Mandag 10.04.23

Katten Kvarten

Kvarten ❤️

Liten organisasjon - stor aktivitet

Nesoddkatten er en lokal, forholdsvis liten organisasjon. Vi jobber på den måten at vi bare tar inn katter vi har mulighet til å ivareta selv, til de blir adoptert ut. Noen av dem forblir hos oss, av ulike grunner. Vi har, til enhver tid, ca 30/35 katter inne, fordelt på ulike fosterhjem og i vårt lille kattehus.
 
Det har vi nå også. Men i tillegg har vi Sigurd, Una, Dua, Tress, Pjusken, Melkebarten, Pythagora, Oktopus, Nona og Busten. Kvarten, Tigerpus, Septimus og Turbo har allerede kommet seg vel hjem igjen. Vi måtte dessverre ta farvel med Kvinten og Sixten.
Katten Septimus
Septimus ❤️
Katten Busten
Busten ❤️

TNR prosjekt

Hvis noen nå tenker – hæ? – så er jo ikke det så rart. Forklaringen er det vi har vært så travle med en stund: Forkortelsen TNR står for Trap, Neuter, Return – altså fang, kastrér, returnér. Det er både den mest humane, og den mest effektive måten å få kontroll på kolonier av katter på – i alle fall når forholdene ligger til rette for det, og det gjør de i den kolonien vi nå har adoptert.
 
Vi har et veldig godt samarbeid med vedkommende som har sørget for kattene hittil, og som vil fortsette å gjøre det. Vi kommer til å følge opp videre ved å sørge for mat og enda bedre ly enn de har hatt til nå, og vi kommer til å ta ansvar for kattene hvis de blir syke eller skadet.
Katten Blesen
Blesen ❤️
Katten Kolgravaren
Kolgravaren ❤️
Dette er et enormt løft for oss på mange vis. Grunnen til at vi har vært litt hemmelighetsfulle rundt prosjektet, er at vi har ønsket ro til å finne ut av ting. Nå har vi både fått inn noen nye folk, kommet veldig godt i gang med å kartlegge kattene, funnet en metode for å få de drektige kattene i fella først – og, ikke minst, allerede fått inn 16 individer, hvilket forhåpentligvis er sånn ca halvparten av alle sammen.
 
Men vi får nå se. Kolonier har en tendens til å være større enn først antatt. DE OPPSTÅR FORDI HELT VANLIGE FOLK IKKE KASTRERER KATTENE SINE, bare så det er ettertrykkelig minnet om. Det er veldig mye hytter i området vårt, og hver høst dukker det opp nye katter, når folk har reist hjem. Hver høst. Vi har mao også en formidabel oppgave foran oss her, mht voksenopplæring.
Katten Hjelmert
Hjelmert ❤️
Katten Pythagora
Pythagora ❤️

Forskjellige skjebner

Når det gjelder de drektige kattene, så har vi satt en grense ved ca 5 uker på vei for om vi aborterer eller ei. Er det tvil, lar vi mammapusen få ungene hun bærer på. Utpå sommeren en gang vil vi altså høyst sannsynlig ha noen kull med kattunger som trenger nye, gode hjem. Dere blir holdt orientert!
 
Kvinten og Sixten måtte hjelpes ut av livet fordi helsa deres var for dårlig. Alle kattene får selvsagt en grundig helsesjekk som start, og for disse to var det dessverre for mye som ikke kunne fikses. Vi går altså IKKE på akkord med vår grunnholdning om at vi aldri avliver friske dyr. Heldigvis har det hittil bare vært 2 av 16.
Katten Nona
Nona ❤️
Katten Una
Una ❤️
Dette må være nok for nå – men det blir på ingen måte siste gang dere hører om adoptivkolonien vår. Vi håper dere vil heie på både kattene og oss. Bildene er av en del av den nye gjengen, hentet fra oversikten vår som inkluderer mugshots av alle sammen. Noen er inne, andre er allerede ute igjen, og noen venter fremdeles på tur.
 
Og vet dere hva? De er akkurat like fine, alle sammen. ❤️
 
Ha en riktig fin mandagskveld!
Katten Melkebarten
Melkebarten ❤️
Katten Turbo
Turbo ❤️
Katten Gråpus
Gråpus ❤️
Katten Dua
Dua ❤️
Katten Alfa
Alfa ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188