Søndag 20.10.19

Det har vært triste dager for Nesoddkatten denne uka. Vi har måttet ta farvel med vår nydelige gutt Simba. 💔

Simba var en av de 5 kattene vi overtok i august, etter at matmoren deres hadde dødd tidligere i sommer. Han var i fosterhjem sammen med moren sin Hvitlabb. De hadde begge funnet seg veldig godt til rette, og fosterforeldrene deres var blitt veldig glade i begge to.

Simba hadde virket litt snørrete noen dager, men ellers i fin form. Torsdag morgen, derimot, var han ikke i noe god form, så vi dro til dyrlegen med ham. Der ble han undersøkt, og det ble tatt både røntgen og blodprøver. Han var bl a anemisk, og verken vet’en eller vi hadde noen god følelse dessverre, selv om prøvene ikke ga noen entydige svar. Det ble besluttet å prøve å gi ham en boost med kortison og B-vitamin, for å se om han ville respondere på det.

Etter å ha fått en liten boost hos vet’en, kviknet Simba til om kvelden. Det var dessverre kortvarig.

Han kviknet til samme kveld, og spiste forholdsvis godt av spesialmaten han ble tilbudt. Neste morgen, derimot, var han verre. Han orket bare å ligge stille. Hvitlabb ville ikke ha noe mer med ham å gjøre. Hun visste nok at hans tid var omme.

Vi kjørte tilbake til vet’en for å hjelpe ham ut av livet. Fosterfaren hans hadde lagt Hvitlabb sitt teppe i transportburet hans, og hadde også tatt opp lyden av Hvitlabb når hun maler. Simba forlot denne verden på aller fredeligste vis, liggende på teppet med lukten av sin elskede mamma, og lyden av henne inntil øret sitt. Vi spilte det om og om igjen for ham, helt til hjertet hans stilnet.

❤️ Hvil i fred, nydeligste Simba, med den spesielle hvite masken. ❤️

❤️

Vi er takknemlige for at Simba fikk noen gode uker etter at livet hadde vært nokså vanskelig for ham og resten av familien hans etter at de mistet matmoren sin. Vi er også glade for at det går fint med Hvitlabb og de andre kattene. Det står litt om dem i billedtekstene.

Neste søndag skal vi informere om hva som feilte Simba. Vi håper og tror dessuten at vi har mer oppløftende nyheter å komme med ellers. Enn så lenge, god søndagskveld til alle. Vær litt ekstra gode med dyra deres, er vårt forslag. Vi vet aldri hvor lenge vi får lov å beholde dem.

❤️

Alltid kjærkomment! ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188