Søndag 01.03.20

I dag vil vi fokusere på 3 nydelige katter som veldig gjerne kunne tenke seg å få hvert sitt nye hjem. De heter Linus, Morgan og My. Vi håper dere som leser vil være så snille å dele innlegget, og tipse folk dere tror kan passe for en av disse pusekattene.

8 år gamle My, som er kastrert, og som vi skrev om både forrige søndag og søndagen før der igjen, fikk komme seg til vet’en denne uka, for helsesjekk. Vi valgte å teste henne for FIV, i og med at datteren henne, Totus, er FIV-positiv. Men hurra! – til vår store lettelse er mamma My negativ. Det betyr at hun kan få leve et helt normalt katteliv hos mennesker som vil elske henne høyt og hemningsløst – hvilket hun fortjener så inderlig vel.

My er en engstelig sjel. Hun er redd for andre katter og for folk hun ikke kjenner. Hun har imidlertid en veldig lur forsvarsstrategi når hun er i en situasjon hun ikke kan unnslippe. Hun «ni»koser! Resultatet av kosingen er at hun forholdsvis snart forstår at mennesket hun koser med ikke er så skummelt likevel, men snarere ganske hyggelig. Og da koser hun videre, mer avslappet.

Hun har funnet seg veldig godt til rette i hundeburhybelen sin hos oss, og føler seg åpenbart trygg og god der nå. Men siden det ikke er så greit å komme ut av hybelen der de andre kattene ferdes, håper vi at drømmehjemmet hennes tar kontakt med oss snart.

Vi tror den perfekte familien for My er et voksent menneske eller to av det stødige og rolige slaget, som har god tid til henne. Det skal ikke være andre dyr eller barn i familien. Det bør være trygge utemuligheter, helst i et område der det ikke kryr av andre katter. Send oss en melding hvis du tror dette mennesket kan være deg!

❤️

My ❤️ lufter seg i kattegården, og holder et våkent øye med hvor de andre kattene er.
My ❤️ lufter seg i kattegården, og holder et våkent øye med hvor de andre kattene er.
Som katter flest foretrekker My den senga som egentlig er litt for liten.
Som katter flest foretrekker My den senga som egentlig er litt for liten.
Denne hybelen er min, og inni her er jeg trygg.
Denne hybelen er min, og inni her er jeg trygg.
Tar du bilder av meg mens jeg sover?
Tar du bilder av meg mens jeg sover?

Morgan er en snill og vakker, stripete herremann på ca 10 år. Familien hans har ikke mulighet til å gi ham den omsorgen han fortjener lenger, så Morgan trenger en ny familie som blir like glad i ham som den gamle familien hans er.

Morgan er kastrert og er glad i både kos og lek. Han elsker å være ute, men setter også pris på å slappe av inne. Selv om han bodde sammen med en annen katt i det aller første hjemmet han hadde, har han ikke bodd med andre dyr i det nåværende hjemmet. Vi tror heller ikke det skal være andre dyr i det nye hjemmet hans, og heller ikke små barn. Han kan bli litt urolig av ståkete omgivelser. Det må være gode utemuligheter.

Jo raskere Morgan får et nytt hjem, desto bedre. Send oss en melding hvis du tror du (og din familie) passer for Morgan!

❤️

Kan jeg få lov til å bli med i din familie?, spør Morgan.
Morgan ❤️ drømmer så godt.
Morgan ❤️ drømmer så godt.
Deilig å slappe av på sofaen etter å ha vært ute.
Deilig å slappe av på sofaen etter å ha vært ute.

Linus med løvesveisen har vokst fra løvesveisen for lengst. Nå har denne storsjarmøren – bokstavelig talt – vært hos oss i et år allerede, og det er smått utrolig at ingen har kapret ham for lenge siden. Fra å være radmager og med pelsen full av floker har han kommet seg i riktig så godt hold, og all den vakre pelsen har vokst ut igjen, og er nå uten floker.

Hadde det vært opp til drøyt 8 år gamle Linus, hadde han nok bare blitt boende hos fostermoren sin. Der lever han det gode liv på alle vis, unntatt at han forholdsvis ofte må passes av andre, når fostermor er på reise. Dessuten tror vi at Linus ville bli veldig glad om han kunne få lov til å bo hos en mann, eller i en familie som inkluderer en mann. Han blir nemlig rivende begeistret når fostermor sin sønn eller kjæreste kommer på besøk! Kommer det barn på besøk, derimot, stikker han det raskeste han kan.

Linus er glad i å være ute. Helst om kvelden og natten, men ikke for lenge. På dagtid foretrekker han å slange seg inne. Det optimale er å ha en katteluke, for da kan han gå ut når han vil, og særlig når han må på do. Det er mye bedre enn å gå på do inne, i en sandkasse.

Linus vet godt hva han liker og ikke liker. Han er kresen på maten sin. Han er glad i kos, bare det ikke blir for mye. Hvis ikke signalene hans om at «nå er det nok» blir respektert, kan han understreke alvoret ved å bite litt. Vi mener derfor at også Linus skal få en familie uten bare, eller i alle fall uten små barn. Han må også ha gode utemuligheter. Så klart er også Linus kastrert.

Send oss en melding hvis du tror du vet hvem Linus’ nye familie er!

❤️

Linus ❤️ er kongen av bl a spisebordet.
Linus ❤️ er kongen av bl a spisebordet.
Jeg er mye penere enn de tullekattene på den puta!
Jeg er mye penere enn de tullekattene på den puta!
Hva er egentlig galt med å hvile seg litt i dusjen?
Hva er egentlig galt med å hvile seg litt i dusjen?

Selv om det er altfor tidlig for Gamlepus å tenke på nytt hjem allerede nå, kan vi ikke avslutte uten å nevne at det går litt bedre med ham nå. Han har funnet seg et par steder i kattegården der han føler seg trygg. I dag begynte han dessuten å smile tilbake til skribenten, som respons på flørtingen hennes. Smelt!

❤️

Her oppe, på entrétaket til kattegården er det trygt å være, mener Gamlepusen. ❤️
Her oppe, på entrétaket til kattegården er det trygt å være, mener Gamlepusen. ❤️

 

 

Nå er vi inne i langspurten på Stortingets behandling av forslaget om lovpålagt chipmerking av hunder og katter. Hold ut! Del oppropet der dere kan og signer om dere ikke allerede har gjort det. Takk!

God søndagskveld til hver og en i sær!

Tusen takk! ❤️
Tusen takk! ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188