Mandag 07.08.23

Gruppeklumpebilde ❤️

Ny barnefamilie i Busteknøttkolonien

I går var vi opptatt med å prøve å få fanget inn en ny barnefamilie i Busteknøttkolonien. Den ble ikke oppdaget før for noen ganske få dager siden, og det var mulig å telle 5 unger, på tross av at mamma’n deres ikke akkurat var direkte imøtekommende. Heldigvis var de på et ganske ok sted, men vi ville altså veldig gjerne ha dem inn jo før jo heller – og særlig med det været som var meldt i dag.
 
Vi klarte det! Med samme teknikk som med kjellerfamilien – nemlig ved å la ungene være agnet som skulle lokke mammapusen i fella.
 
Navlestrengene hadde ikke falt av ungene ennå, og vi tipper de ble født på torsdag, altså 3 august. Så langt virker alt vel, og vi kommer så klart tilbake til denne veldig unge familien på søndag.

Våre trofaste bidragsytere

I dag vil vi fokusere på at årsaken til at vi kan hjelpe dem, og de ca 60 andre kattene vi har ansvar for nå, utelukkende er fordi mange av dere bidrar til arbeidet på ulike vis. På tross av dette, har regningene en tendens til å ligge godt foran inntektene, særlig på denne tiden av året.
 
De siste årene har vi derfor hatt sommeraksjon i uke 32, i håp om å få fylt på en nesten alltid slunken kasse. Så også i år, men nå vil vi gjøre en liten vri. Vi tror nemlig ikke det er muligheten for premier som er den største drivkraften deres til å støtte oss på den ene eller andre måten. Vi tror det er fordi dere sympatiserer med formålet vårt – og, som oss, har et stort hjerte for hjemløse katter.
 
Derfor har vi tatt kontakt med et lite knippe av våre trofaste bidragsytere, og spurt dem om hvorfor de bidrar med det de gjør. Felles for dem alle sammen er at de er veldig ulike! Både mht hva de bidrar med og begrunnelsene deres for det. Hver eneste en av dem – og alle dere andre som bidrar – er superviktige for kattene vi hjelper.

Vi ønsker oss flere

Med dette ønsker vi oss enda flere siden, som nevnt, utgiftene er massive. I og med at vi påtok oss Busteknøttkolonien i vår, har vi jo faktisk nesten doblet volumet vårt – og det merker lommeboka vår «big time».
Her er en liten ordbok, med linker:

Grasrotgivere

For alle som spiller på Norsk Tipping ofte eller av og til, er det mulig å velge seg en såkalt Grasrotmottaker. Det koster ingenting ekstra, men den du velger får 7% av beløpet du spiller for. Mange Grasrotgivere betyr mye penger i kassa!

Kattehjelper

Det er mulig å sette opp et fast månedlig trekk til oss. Vi har stor forståelse for at det er vesentlig dyrere å leve nå enn bare for relativt kort tid siden – og heier derfor veldig på alle som velger en månedlig sum de ikke egentlig merker. Kanskje det går med en 10’eller 2 hvis du velger at trekket skal skje rett etter lønning? En haug med 20’ere som kommer hver måned gir mange penger totalt!

Fosterhjem, beredskapshjem, rekonvalesenshjem

Dette er midlertidige hjem vi ikke kan få for mange av. Du velger selv hvor lenge du forplikter deg for, du får veiledning og utgiftene dekket. Du får ingen katter du ikke føler deg klar for å håndtere.

Adoptivhjem

Det endelige målet for kattene våre er gode for-alltid hjem. Her er hvordan vi gjør det.

Gode grunner til å bidra

Sånn. Det er altså veldig mange muligheter for å bidra, og mange gode begrunnelser for å gjøre det. Det vil dere se fra i dag, når vi starter med å presentere 4 av bidragsyterne våre. Vi håper de kan være til inspirasjon for flere, og vi vil følge opp med flere de kommende dagene.
 
Kunne du tenke deg å bli presentert? Send oss i så fall en melding med bilde, fornavn, bosted, hva du bidrar med, og begrunnelsen din for å gjøre det.
 
I håp om mange flere bidragsytere av ymse slag ønsker vi en riktig god mandagskveld, uansett hvor regnvåt den måtte være der dere er! Takk også til alle som hjelper oss ved å dele dette innlegget!
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188