 
❤️
 
De nydelige bildene av Lilly er tatt av Ole Palmstrøm.
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188