Mandag 08.07.24

Lys katt som går i gresset

Burma ❤️ er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste.

71 gode grunner

En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke antall Grasrotgivere. I går hadde vi mistet en. Hjertet synker litt hver gang det skjer, akkurat som det jubler litt hver gang vi får en ny – og det gjorde det jammen i dag tidlig, da vi heldigvis fikk en igjen.
 
«Det var da måte på til flisespikkeri» tenker kanskje noen. Men vi har 71 veldig gode grunner til at hver bidige krone teller. De 71 er nemlig levende vesener der nesten alle er helt avhengige av at vi ikke svikter dem – noen har heldigvis funnet hjem som kommer til å skrive adopsjonskontrakter veldig snart. Dere finner likevel samtlige i bildene, for vi har også katter i kø.

Vi ble dobbelt så store

I fjor, da vi startet jobben med Busteknøttkolonien, og dermed stadig vekk skrev om nye katter som ble fanget inn, fikk vi en lenge etterlengtet – og helt nødvendig – boost på økonomien. Vi mer enn doblet volumet vårt mht til antall katter vi til enhver tid har ansvar for, vi økte antall Kattehjelpere fra 7 til 77 og antall Grasrotgivere fra 190 til 253. Vi fikk også en økning i enkeltdonasjoner på ca 90.000. Likevel økte utgiftene enda mer, så vi gikk kraftig i minus.

Fra hånd til munn

Helt siden starten for snart 9 år siden har vi levd fra hånd til munn. Med det mener vi at det eneste kriteriet vi har brukt for å si ja eller nei til en katt som trenger oss, har vært om vi har et bra nok sted den kan være. Hvis ja, så har vi bare gønna på og krysset fingrene for at økonomien går i hop på et vis. Etterhvert har vi blitt ganske gode til å håndtere usikkerheten som ligger i det å leve fra hånd til munn, og noen ganger knapt nok det. Men man begynner jo å kjenne på litt slitasje, skal det innrømmes.

Hverdagslivet i Nesoddkatten

Hittil i år har Grasroten økt med bare 15. Netto antall nye Kattehjelpere er også 15, siden vi har fått 17 men mistet 2. Dette har helt klart sammenheng med at action gir langt bedre uttelling enn daglig drift i sosiale medier. Det er ganske frustrerende, fordi selv om det kan være svært krevende å få inn katter, og å få dem gjennom den første kritiske fasen hvis de er syke eller skadet, så er det etter dette at mesteparten av jobben befinner seg.
 
Mange av de vi tar inn trenger sosialisering. Særlig hvis kattene er voksne kan det fortone seg litt som å se på at gresset gror. Det tar lang tid. Gjennombruddene er gjerne av typen «Jippi, Black turte å lukte på fingeren min i dag!». Man skal være godt over middels interessert for å mene at det er en overskrift som selger…
 
Mange av de andre kattene blir også hos oss lenge, av ulike grunner. Noen er mer eller mindre uadopterbare fordi de er for kjedelige å se på, eller er for gamle, eller har en eller annen helsemessig utfordring som krever en del, eller andre spesielle grunner. Felles for dem alle er at de skal ha mat, vann, stell, veterinærhjelp når de trenger det, og – ikke minst! – de skal ha kos og kjærlighet. Alt unntatt de to sistnevnte koster penger.

Stor og dypfølt takk!

Vi vil derfor rette en stor og dyptfølt takk til dere som allerede er Grasrotgivere til oss og / eller Kattehjelpere for at dere er trofaste også i de tider vi er så nedlesset i daglig drift at vi ikke har mulighet for å gi dere så mye action som takk for hjelpen.

Vil flere gi oss drahjelp?

På tross av den sjenerøse hjelpen dere gir, befinner vi oss fremdeles helt på kanten av stupet økonomisk. Derfor ber vi også om drahjelp til å få flere Grasrotgivere og Kattehjelpere, så vi kan klare å holde det gående som en sterk, lokal dyrebeskyttelse.

Å bety alt

For hver eneste en av de mange hundre kattene vi har hjulpet siden vi startet har vi betydd alt. For de 71 vi har inne nå betyr vi alt. For de utallige vi så gjerne vil ha mulighet til å hjelpe framover vil vi bety alt. Absolutt alt.
 
Tusen takk til dere som leste helt hit, på tross av lite action! Takk også til dere som deler innlegget!
God mandagskveld til alle. ❤️

Kattene våre

(klikk på et bilde for å starte bildefremvisning med tekst)

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188