Søndag 01.10.23

Precious ❤️ nyter livet, etter mat og mye kos.

Skribenten har ferie

I skrivende stund er det 24˚ i skyggen, i følge Yr, og det kjennes helt riktig ut. Skribenten er nemlig på siste hele dag av en godt etterlengtet sommerferie, og jeg koser meg med å skrive ukas søndagsbetraktning en dag tidligere enn vanlig, sittende under et fikentre i hagen. Søndag er reisedag. Det er i alle fall planen.
 
For dere som ev syns det siste var en smule kryptisk og / eller har savnet forklaringen som det ble ymtet om i forrige ukes ultrakorte post, OG som gidder å lese en hel mininovelle om en flytur, så kan dere følge denne linken:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=23907479732199816&id=100000933699558https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=23907479732199816&id=100000933699558

Katter som har det fint

En særlig hjertevarmende ting å legge merke til her jeg befinner meg, er at kattene virker å ha det fint. De er ikke for mange, og de virker friske og raske. Nærmeste veterinær er visst et par mil unna, men det er i alle fall noen som sørger for å få hannkattene dit for kastrering så jeg – til min store glede! – i går kveld. Dere finner litt mer om de lokale i bildetekstene.

- Kommer det noen flere som vil ha mat? Nei, det gjør visst ikke det likevel.
- Vil du legg på litt mere, ferskt fra posen, kanskje? - Det er klart jeg vil, fine jente!
- Tusen takk for maten!
Det er vanskelig å si hvem som er mest fornøyd her. Skribenten ble nemlig nokså bekymret for Precious ❤️ som noen engelske turister kalte henne, dagen før, da pusens hode helte så veldig over til den ene siden. Hun sjanglet dessuten litt, og virket litt forvirret. Kvelden før der igjen hadde hun virket normal. Det ble satt i gang ymse research-tiltak for å finne ut hvordan hun ev kunne hjelpes hvis hun hadde blitt utsatt for et traume, som f eks å ha blitt truffet av en bil. Til alt hell virket det ikke så ille dagen etter. Den vesle jenta var både veldig kjærlig og veldig fornøyd. Skal tro om hun kan være en av de kattene som har «wobbly cat syndrome»? Om hun har, er det heldigvis ikke alvorlig på noen måte. Det gir henne bare litt pussig ganglag. Precious var et nydelig bekjentskap!
Et av de første møtene med en nydelig pus som lignet veldig på en ung versjon av vår Mikki ❤️. Ser dere at det ene øret er «tippet»? Det betyr at den røslige og snille karen er kastrert. - Har du ikke noe mat til meg, damen? - Dessverre fine Mikki, men jeg skal kjøpe i morgen, jeg lover!
- Har du litt mere mat i posen?
- Takk, det var fint.
- Nå er jeg godt forsynt. Resten kan en annen pus få lov til å finne.
- Tusen takk for maten, den var god!
Mikki ❤️ på det som ser ut til å være favorittstedet hans for en middagshvil.

Livet går sin vante gang

Hjemme i Nesoddkattenland har livet gått sin vante gang på aldeles utmerket vis, og jammen finner dere litt bildebevis på det også.

Nesten hele gjengen til Korse ❤️ koser seg sammen på yndlingsplattformen sin.
- Trodde dere kanskje at jeg var langt unna? Det var jeg ikke! Jeg liker bare å lufte meg litt av og til. Kjærlig hilsen Atlas ❤️ (som faktisk lærte seg å løpe før han lærte seg å gå…)

Kalender

Ukas store og veldig gledelige nyhet er at det nå er like før vi sender vår aller første kalender til trykking. Hurra!! Vi har trodd vi skulle få det til i alle fall i 2-3 år allerede, men uten hell. Det har vært for mye annet å gjøre, og dermed for vanskelig å få konsentrert seg nok om det – og, ikke minst, for vanskelig å få mange nok virkelig gode bilder. Men i år har alt klaffet!
 
Først fant vi en helt super designer som tilbød seg å bidra på lik linje med alle oss andre – altså å jobbe dønn gratis – og i vår fikk vi kontakt med en like super fotograf, som tilbød seg å ta bilder til både kalenderen og litt annet, på samme vilkår. Hvilken fryd!
 
I dag får dere en tjuvtitt på 3 av bildene som er med i kalenderen, med tilhørende tekster. Vi håper og tror de faller i smak? Kanskje letter vi litt mer på sløret neste søndag. Da satser vi nemlig på at den skal være klar for forhåndssalg i nettbutikken vår.
Kalle er Nesoddkattens Buddha, både i sinn og skinn. Det er kjempelett å få start på vår godmodige bamse, og ingen maler høyere. Han liker kos, mat og hvile, i den rekkefølgen. Livsstilen er utpreget sedat - men er det godbit på gang, setter han lett inn en spurt. Kalle ❤️ blir novembergutten vår. Foto: Ole Palmstrøm
Burma ble vår andre FIV-positive katt. Hvem som smittet ham aner vi ikke, men der han kom fra er ikke ukastrerte katter uvanlig. Heldigvis er han både snill og frisk som en fisk, og trives godt sammen med FIV-positive Totus, og de andre fredelige kattene han bor med. Burma ❤️ blir septembergutten vår. Foto: Ole Palmstrøm
Pingus mamma var også med i Busteknøttkolonien. Hun var så liten og tynn at hun ikke klarte å ta vare på mer enn én unge. Til gjengjeld var hun supermamma for heldige Pingu. Etter hvert fikk han også en stebror å leke med, som hadde blitt avvist av sin mamma. Pingu ❤️ blir marsgutten vår. Foto: Ole Palmstrøm
Busteknøttet Miraculix ❤️ begynner å bli stor gutt! Her koser han seg i en av hulene til onklene på loftet. De skal vi skrive mer om senere en gang.

Ha en riktig god søndagskveld!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188