Søndag 06.06.21

Da vi kom for å servere kveldsmat til TomTom på dag 2 i den nye, fine kattegården, fant vi ham ikke med en gang. Vi fant ham ikke etter en grundig leteaksjon, heller. Vi fant imidlertid den «helligdagen» i nettingfestet som hadde blitt rømningsveien hans – og fant deretter umiddelbart eget hjerte langt oppe i halsen.
🙀
 
Kjapp digresjon:
«Good or bad? Hard to say.» Ulike eksempler på dette innleder et nydelig 13 minutter langt Ted-foredrag av Heather Lanier. I grove trekk handler det om at ting ikke alltid blir som man hadde tenkt. https://youtu.be/XZiNVGA78kA (Det er dessverre ikke tekstet på norsk.)
🙀
 
Tilbake til TomTom, den forsvunne:
Det var sent, vi ropte litt, men innså selvsagt at han ikke hadde noen som helst intensjoner om å komme tilbake før han var klar. Vi håpet dessuten inderlig at ikke flyttingen hadde satt ham i så dårlig humør at han ville stikke av for godt. Så fikset vi nettingen, satte porten på gløtt, gikk til sengs, og sovnet vel sikkert også etter hvert.
 
Neste morgen var han fremdeles borte. Dagen gikk og kvelden kom.
 
Så plutselig bare sto han på tunet! Kjempefornøyd, med halen rett til værs og veldig klar for kos.
🙏
TomTom ❤️ (Jepp, aldeles på frifot.)
TomTom ❤️ (Jepp, aldeles på frifot.)
Rømlingen på hjemvei, så fornøyd, så fornøyd.
Rømlingen på hjemvei, så fornøyd, så fornøyd.
TomTom3_06.06.21
Det vi hadde tenkt, var at TomTom og Black skulle bli venner, og ha selskap med hverandre både inne, og ute i den nye kattegården.
 
Det virkeligheten oppviser er følgende:
 
TomTom og Black har blitt venner, men har ikke så veldig mye selskap med hverandre. TomTom er nemlig inne om nettene, men ellers på frigang. Han synes å ha som prosjekt å bli venner med skribentkattene, hvilket faktisk ser ut til å kunne lykkes. Han blomstrer, og viser mye mer av personligheten sin enn hva han hittil har gjort.
 
Black virker godt fornøyd med å ha fått en venn i akkurat passe stor dose – for denne nye vennen er litt i overkant masete for en kul type som Black å ha rundt seg hele tiden. Han måtte tenke seg om grundig og lenge før han våget seg ut i kattegården, og viser ingen tegn til å ha lyst til å «ta en TomTom» for å sjekke forholdene utenfor.
Totusene, Burma og Mikki, som nå har fått litt mer armslag i det opprinnelige kattehuset, gjorde store øyne da de plutselig så TomTom svinse forbi utenfor de første gangene. De lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen så lett, og er nå for det meste opptatt med å nyte sommerdagene.
😸
 
Vi anbefaler selvsagt på ingen måte å ta lett på sikringen når man først bygger en kattegård. Og hadde det vært en ny katt hos oss som hadde kommet seg ut, hadde vi trolig aldri sett den igjen. Men uhell skjer jo av og til. Så hvis man plutselig en dag står med hjertet i halsen, kan det kanskje hjelpe litt å tenke: «Good or bad? Hard to say.»
❤️
Burma ❤️ og Mikki ❤️ sover sin søteste sommerdagssøvn.
Det måtte jo komme. Løpetid altså, på veslesnuppa Luna Lurifax. Til alt hell kommer det ikke til å resultere i kattunger, siden hun blir særdeles godt passet på, ikke minst pga lungeormhistorien hennes. På en måte er det bra, for en liten kattekropp må ha litt overskudd for å orke å ha løpetid.
 
Pusten hennes er på 40-45 i minuttet nå, hvilket omtrent er en halvering av der hun var da vi fikk henne inn. Normalen, og dermed målet, er rundt 30.
Hun får fremdeles kortison. Kommende uke vurderer veterinærene hvordan det skal trappes ned, når det skal tas nytt røntgen av lungene og når det er forsvarlig å kastrere henne, og med hvilken type anestesi.
❤️
Luna Lurifax ❤️ tar en liten løpetidspause for å kikke på fuglene.
Vi har faretruende lite penger i kassa nå, og i lang tid har det kommet svært lite penger inn. Noe av grunnen er at kattekortsalget er desimert, i og med at det er lenge siden superselgeren vår har hatt mulighet til å møte folk og selge.
 
Det vi vet, er at alle monner drar, og at det finnes en genial måte å støtte oss på, som ens egen lommebok ikke en gang merker – i alle fall ikke hvis man likevel spiller et eller annet spill hos Norsk Tipping. Grasrotandelen!
 
 
 
🙏
Med det volumet vi har i dag, ville vi nesten ha dekket utgiftene hvis vi hadde klart å få 300 grasrotgivere. Pr i dag har vi 128. Vi synes ikke det er riktig å be folk om å flytte grasrotandelen sin fra det formålet de allerede gir til, og over til oss. Alle «kaver jo for sitt», akkurat som vi gjør. Men det er faktisk veldig mange som spiller hos Norsk tipping som ikke har valgt noen grasrotandel!
 
Kunne dere som følger oss så trofast tenke dere å anbefale folk å gi grasrotandelen sin til Nesoddkatten, hvis de ikke allerede har en? Det ville bety enormt mye for oss.
❤️
 
Grasrot: SMS «Grasrotandelen 922403929» til 60000. Eller velg Nesoddkatten, hvis dere spiller på nett, eller fortell kommisjonæren at dere vil støtte Nesoddkatten hvis dere leverer kupongene på gamlemåten.
En annen, også nesten umerkelig, måte å støtte oss på er å sette opp en fast månedlig overføring til oss på et veldig lavt beløp. «Mange bekker små gjør en stor å», heter det, og det er ikke tull.
 
Dere finner info om konto og alt det der i det aller siste bildet på hver søndagspost, men i dag tillater vi oss å ta det med her også:
Bankkonto: 1506.48.15617
 
VIPPS: 624380 (eller bare skriv «Nesoddkatten»)
 
Tusen takk! ❤️
 
Vi håper på tilgivelse for å måtte avslutte dagens epistel med å be om tilskudd fra dere, og ønsker hver og en i sær en riktig god søndagskveld!
🙏
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188