Søndag 12.05.19

Rundt om i det ganske land er det en del større og mindre organisasjoner som hjelper katter. Enkelte av disse har vi ganske god kontakt med. Det er veldig fint, bl a for at vi da kan spørre hverandre når vi lurer på ting og kanskje også hjelpe hverandre hvis det virkelig kniper, om en annen har kapasitet.

En av organisasjonene vi snakker godt med er Hjelp hjemløse katter Østfold, som drives av Linda Henriksen på Hvaler, i hennes eget hjem. Dere har hørt om henne før i denne spalten. Det var hun som overtok Marley for oss, da vi ikke hadde kapasitet selv.

For øyeblikket har Linda 60 katter, et par papegøyer og 1 liten og 2 store hunder. Huset er ikke spesielt stort. Mattilsynet har vært der uanmeldt og funnet alt i sin skjønneste orden. Vi har også vært der på besøk, og har vel aldri opplevd å se fredeligere sameksistens mellom så mange dyr noe annet sted – på tross av at Linda bare tar inn de kattene som, ifølge Mattilsynet og en del av de største organisasjonen, er umulige å temme og derfor bør avlives. Linda tar klorene og bittene hun får i starten på strak arm, viker ikke en tomme, og temmer dem alle som en. På rekordtid. Hun er i det hele tatt et forbilde for oss alle.

Fredrikstad Blad hadde et veldig fint stykke om henne nylig, som også Nettavisen plukket opp. Det var bak betalingsmur, og det som var synlig for alle var:

«I et hvitmalt hus på Lunde bor Linda med sønnen, samboeren, tre hunder, to papegøyer – og 60 katter. -Jeg er jo ingen sånn «crazy kattedame» som samler på katter som bare formerer seg, sier Linda. Les hele artikkelen med et abonnement på Nettavisen pluss.»

På bakgrunn av dette, postet en veterinærklinikk i Kragerø følgende på klinikken sin Facebook-side:

«Dette er ikke ansvarlig. Hvordan ka du ha oversikt over helsen til 60 katter? Hadde det vært lovpålagt å ID-merking og vaksinering, hadde man kunnet stoppe slike hus, bare på den bakgrunnen.» (Stave- og ortografifeilene er ikke skribentens, veterinæren er bare sitert helt riktig.)

Linda ble, naturlig nok, nokså forbannet over å bli hengt ut på en så simpel og, ikke minst, helt feilaktig måte. Veterinæren innrømmet også etter hvert at han ikke hadde kjøpt tilgang til hele artikkelen, men uttalte seg på grunnlag av ingressen alene. Men han ga seg ikke av den grunn. Han fortsatte å denge løs mot henne i en nokså omfattende kommentar, før han tok ned hele posten.

Heldigvis – og selvsagt – fikk Linda MYE støtte både i eget kommentarfelt og kommentarfeltet hos veterinæren. Om hun bestemmer seg for å anmelde veterinæren for injurier gjenstår å se. Gjør hun det, støtter vi henne selvsagt.

Så hvorfor får en kjip veterinær i Kragerø som fyrer løs på facebook mot en liten forening på Hvaler så mye oppmerksomhet her, lurer kanskje noen på. Vi innrømmer å være litt overrasket selv også, faktisk. Men dette berørte oss virkelig. For selv om vi ikke kjenner noen som er i nærheten av å være så flink som Linda når det kommer til å temme «verstingtilfellene» av de mange hjemløse kattene her i landet, så kjenner vi maaaange som gjør en helt formidabel innsats for de kattene «ingen» vil ha.

Nesoddkatten er intet unntak. Hvis folk flest ante hvor mye det faktisk koster av tid, krefter, bekymringer, penger og strev å holde på som vi og alle våre kolleger rundt om i landet gjør, ville de i alle fall latt være å sitte godt plantet hjemme i sofaen og fyre løs på nettet med «gode råd» og belæringer om hva vi må gjøre og ikke gjøre.

OK. Nå har vi frest nok. Og innrømmer glatt at vi har frest til feil publikum – for dere som leser dette er jo våre venner, som stort sett bare kommer med oppmuntringer og gode ord. ❤️ Likevel har vi en liten ekstra bønn til dere. Hvis dere ser eller hører at noen uttaler seg friskt og skråsikkert om noe – som dere kanskje tror at de ikke kjenner alle detaljene til – vil dere spørre dem litt forsiktig om hvilket grunnlag de har for å uttale seg på, da? På forhånd takk!

😸

Linus med løvesveisen lurer på hvorfor det fremdeles ikke er noen skikkelig langt ute på landet som har forelsket seg i ham. Vi lurer også.
https://www.facebook.com/1327285983956601/posts/2409900705695118?s=100000933699558&v=i&sfns=mo

Her om dagen hørte vi at det var en MILLION norske tippere som ikke hadde satt opp noen grasrotmottaker. Vi melder herved klart og tydelig at vi har plass til flere! Og om dere syns vi kunne fortjene en ekstra påskjønnelse fra Norsk tipping, har dere fremdeles noen timer på dere til å begrunne det her:
https://www.facebook.com/76638228843/posts/10157281955873844?s=100000933699558&v=e&sfns=mo

😸

Livet i hytteasylet er ikke bare fryd og gammen hele tiden, men det går seg til. God søndagskveld til alle!

Nesoddkattens logo

Visjon

Alle katter på Nesoddhalvøya lever gode liv.

Bidra gjerne

SMS «grasrotandelen 922403929» til 60000

Følg oss på Facebook

Døgnåpne klinikker

Flere søndagsposter

To katter som snutehilser.

Søndag 14.07.24

Her er de i kattegården på det nye stedet vårt, før de fikk lov til å gå fritt. Kattegården er et spikertelt, altså en slags

Les mer »
Lys katt som går i gresset

Mandag 08.07.24

Burma  er en av «FIV-kattene» våre, men frisk og rask og sjarmerer de fleste. 71 gode grunner En av de faste morgenrutinene våre er å sjekke

Les mer »

Søndag 30.06.24

«Hva gjør vi nå da?» spurte vet. Nina. «Vi må la ham få reise» sa jeg, og så strømmet tårene. På mandag tok vi farvel

Les mer »
Grå og hvit katt legger og slapper av med kattungene sine

Søndag 23.06.24

Vakre Blesen følger veldig godt med når det kommer et kamera utenfor døråpningen til huset hennes. Kakao, Koksi og Kokos  aner fred og ingen fare

Les mer »

Kontakt oss

post@nesoddkatten.no

Tlf.: 403 00 188