Søndag 09.10.22

Dyrs rettigheter

Det kommer noe hyggelig til slutt her i dag, men vi starter dessverre med å være temmelig forbanna. Årsaken er at regjeringen, i sitt nylig framlagte forslag til statsbudsjett, foreslår å frata NOAH – for dyrs rettigheter *all* støtte. Det er flere organisasjoner som må tåle en reduksjon i støtten, men NOAH er den eneste som foreslås nullet ut.

I 30 år har de vært utrettelige i sitt arbeid for dyrs rettigheter. De engasjerer seg for alle dyr, på alle felt, og er en vesentlig kraft mht å holde dyrevelferd på dagsorden i samfunnsdebatten.

Statsbudsjettet må heldigvis forhandles før det vedtas. Vi håper inderlig det er kraft nok i opinionen til at beslutningen om å nulle ut NOAH må reverseres. Det er SV regjeringen forhandler med. Vår oppfordring er derfor – uansett hvilket parti dere sympatiserer med – å sende e-post til sv.postmottak@stortinget.no med apell om at de må kreve at NOAH tas inn igjen i budsjettet. Det fortjener både kattene, som vi engasjerer oss aktivt for, og alle de andre dyra.
🖤

Har pus smerter?

Det er ikke alltid lett å se om katter har vondt noe sted. De gjør jo alt de kan for å skjule smerte. Dette er noe av grunnen til at det er så viktig at pus får sin årlige helsesjekk. Det er både billigere, og lettere for katten, hvis mulige problemer – som f eks gjengangeren tannstein – oppdages tidlig. Omfattende tannproblemer er et altfor vanlig eksempel på noe som er fryktelig smertefullt for pus, og tilsvarende dyrt for eieren.

Bjarne Braastad, prof. emeritus i etologi ved NMBU, anbefalte nylig en app, utviklet av Universitet i Montreal, som kan være til hjelp med å vurdere om pus har vondt. Katter viser nemlig smerte, men tegnene kan være subtile, og man må vite hva man skal se etter. Her er link til hjemmesiden, som også har plansjer som kan lastes ned.
NB! Ikke unnlat å la pus få sin årlige helsesjekk og vaksine selv om hun er frisk som en fisk på alle vis! Poenget er å unngå fremtidig sykdom.
💚
Odin ❤️ har fått kjærlige hender rundt seg.

Odin

Forrige søndag kunne vi melde at Odin var underveis til sitt nye hjem, og at det virket som om han tok den 4 timer lange bilturen med fatning. Det gjorde han virkelig – han sov seg gjennom det hele. I dag hadde vi en hyggelig prat med den gamle damen som nå har fått seg en ny hjertevenn. Hun kunne fortelle at han har slått seg godt til ro. Odin utforsker huset, studerer landskapet utenfor gjennom vinduene, og sitter gjerne på fanget.
 

Han skal få lov til å gå ut så snart han har lært seg å komme når den nye mammaen hans roper på ham. Det syns vi er en god plan.

Dette er såpass på landet at det ikke er nett der, så bildene vi viser dere er tatt av sjåføren den aller første kvelden. Vi er kjempeglade på Odins vegne, og ønsker ham alt godt videre i livet!
❤️

Adopsjon

Vi er like glade på den gamle damens vegne – og benytter anledningen til å gjøre oppmerksom på at vi, i motsetning til enkelte av de andre organisasjonene, ikke har noen øvre aldersgrense når det gjelder mulighetene til å få adoptere av oss. Folk er forskjellige, og i mange tilfeller kan gamle mennesker tilby fantastiske hjem for en katt. Men vi spør om hva slags nettverk de har rundt seg; om de har et godt alternativ for pus hvis de skulle bli syke eller falle fra. Det hadde Odins nye mamma.
❤️
Vi har fremdeles mange nydelige katter som venter på drømmehjemmene sine. Ikke alle passer for alle, men alle passer for noen! Så – på tross av at det virker som det er mange flere katter som savner hjem, enn hjem som savner katter – så gir vi aldri opp håpet om at akkurat våre fininger skal finne sine rette for-alltid hjem. Alle skikkelige folk som ønsker en pus inn i familien sin er hjertelig velkomne til å sende oss en melding.
❤️

Luna ❤️ har akkurat fått lov til å begynne å gå ut i fosterhjemmet sitt, og er litt grepet av stundens alvor. Hun syns det holder med et kvarters tid, foreløpig.

Ollie ❤️ er en av de sjelene som trenger lang tid på å stole på mennesker. Men det får han, så klart! Og han har gjort kjempestore framskritt siden han kom.

Kasper ❤️ er en ordentlig morsom liten fyr, som har det med å sovne på fanget, på skulderen, på sofaen – hvor som helst, egentlig, når han ikke er ute i viktige ærend. Eller spiser. Spising er viktig!

Denne fine karen heter Oliver. ❤️ Det er lov å sende frierbrev til ham også!

Kaala ❤️ kommer snart til å få større rom hos Nesoddkatten, med egen terrasse. Hvis ikke hun finner drømmehjemmet først, da.

Nå nylig fikk vi også kjennskap til en fin pus som blånekter å flytte med familien sin, uansett hva de lokker med. Hun går tilbake til der hun bodde før gang på gang. Dere finner omplasseringsannonsen hennes her:

God søndagskveld til alle!

PS til alle Nesoddinger – ta gjerne en titt bakpå neste Foreningsnytt!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188