Søndag 15.12.19

For en fin uke dette har vært! Bare ett sted å forholde seg til, og hvilket nydelig sted det skal bli når vi har jobbet oss gjennom alt rotet – og for ikke å snakke om når vi får satt opp et «ordentlig» kattehus her. De ivrigste leserne av denne spalten husker kanskje at det vi har pr nuh, er en godt kattifisert campingvogn, med en fabelaktig kattegård bygget inntil. Vi kommer tilbake til disse tingene etter hvert.

😸

Sirikit og skribentens egen Petra byttet plass denne uka. Petra har vært i fosterhjem i et drøyt år pga «unntakstilstanden» som hersket i det gamle skribenthuset. Nå var det tid for å komme hjem igjen, og fosterforeldrene hennes hadde ønsket seg Sirikit som ny følgesvenn til Rasken, som dere har kunnet lese om her tidligere.

Men hva ville de involverte kattene synes?

Rasken virket egentlig nokså målløs over å plutselig ha 2 damer i stua en stund – og så pen som Sirikit er skal det godt gjøres for en gammal krok å ikke bli litt glassaktig i blikket. Sirikit på sin side var mest opptatt av å få et overblikk over romløsningen på det nye stedet, mens Petra ikke tok lett på å undersøke transportkassa Sirikit hadde reist i.

😸

Gleden var vel ikke til å ta og føle på sånn med en gang Petra var hjemme igjen hos LilleVill og Esmeralda. Hun gråt, LilleVill gjemte seg og Esmeralda freste. Etter en noe strabasiøs kveld og natt, roet det hele seg, heldigvis. Nå er det igjen fred i heimen, og om noen tviler på det er det bare å se bildene for bevis!

😸

Esmeralda ❤️ og Petra ❤️ er sammen igjen i overkøya etter å ha vært fra hverandre i over et år.

Rapportene sier at Sirikit har funnet seg en bra base-camp i sitt nye hjem, og at hun derfra tar små inspeksjonsrunder her og der i huset. Hun og Rasken hilser foreløpig avmålt men høflig på hverandre. De nye menneskene hennes derimot syns hun er aldeles strålende, og hun koser hengivent med dem allerede. Gleden er gjensidig, så vi har god tro.

😸

Sirikit ❤️ inspiserer sitt nye hjem fra midt i trappa.
Sirikit ❤️ inspiserer sitt nye hjem fra midt i trappa.
Jaha, så fint. Kort vei fra kjøkkenet til sofaen lover godt, mener den vakre frøkna.
Jaha, så fint. Kort vei fra kjøkkenet til sofaen lover godt, mener den vakre frøkna.

Kommende uke blir det Auroras tur til å reise til sitt nye hjem. Hvordan det går kan dere lese om neste søndag. Kryss gjerne fingrene med oss, for det er alltid spennende, men enda mer i dette tilfellet fordi Aurora og den nye mammaen hennes har aldri truffet hverandre før. Vi pleier jo å gjøre det sånn at de som vil adoptere besøker den aktuelle katten i fosterhjemmet først, men nå har ikke det skjedd. Sannsynligheten var nemlig stor for at Aurora likevel bare ville ha gjemt seg, så da valgte vi at vi i stedet besøkte det nye hjemmet for å bli litt kjent. Damen er av det tålmodige slaget. Hun er inneforstått med at Aurora kan trenge tid på å bli ordentlig trygg, så vi er spente, men optimistiske.

❤️

Noen av dem som adopterer fra oss hører vi aldri mer fra, andre sender oss en hyggelig melding i ny og ne, mens andre blir venner. Derfor ser vi Sia fra tid til annen, som vi adopterte ut for omtrent 3 år siden. Hun har det aldeles lysende sammen med sine 3 adoptivsøsken og en fosterbror, og jammen har hun ikke begynt med pole-dancing!

😸

Kampanjen for å få på plass lovpålagt chipmerking av familiedyr fortsetter. Lovforslaget er nå til behandling i justiskomiteen, og den vil bli debattert og vedtatt eller forkastet av stortinget i løpet av 2020. Det er nå over 21.000 underskrifter. Det bør gå an å mangedoble dette tallet! Det vil bety enormt for alle de hjemløse kattene! Vi gjentar vår oppfordring om å dele den så godt dere kan, og snakke varmt om saken.

https://www.opprop.net/innfor_lovpalagt_id-merking_av_katt…

❤️

Før vi avslutter i dag, vil vi ta med en liten pekefinger nå midt i tjukkeste julegavehandlesesongen: IKKE gi levende dyr i presang! IKKE gjør det! (Unntatt hvis hele familien aktivt ønsker det, vet hva det innebærer av ansvar, vet hva det koster, og at de voksne er beredt til å ta det daglige stellet selv.)

😸

God 3 søndagskveld i advent!

Tusen takk! ❤️
Tusen takk! ❤️
Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188